Referens : 8395102
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
TRÄNS

Träns häst och ponny läder engelsk nosgrimma söm 580 brun FOUGANZA

FOUGANZA
5/5
5/5

Färg : BRUN

Decathlon
Våra produktutvecklare som själva rider har tagit fram snygga träns helt i skinn, helt enkelt för att motsvara vad din hästs anatomi kräver. Skönt och snyggt! Är du ute efter ett träns med engelsk nosgrimma till din häst?Ett förformat nackstycke och V-formad pannrem respekterar detta träns hästens anatomi och lyfter fram dess huvud med en elegant design.

Produktens fördelar

Formar sig efter kroppen Nackstycket är förformat bakom öronen och V-formad pannrem för högre komfort.
Tålighet Tåligt buffelläder fodrat med koskinn ger ett träns som håller.
Irritationshämmande Förstärkningar på viktigaste tryckpunkterna: nackstycke, nosgrimma och spännen.

Teknisk information

Design och utformning:

Komfort, stil och tradition förenas för att på bästa sätt motsvara hästens behov. Tränssortiment 580 är framtaget med diskreta och praktiska detaljer som lyfter fram hästens anatomi. För ett elegant utseende som lyfter fram hästens huvud är tränsen helt i skinn. Träns 580 finns i tre versioner, beroende på vad du föredrar: en version i skinn med sömmar, en version i skinn med svarta glänsande kanter och en strass-version med bred nosgrimma.

Anatomiskt utformad: nackstycke och pannrem

Den nedre delen av nackstycket är förformad för att hålla fritt bakom öronen, som är ett mycket känsligt område och därför påverkar avslappningen av hästens mun. I samma syfte har vi tagit fram en pannrem med ett lätt och högt fäste i nackstycket för att undvika tryck på nervändarna över ögonbryn och tinning.

Mindre irritation:

För att öka hästens komfort är de ställen som är mest utsatta för tryck fodrade med mjuka skumdynor. Denna tunna stoppning sitter på nackstycket och särskild omsorg har ägnats åt nacke, pannrem och nosgrimma.

Tygelkombination:

Detta träns har tagits fram särskilt med tyglar 580 med stora piggar. På de tyglarna hittar du samma små detaljer, finish och naturligtvis samma nyans på skinnet. Är du ute efter mindre piggar och tunnare och mjukare tyglar, är även tyglarna 900 kompatibla med tränsen 580. Tränset säljs utan tyglar.

Storlekar:

Träns 580 finns i två storlekar: Cob(CS) och häst(FS). CS-storleken passar hästar med litet huvud och D-ponnyer. FS-storleken passar de flesta ridhästar. Tack vare de stora inställningsmöjligheterna för medelstora och stora hästar har de relativt vid passform. Träns 580 med söm i brunt finns även i PS-storlek för stora B-ponnyer, C-ponnyer och små D-ponnyer.

Inställning:

För att vara lättare att justera har nosgrimman spännen med rullar. Tack vare ganaschremmens karbinhake räcker det med ett clips för att fästa den!

Hur verifierar man att tränset sitter rätt?

Med några enkla steg verifierar du att ditt träns är rätt justerat. Du kan få in ett finger under pannremmen för att verifiera att den inte sitter åt för mycket och ligger an mot de nervtäta ställen som nämns ovan. Du kan sedan föra in ett finger mellan nackstycket och området bakom öronen, för att verifiera att det inte ligger an för hårt. Verifiera efter de första gångernas användning att det inte finns några tecken på irritation på hästens huvud.

Rätt åtdragen nosrem:

Nosgrimmans inställning påverkar starkt hur väl hästen kan slappna av. Vi rekommenderar att man ska kunna föra in ett finger mellan nosrygg och nosgrimma och två fingrar mellan denna och ganaschen. Om du är tveksam om hur du ska spänna det, ska du be om råd. Beroende på hästens behov är det för övrigt inte alltid nödvändigt att använda nosrem. Det på träns 580 är lätt att ta av utan att man ser någon hälla för nosremmen!

Skötselråd:

För att ditt träns ska hålla länge rekommenderar vi att man regelbundet gör rent det med en svamp med glycerintvål och ljummet vatten. Sedan kan du återfukta skinnet med fett som appliceras på en hushållstrasa eller en särskild trasa för skinn. Upplever du att skinnet blir strävt och torrt kan du komplettera underhållet med återfuktande milk som smörjer skinnet på djupet.

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Huvudmaterial
100% Nötläder
Foder
100% koläder
Spänne
100% Rostfritt stål
Tvättråd
Ej vattentvätt
Ej vattentvätt
Ej blekning
Ej blekning
Ej torktumling
Ej torktumling
Ej strykning
Ej strykning
Ej kemkvätt
Ej kemkvätt
Förvaringstips Förvara hängande i ett torrt och svalt utrymme.

Vårt engagemang

Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen