Referens : 8544518
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
VÅTDRÄKT MED KORTA BEN

Våtdräktsöverdel Surf neopren 1,5 mm 900 Herr svart OLAIAN

OLAIAN
4.5/5
4.5/5
Decathlon
Vårt team har tagit fram en våtdräktsöverdel i neopren som passar särskilt bra för surfning och bodyboard i varmt vatten (22 - 25 °C) i mer än 2 timmar. Neoprentopp som ger extra värme och skyddar mot skav från brädan. Neoprenmaterialet är värmande även i vind.

Produktens fördelar

Rörelsefrihet Extra mjuk neopren. Töjbar söm. Ergonomisk skärning för smidiga armrörelser.
Irritationshämmande Åtsittande modell och sömlösa partier under armarna. För användning i över 2 h.
Sitter på plats i vågorna Blixtlås och spänne nedtill på överdelen garanterar bra stöd.
Lätt att ta på/av sig Blixtlås i ryggen gör den lättare att ta på och av

Teknisk information

Hur väljer man rätt våtdräkt? (del 1)

Det som främst styr valet av våtdräkt är vattentemperaturen.
Temperaturen växlar med årstiderna och beroende på plats.
Kontrollera vattentemperaturen där du ska surfa:
Varmt vatten över 20 °C.
Tempererat vatten mellan 17-22 °C.
Kallt vatten mellan 12-17 °C.
Väldigt kallt vatten 7-12 °C.
På webbplatsen seatemperature.org hittar du vattentemperaturen för ditt ställe.

Hur väljer man rätt våtdräkt? (Del 2)

Det andra du ska tänka på är hur länge du ska vara i vattnet. Om det inte överstiger 1 timme, passar modellerna 100 bra. För 2 timmar i vattnet passar modellerna 500, och för upp till 3 timmar gäller modellerna 900.
I jämförelse med modellerna 100, är modellerna 500 varmare, har ökad vattentäthet och tröttar ut dig mindre då de ger bättre rörelsefrihet. Modellerna 900 har dessa egenskaper och på högre nivå än modellerna 500.
OBS: modellerna 900 är enkla att ta på sig.

Värmeisolering och vind

Lägsta användningstemperatur 21 °C Tid för användning:upp till 3 timmar.
Tillverkad i endast neoprenmaterial som är vindisolerande.

Neopren: hur fungerar det?

Genom att hålla kvar ett tunt vattenlager runt kroppen fyller neoprentoppen två funktioner:
1- Vattnet som är inkapslat värms upp stegvis 2- Värmeutsläppet minskar. Våtdräkten och vattenhinnan bildar en effektiv isolering.

Material

Våtdräktstoppen 900 från Olaian är tillverkad i 100 % neopren för skön värmekomfort.
Fodrad med syntetmaterial för bättre slittålighet.
Neoprenets tjocklek: 1,5 mm.
Vi testar våra neoprenmaterial för att kunna garantera deras värmeisolerande förmåga.

Begränsar skav

Skyddar mot skav och irritation orsakade av kontakt mot surf- eller bodyboard. Sömlös i armhålorna för att motverka det skav som kan uppstå när surfaren paddlar med armarna. Våra testprotokoll från brukstester visar att toppen skyddar mot skav i 3 timmar.

System för att sitta bra

Neoprenöverdelen har ett spänne i navelhöjd för att ge stöd och ansluta till boardshortsen. Tack vare kopplingen åker inte överdelen upp när du surfar och sitter ordentligt på plats i ryggen.

Välja rätt storlek

Neoprentoppen måste vara väldigt åtsittande för att ge bra värmeisolering i vattnet. Det är normalt att den känns för tight när du provar den. Så fort du kommer i vattnet sitter den bekvämt.

Returpolicy

Är du osäker på vilken storlek du bör beställa? Om köpet är registrerat på ditt Decathlon-konto kan du returnera eller byta ut varan i våra butiker utan kostnad i 365 dagar. Du kan även returnera varan via post eller via ett utlämningsställe genom att skriva ut retursedeln från decathlon.se, under rubriken Mina köp. I sådant fall är det du som står för fraktkostnaden.

Mångsidig neoprentopp

Våra våtdräktstoppar svarar upp till surfarnas höga krav. Mångsidig modell som passar de flesta vattensporter, som t.ex. kitesurf, vindsurfing, wakeboard, vattenskidor, stand up paddle.

Solskydd

Plagget skyddar mot solens UV-strålar men speglingar på vattnet och sanden, värme, tidpunkt etc. måste också tas i beräkning. Att bära plagget utesluter inte att: använda solglasögon och solhatt, regelbundet ha på solkräm, få i sig tillräckligt med vätska osv.

Krage

Kragen minskar hudirritation. Du kan också smörja en fet salva över nacke, knän och armhålor för att undvika hudirritation om du ska använda dräkten länge.

Blixtlås

Våra blixtlås testas i laboratorium för att vi ska kunna säkerställa att de är maximalt hållbara och tåliga mot saltvatten. Dräkterna stängs i ryggen för att vara mer bekväma i bruk, då en del vattensporter som t.ex. bodyboarding innebär att man ligger på mage.

Ekotillverkning

Våra våtdräkter i 900-kollektionen är tillverkade av Limestone, ett kalkbaserat neoprenmaterial. Neoprenets svarta färg som kallas för Eco carbon black är tillverkad från återvunna däck.Limmet som används för att sammanfoga det textila materialet med neoprenet kallas Aquaglue och är vattenbaserat utan lösningsmedel. Färgningsprocessen Dope-Dye Yarn är en miljövänlig spinnfärgning med mycket sparsam vattenanvändning, vid svart färgning.

Decathlons surfmärke OLAIAN

DECATHLONS SURFMÄRKE HETER OLAIAN.
Olaian är Decathlons märke för surfingprodukter och dess huvudkontor ligger i sydvästra Frankrike, i Hendaye. Vi arbetar precis vid stranden, och kan testa produkterna i vattnet direkt, i närheten av kontoret!

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Huvudmaterial
20% Polyamid, 80% Neopren
Skötselråd: Tvättas innan användning. Skölj i rent vatten efter användning.
Tvättråd
Handtvätt
Handtvätt
Ej blekning
Ej blekning
Ej torktumling
Ej torktumling
Ej strykning
Ej strykning
Ej kemkvätt
Ej kemkvätt
Förvaringstips Förvara torrt och luftigt. Undvik värmekällor. Låt ej torka i direkt solljus då det skadar neoprenmaterialet. Maskintvätt rekommenderas ej.
Begränsad användning: Bärs utan undertröja. Vindtät.

Vårt engagemang

Så testas produkten Utformad och testad av vårt team i Hendaye, Frankrike. Materialen i våra produkter testas i laboratorium för att säkerställa god kvalitet och hållbarhet.
Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen