Ridtips och kuriosa från Fouganza

6 fördelar med ridning på vårvintern

Efter vinterns mörka kalla dagar och vårens tidiga regn- och slaskveckor längtar vi alla innerligt efter att få rida i sommarens sol och värme. Men innan du ger efter helt för vårvinterdeppen i väntan på det vackra majvädrets återkomst kommer här några påminnelser om att vintern och våren trots allt inte är så illa som man kan tycka ibland.

1: Det finns inga insekter

Fördelen med att det fryser är att man slipper alla flygfän som ständigt surrar kring en. Det gör också att man slipper lämna stinka myggmedel på milsvida avstånd.


2: Den ökända bonnbrännan

Den är oundviklig när man rider sommartid, och inte direkt supersnyggt till klänningen eller badkläderna...


3: Svettiga ridkläder

De må vara tunna, ridbyxorna, men de är ändå tighta, och det är omöjligt att inte svettas i sina jodphurs när alla andra struttar runt i shorts och sandaler runt ridbanan.


4: Damm

Vintertid slipper vi i alla fall allt damm som yr i sommarens torra luft. Sommartid däremot, klibbar dammet gärna fast på vår svettiga hud, och det är tydligt vilken färg vattnet kommer att ha i duschen på kvällen.


5: Den supersnygga hjälmfrissan

På vintern syns det inte så stor skillnad på håret när man tar av hjälmen. På sommaren däremot blir man varmare om huvudet och frisyren kan bli riktigt illa.


6: De långa dagarna

Eftersom solen går upp tidigare så att man måste kliva upp i ottan för att kunna ta en ridtur medan det är någotsånär svalt. Det är inte alltid så kul när väckarklockan skramlar igång.

Det gäller att se det från den ljusa sidan!