Dölj filter
Filters 0
Sortera efter:
Filters 0
  • Träns läder engelsk nosgrimma - 580 - Ponny Svart med strass
Träns läder engelsk nosgrimma - 580 - Ponny Svart med strass
FOUGANZA
8404879

Träns läder engelsk nosgrimma - 580 - Ponny Svart med strass

499 kr
  • Träns läder engelsk nosgrimma - 580 - Ponny Svart med strass
Träns läder engelsk nosgrimma - 580 - Ponny Svart med strass
Storlek :
size guide My size is :
Ej i lager

Produktutvecklare som själva rider har tagit fram detta snygga träns helt i skinn, helt enkelt för att motsvara vad din ponnys anatomi kräver. Skönt och snyggt!

FÖRDELAR

Ergonomisk

Ergonomisk

Nackstycket är förformat bakom öronen och V-formad pannrem för högre komfort.
Tålighet

Tålighet

Tåligt buffelläder fodrat med koskinn ger ett träns som håller
Irritationshämmande

Irritationshämmande

Förstärkningar på viktigaste tryckpunkterna: nackstycke, nosgrimma och spännen.

TEKNISK INFORMATION

Design:

Komfort, stil och tradition förenas för att på bästa sätt motsvara hästens behov. Tränssortiment 580 är framtaget med diskreta och praktiska detaljer som lyfter fram hästens anatomi. För ett elegant utseende som lyfter fram hästens huvud är tränsen helt i skinn. Träns 580 finns i tre versioner, beroende på vad du föredrar: en version i skinn med sömmar, en version i skinn med svarta glänsande kanter och en strass-version med bred nosgrimma.

Anatomiskt utformad: nackstycke och pannrem

Den nedre delen av nackstycket är förformad för att hålla fritt bakom öronen, som är ett mycket känsligt område och därför påverkar avslappningen av hästens mun. I samma syfte har vi tagit fram en pannrem med ett lätt och högt fäste i nackstycket för att undvika tryck på nervändarna över ögonbryn och tinning.

Irritationshämmande

För att öka hästens komfort är de ställen som är mest utsatta för tryck fodrade med mjuka skumdynor. Denna tunna stoppning sitter på nackstycket och särskild omsorg har ägnats åt nacke, pannrem och nosgrimma.

Kombinera med tyglar:

Detta träns har tagits fram särskilt med tyglar 580 med stora piggar. På de tyglarna hittar du samma små detaljer, finish och naturligtvis samma nyans på skinnet.Är du ute efter mindre piggar och tunnare och mjukare tyglar, är även tyglarna 900 kompatibla med träns 580-sortimentet. Tränset säljs utan tyglar.

Storlekar:

Träns 580 finns i tre storlekar: Ponny(PS), Cob(CS) och häst(FS). Ponnystorleken passar för större B-ponnyer, C-ponnyer och mindre D-ponnyer. CS-storleken passar hästar med litet huvud och D-ponnyer. FS-storleken passar de flesta ridhästar. Tack vare de stora inställningsmöjligheterna för medelstora och stora hästar har de relativt vid passform.

Inställning:

För att vara lättare att justera har nosgrimman spännen med rullar. Tack vare ganaschremmens karbinhake räcker det med ett clips för att fästa den!

Kontrollera att tränset sitter bra

Kontrollera justeringen med några enkla knep: Du ska kunna få plats med ett finger mellan näsryggen och pannbandet för att kontrollera så den inte trycker över nervzonerna. Du ska även få plats med ett finger mellan pannbandet och bakom öronen så den inte trycker över öronzonen. Tänk på att kolla så det inte uppstår hudirritation på hästens huvud under de första användningstillfällena.

Rätt åtdragen nosrem:

Nosgrimmans inställning påverkar starkt hur väl hästen kan slappna av. Vi rekommenderar att man ska kunna föra in ett finger mellan nosrygg och nosgrimma och två fingrar mellan denna och ganaschen. Om du är tveksam om hur du ska spänna det, ska du be om råd. Beroende på hästens behov är det för övrigt inte alltid nödvändigt att använda nosrem.Det på träns 580 är lätt att ta av utan att man ser någon hälla för nosgrimman!

Skötselråd:

För att ditt träns ska hålla länge rekommenderar vi att man regelbundet gör rent det med en svamp med glycerintvål och ljummet vatten. Sedan kan du återfukta skinnet med fett som appliceras på en hushållstrasa eller en särskild trasa för skinn. Upplever du att skinnet blir strävt och torrt kan du komplettera underhållet med återfuktande milk som smörjer skinnet på djupet.

Tips for storage and maintenance

Ej vattentvätt
Ej blekning
Ej torktumling
Ej strykning
Ej kemkvätt

Storage tips

Förvara hängande i ett torrt och svalt utrymme.

TESTS AND WARRANTY

Warranty

2 Years