Referens : 8595970
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
RAQUETTES ADULTE EXPERT

Tennisracket TR930 SPIN Pro Vuxen Svart/blå ARTENGO

ARTENGO
Decathlon
Racketen passar för expertspelare som vill ha en kraftfull racket med bra skruv. TR930 Spin Pro väger 300 g och har tagits fram med det nya konceptet MPO. Det gör att du kan spela explosivt men samtidigt ha otrolig stabilitet vid slag.
GRATIS frakt till din Decathlonbutik
365 dagars öppet köp
GRATIS returer
Boka online
Hämta inom 2 timmar
Betala online

Produktens fördelar

Spinn Spin Concept Technology och lätthanterligheten förenklar skruv.
Styrka Väldig styv racket med trögt motstånd som gör den kraftfull.
Stabilitet Konceptet MPO ger en optimal mix av hanterlighet och stabilitet.
Manövrerbarhet Racket som väger 300 gram, och som är lätthanterligt tack vare MPO-konceptet.
Upptäck produkten i detalj

Teknisk information

Vikt (ej strängad racket)

300 gram

Vikt: en rackets vikt mäts i gram. Precis som balanspunkt och längd, spelar även vikten en stor roll vad gäller racketens tröghetsmoment. Det i sin tur påverkar racketens hanterbarhet, stabilitet och förmåga att överföra energi till bollen (m.a.o. kraft). Ju tyngre en racket är, desto mer energi överför den till bollen men desto mer svårhanterlig blir den.Tvärtom är en lätt racket mer lätthanterlig men mindre kraftfull.

Balanspunkt (ej strängad racket)

31,5 cm

Balanspunkt: en rackets balanspunkt mäts i centimeter från racketens nederkant (skaftet). Ju högre talet är desto längre bort från skaftet befinner sig balanspunkten. Då är racketen framtung. Det betyder att den är kraftfull och stabil vid slag men svårhanterlig. Tvärtom betyder ett lågt tal att balanspunkten är närmre skaftet. Det kallas baktung. Då är racketen mer lätthanterlig men mindre kraftfull och stabil.

Träffyta

645 cm²

Träffyta: En rackets träffyta mäts i cm². Den kan påverka racketens kraft och förlåtande förmåga.Ju större träffyta, desto mer förlåtande är racketen vid felslag. Däremot ger det mindre kontroll.Tvärtom ger en liten träffyta mer kontroll, men racketen blir mindre kraftfull och inte lika förlåtande vid felträffar.

Ra

72 Ra

Ra-värde: racketens styvhet, dvs. hur flexibel en racket är vid slag. Ju styvare en racket är (ett högre ra-värde), desto mindre flexibel är den vid slag. Energin överförs istället och ger mer fart till bollen via strängningen.Man brukar säga att en styv racket är mer kraftfull.

Tröghetsmoment (ej strängad racket)

SW = 285

Tröghetsmoment (Swingweight på engelska): påverkar främst en rackets hanterbarhet och energiöverföring (dvs. kraft).Ju högre tröghetsmoment, desto kraftfullare är racketen, men desto mer svårhanterlig är den också. Har racketen däremot ett lågt tröghetsmoment är den ofta lätthanterlig men mindre kraftfull. Tröghetsmomentet påverkas av racketens vikt, balanspunkt och längd.

Strängmönster

16 x 19

Strängmönster: en rackets strängmönster är antalet vertikala strängar gånger antalet horisontella strängar. Ju fler strängar en racket har, desto tätare är strängmönstret. Motsatsen är ett glest strängmönster. Ett tätt strängmönster ger mer kontroll, men mindre kraft och överföring av skruv. Ett glest strängmönster ger tvärtom mer kraft och överföring av skruv, men mindre kontroll.

Längd

69 cm

Längd: En rackets längd mäts i centimeter och går från den nedersta delen av skaftet till toppen av rackethuvudet. Ju längre en racket är, desto mer kraft ger den men desto svårare är den att hantera. Är racketen istället kort är lättare att hantera men du får mindre kraft.

Konceptet MPO

MPO (Mass Polarization Optimization) : konceptet som sprider massan inuti racketen för att få en optimal komromiss mellan lätthanterlighet och stabilitet,Detta bidrar även till att man kan minska tillverkningstoleranserna med 40 %, vad gäller vikten och balansen.Man får en effektiv racket med optimalt bruk.

Spin concept technology

Konceptet "Spin concept technology" i öglorna ger bra elasticitet i strängarna vilket ger bra skruv.

HMC

Kvalitativ kolfiber High Modulus Carbon, gör racketen styv.

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Racketram
55% Kolfiber, 45% Epoxi
Racketgrepp
70% Stål, 30% Polyetylen
Grepp 1
100% Polyuretan
Bumperskydd
100% Polyamid 11 (PA11)
Racketsträng
100% Polyetentereftalat
Racket end cap
100% Polyamid 11 (PA11)
Förvaringstips Undvik stora temperaturförändringar.

Vårt engagemang

Så testas produkten Våra racketar testas i laboratorium och i praktiken.
Den här racketen har testats under flera hundra timmar av våra ingenjörer och våra tekniska partner.
Racketen är framtagen i samarbete med Artengos tekniska samarbetspartners, samt flera andra spelare på elitnivå.
Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen