Referens : 8506568
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
PROTECTION SOLAIRE HOMME

Tights med UV-skydd 500 svart OLAIAN

OLAIAN
5/5
5/5
Decathlon
Vårt utvecklingsteam har tagit fram tights med UV-skydd för surfing i varmt vatten, i mindre än 2 timmar. Tights med UV-skydd som skyddar mot hudirritation i kontakt med surfbrädan, även i vått tillstånd.
GRATIS frakt till din Decathlonbutik
365 dagars öppet köp
GRATIS returer
Boka online
Hämta inom 2 timmar
Betala online

Produktens fördelar

Irritationshämmande Förhindrar skav mot brädan.För ca 2 timmar i vattnet.
Sitter på plats i vågorna Formande midja.Dragsko för att kunna fästa rashguarden.Sitter bra i vågorna.

Teknisk information

Skyddar även i vått tillstånd.

Tyget i OLAIANS UV-tröja blockerar minst 98 % av UVB och 95 % UVA (UPF 50+). Garanterat effektivt skydd mot sol. Kan användas i och vid vattnet.
Det är tygets textilfibrer som filtrerar UV-ljuset, och plagget skyddar länge, även efter många tvättar.Tygfibrerna innehåller elastan, som kan skadas om de används i klorvatten.

Vad innebär UPF 50+?

UPF är ett standardiserat världsomfattande solskyddsindex (skyddsfaktor mot ultraviolett strålning).
Det fastställer nivån av solskydd i ett tyg och mer exakt hur mycket UV-strålning det släpper igenom. För att leva upp till standarden måste det blockera minst 95 % av UV-strålningen. UPF 50+ betyder att tyget blockerar 95 % UVA och 98 % UVB.

Värmeisolering och vind

Minimal användartemperatur 22 °C (om den används utan våtdräkt över). Tid för användning: 2 timmar.

Begränsar skav

Skyddar mot skav och irritation orsakade av kontakt mot surf- eller bodyboard. Våra testprotokoll från brukstester visar att toppen skyddar mot skav i 2 timmar.

Sitter bra i vågorna.

Åtsittande midja med dragsko som håller tightsen på plats i vågorna. Vi rekommenderar att du använder rashguarden 500 eller 900 tillsammans med surftightsen för komplett skydd (finns i kort- eller långärmad modell).

Surftights med UV-skydd för vattensporter

Våra UV-skyddande produkter är utformade för att svara mot de allra mest krävande surfares behov. Plaggets utformning gör att den passar lika bra för andra vattensporter, såsom simning, kitesurf, wakeboard, vattenskidor, promenad i vatten eller SUP (stand-up paddle).

Solskydd

Plagget skyddar mot solens UV-strålar men speglingar på vattnet och sanden, värme, tidpunkt etc. måste också tas i beräkning. Att bära plagget utesluter inte att: bära solglasögon, solhatt och regelbundet ha på solkräm och få i sig tillräckligt med vätska osv.

solskydd

Decathlons nya surfmärke heter OLAIAN. Produkterna tillverkas vid Frankrikes sydvästra kust, i Hendaye. Vi arbetar precis vid stranden och kan testa produkterna i vattnet direkt, i närheten av kontoret

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Huvudmaterial
72.00% Polyester, 28.00% Elastan
Skötselråd: Tvättas innan användning. Skölj i rent vatten efter användning.
Tvättråd
Tvättemperatur 30 °C - milt program
Tvättemperatur 30 °C - milt program
Ej blekning
Ej blekning
Ej torktumling
Ej torktumling
Ej strykning
Ej strykning
Ej kemkvätt
Ej kemkvätt
Begränsad användning: Vatten >22 °C. Skyddar även i vått tillstånd. Tar bort 95 % UV.

Vårt engagemang

De solskyddande materialen har laboratorietestats av våra ingenjörer. De motsvarar rådande standard: EN 13758-2. Vi testar samtliga material innan produktionen startas. Vi har även egna testverktyg i våra laboratorier som komplement till externa laboratorietest. Produkterna testas både våta och torra i laboratoriet samt i verkligt bruk.
Så testas produkten Utformad och testad av vårt team i Hendaye, Frankrike. Materialen i våra produkter testas i laboratorium för att säkerställa god kvalitet och hållbarhet.
Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen