Referens : 8488907
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
RAQUETTES ADULTE EXPERT

Tennisracket TR900 OS Vuxen Svart/röd ARTENGO

ARTENGO
4.8/5
4.8/5
Decathlon
Vårt hängivna team har tagit fram den här racketen för expertspelare som vill ha kraft och hanterbarhet. Racketen TR900 är lättare än TR990 Pro och gör det enkelt att få mycket kraft. Den är en utmärkt blandning av kraft och hanterbarhet. Konceptet Soft feel ger komfort vid slag.

Produktens fördelar

Styrka Rund träffyta (645 cm2) ger dig mer kraft i slagen.
Manövrerbarhet Tack vare balanspunkten på 32,5 cm (neutral).
Vibrationsdämpning Konceptet "Soft Feel" ger optimal komfort
Spinn Tack vare sträningen 16 / 19 och konceptet "spin concept technologie"
Precision Materialet i grafit "HMC"
ger utmärkt kontroll.
Upptäck produkten i detalj

Teknisk information

Vikt (ej strängad racket)

285 gram

Vikt: en rackets vikt mäts i gram. Precis som balanspunkt och längd, spelar även vikten en stor roll vad gäller racketens tröghetsmoment. Det i sin tur påverkar racketens hanterbarhet, stabilitet och förmåga att överföra energi till bollen (m.a.o. kraft). Ju tyngre en racket är, desto mer energi överför den till bollen men desto mer svårhanterlig blir den.Tvärtom är en lätt racket mer lätthanterlig men mindre kraftfull.

Balanspunkt (ej strängad racket)

32,5 cm

Balanspunkt: en rackets balanspunkt mäts i centimeter från racketens nederkant (skaftet). Ju högre talet är desto längre bort från skaftet befinner sig balanspunkten. Då är racketen framtung. Det betyder att den är kraftfull och stabil vid slag men svårhanterlig. Tvärtom betyder ett lågt tal att balanspunkten är närmre skaftet. Det kallas baktung. Då är racketen mer lätthanterlig men mindre kraftfull och stabil.

Träffyta

645 cm²

Träffyta: En rackets träffyta mäts i cm². Den kan påverka racketens kraft och förlåtande förmåga.Ju större träffyta, desto mer förlåtande är racketen vid felslag. Däremot ger det mindre kontroll.Tvärtom ger en liten träffyta mer kontroll, men racketen blir mindre kraftfull och inte lika förlåtande vid felträffar.

Ra

70 Ra

Ra-värde: racketens styvhet, dvs. hur flexibel en racket är vid slag. Ju styvare en racket är (ett högre ra-värde), desto mindre flexibel är den vid slag. Energin överförs istället och ger mer fart till bollen via strängningen.Man brukar säga att en styv racket är mer kraftfull.

Tröghetsmoment (ej strängad racket)

SW = 265

Tröghetsmoment (Swingweight på engelska): påverkar främst en rackets hanterbarhet och energiöverföring (dvs. kraft).Ju högre tröghetsmoment, desto kraftfullare är racketen, men desto mer svårhanterlig är den också. Har racketen däremot ett lågt tröghetsmoment är den ofta lätthanterlig men mindre kraftfull. Tröghetsmomentet påverkas av racketens vikt, balanspunkt och längd.

Strängmönster

16x19

Strängmönster: en rackets strängmönster är antalet vertikala strängar gånger antalet horisontella strängar. Ju fler strängar en racket har, desto tätare är strängmönstret. Motsatsen är ett glest strängmönster. Ett tätt strängmönster ger mer kontroll, men mindre kraft och överföring av skruv. Ett glest strängmönster ger tvärtom mer kraft och överföring av skruv, men mindre kontroll.

Längd

68,5 cm

Längd: En rackets längd mäts i centimeter och går från den nedersta delen av skaftet till toppen av rackethuvudet. Ju längre en racket är, desto mer kraft ger den men desto svårare är den att hantera. Är racketen istället kort är lättare att hantera men du får mindre kraft.

Spin concept technology

Konceptet "Spin concept technology" i öglorna ger bra elasticitet i strängarna vilket ger bra skruv.

Konceptet "Soft Feel"

Konceptet "Soft feel" i balsaträ gör racketen mycket bekväm att använda.

HMC

Kvalitativ kolfiber High Modulus Carbon, gör racketen styv.

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Racketram
55% Kolfiber, 45% Epoxi
Racketgrepp
100% Polyuretan
Grepp 1
100% Polyuretan
Bumperskydd
100% Polyamid 11 (PA11)
Racketsträng
100% Polyetentereftalat
Racket end cap
100% Polyamid 11 (PA11)
Förvaringstips Undvik stora temperaturförändringar.

Vårt engagemang

Steve DARCIS (38:e ATP i singel den 22/05/2017)
Så testas produkten Våra racketar testas i laboratorium och i praktiken.
Den här racketen har testats under flera hundra timmar av våra ingenjörer och våra tekniska partner.
Racketen har tagits fram i samarbete med Steve DARCIS (38:e ATP i singel den 22/05/2017), Oliver MARACH (2:a ATP i dubbel 28/05/2018), Nicolas Escudé (ex nr 17 ATP), alla Artengos tekniska samarbetspartner, samt flertalet andra spelare på hög nivå.
Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen