Referens : 8403438
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
BADDRÄKT FÖR BABY

Trekvartstights UV-skydd 100 Baby blågrå NABAIJI

NABAIJI
4/5
4/5
Decathlon
Vårt utvecklingsteam har tagit fram detta plagg för att skydda barn från sol på stranden. Skyddar även i vått tillstånd. Trekvartstights i babymodell som skyddar mot UV-strålar även i vattnet!
GRATIS frakt till din Decathlonbutik
365 dagars öppet köp
GRATIS returer
Boka online
Hämta inom 2 timmar
Betala online

Produktens fördelar

Solskydd Återvunnet tyg UPF 50+. Skydd i vått tillstånd. Blockerar minst 95 % UV.
Lättskött Textilens struktur för bort sand.

Teknisk information

Skydda de minsta!

Barns hud är inte färdigutvecklad. Skyddssystemet utvecklas först i 3-årsåldern. Solens skadliga effekter blir 2-3 gånger starkare för barn än för vuxna. Det är därför av största vikt att skydda dem från solen.

Skyddar mot UV-strålar även i vått tillstånd

Tyget i denna UV-skyddande produkt från Olaian blockerar minst 98 % av UVB-strålarna och 95 % av UVA-strålarna (UPF 50+). Garanterat effektivt skydd mot sol. Kan användas i och vid vattnet.Det är textilens fibertäthet som filtrerar UV-strålarna, och detta ger ett hållbart skydd som inte förstörs när plagget tvättas.

Vad innebär UPF 50+?

UPF är ett standardiserat världsomfattande solskyddsindex (skyddsfaktor mot ultraviolett strålning).
Det fastställer nivån av solskydd i ett tyg och mer exakt hur mycket UV-strålning det släpper igenom.
För att leva upp till standarden måste det blockera minst 95 % av UV-strålningen. UPF 50+ betyder att tyget blockerar 95 % UVA och 98 % UVB.

Solskydd

Även om plagget skyddar mot solens UV-strålar måste även återspeglingar på vattnet och sanden, värme, tidpunkt m.m. tas i beräkning. Att använda plagget utesluter inte att: använda solglasögon, regelbundet ha på solkräm och få i sig tillräckligt med vätska.

Komplettera solskyddskläderna med solkräm

https://www.decathlon.se/C-1558721-solkram

Värmeisolering och vind

Minimal användartemperatur 22 °C (om den används utan våtdräkt över). Se upp med det våta plagget i vind, då det kan få en extra nerkylningseffekt.

Vad är OLAIAN för märke?

Decathlons surfmärke heter OLAIAN, med bodyboards, skimboards, surfbrädor och mycket mer! Vi märker nu om produkterna, och det är därför det eventuellt kan förekomma en annan märkning än som visas på produkten.

En skala för jämförelse av produkternas miljöpåverkan

Produktens miljöpåverkan har beräknats utifrån dess levnadscykel och utifrån olika indikatorer. En allmän värderingsskala ABCDE skapades för att göra det enklare att se vilka produkter som är mest miljövänliga, och jämföra dem med andra produkter inom samma kategori (T-shirts, byxor, ryggsäckar).
För mer info: http://sustainability.decathlon.com/

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Huvudmaterial
85% Polyester, 15% Elastan
Skötselråd: Tvättas innan användning. Skölj i rent vatten efter användning. Ej kemtvätt.
Tvättråd
Tvättemperatur 30 °C - normalprogram
Tvättemperatur 30 °C - normalprogram
Ej blekning
Ej blekning
Ej torktumling
Ej torktumling
Ej strykning
Ej strykning
Ej kemkvätt
Ej kemkvätt
Begränsad användning: Endast de täckta partierna skyddas.

Vårt engagemang

De solskyddande materialen har laboratorietestats av våra ingenjörer. De motsvarar rådande standard: EN 13758-2. Vi testar samtliga material innan produktionen startas. Vi har även egna testverktyg i våra laboratorier som komplement till externa laboratorietest. Produkterna testas både våta och torra i laboratoriet samt i verkligt bruk.
Så testas produkten Utformad och testad av vårt team i Hendaye, Frankrike. Materialen i våra produkter testas i laboratorium för att säkerställa god kvalitet och hållbarhet.
Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen