Nu erbjuder Decathlon FRI FRAKT till postombud!
Vandring- och campingguider från Quechua

Vandra året runt - vi guidar dig!

Är vandring något du förknippar med sommaren? Följ med oss och se att man även kan vandra vintertid. Upptäck nya vandringssätt och utrustning särskilt anpassad för vintervandring.

Rätt utrustning

Innan du ger dig ut på de snöiga fälten är det viktigt att du har rätt utrustning för att vandra bekvämt (och säkert). Du behöver åtminstone vattentäta och halkfria skor, handskar, jacka och vattentäta överdragsbyxor, och såklart en varm mössa. Glöm inte att 30 % av kroppsvärmen går försvinner genom huvudet. Tänk även på att klä dig enligt 3-lagersprincipen.

Nu är du beredd att ge dig ut på de frusna stigarna! Det finns faktiskt många stigar som är snöröjda så att du kan följa de leder du brukar, bara du har vandringsskor anpassade för snö. Om du vill upptäcka nya sätt att vandra är det bara att sätta igång!

Vandring med snöskor

Snöskor är ett slags ram som du fäster på vandringsskorna för att det ska bli lättare att gå på snö, och då särskilt pudersnö. Genom att kontaktytan med marken blir större sjunker du ner mindre i snön och får bättre avstamp att ta dig framåt. De flesta snöskor är även försedda med taggar framtill för att ta sig fram i sluttningar och på isig snö.

Snöskor har även fördelen att kunna anpassas efter användarens fysiska kondition och önskemål för att kunna förbereda turen väl! Pister för vandring med snöskor finns på många vintersportorter, så det är bara att sätta igång.