Referens : 8390977
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
RAQUETTES ADULTE EXPERT

Tennisracket TR960 PRECISION vuxen vit röd ARTENGO

ARTENGO
4.3/5
4.3/5
Decathlon
Vårt hängivna team har tagit fram den här racketen för expertspelare som vill ha precision och kontroll. TR960 är en racket som ger dig en känsla av både maximal kontroll och stabilitet. Konceptet Soft feel ger komfort vid slag.

Produktens fördelar

Precision Den tunna ramen ger god kontroll och maximal precision.
Manövrerbarhet tack vare baktung balanspunkt 31,5 cm
Stabilitet Vikten gör den mycket stabil vid slag.
Vibrationsdämpning Konceptet Soft feel ger mycket god komfort vid slag
Styrka Vikten på 300 gram ger bra kraft.

Teknisk information

Vikt (ej strängad racket)

300 gram

Vikt: en rackets vikt mäts i gram. Precis som balanspunkt och längd, spelar även vikten en stor roll vad gäller racketens tröghetsmoment. Det i sin tur påverkar racketens hanterbarhet, stabilitet och förmåga att överföra energi till bollen (m.a.o. kraft). Ju tyngre en racket är, desto mer energi överför den till bollen men desto mer svårhanterlig blir den.Tvärtom är en lätt racket mer lätthanterlig men mindre kraftfull.

Balanspunkt (ej strängad racket)

31,5 cm

Balanspunkt: en rackets balanspunkt mäts i centimeter från racketens nederkant (skaftet). Ju högre talet är desto längre bort från skaftet befinner sig balanspunkten. Då är racketen framtung. Det betyder att den är kraftfull och stabil vid slag men svårhanterlig. Tvärtom betyder ett lågt tal att balanspunkten är närmre skaftet. Det kallas baktung. Då är racketen mer lätthanterlig men mindre kraftfull och stabil.

Träffyta

645 cm²

Träffyta: En rackets träffyta mäts i cm². Den kan påverka racketens kraft och förlåtande förmåga.Ju större träffyta, desto mer förlåtande är racketen vid felslag. Däremot ger det mindre kontroll.Tvärtom ger en liten träffyta mer kontroll, men racketen blir mindre kraftfull och inte lika förlåtande vid felträffar.

Ra

68 Ra

Ra-värde: racketens styvhet, dvs. hur flexibel en racket är vid slag. Ju styvare en racket är (ett högre ra-värde), desto mindre flexibel är den vid slag. Energin överförs istället och ger mer fart till bollen via strängningen.Man brukar säga att en styv racket är mer kraftfull.

Tröghetsmoment (ej strängad racket)

SW = 270

Tröghetsmoment (Swingweight på engelska): påverkar främst en rackets hanterbarhet och energiöverföring (dvs. kraft).Ju högre tröghetsmoment, desto kraftfullare är racketen, men desto mer svårhanterlig är den också. Har racketen däremot ett lågt tröghetsmoment är den ofta lätthanterlig men mindre kraftfull. Tröghetsmomentet påverkas av racketens vikt, balanspunkt och längd.

Strängmönster

16 x 19

Strängmönster: en rackets strängmönster är antalet vertikala strängar gånger antalet horisontella strängar. Ju fler strängar en racket har, desto tätare är strängmönstret. Motsatsen är ett glest strängmönster. Ett tätt strängmönster ger mer kontroll, men mindre kraft och överföring av skruv. Ett glest strängmönster ger tvärtom mer kraft och överföring av skruv, men mindre kontroll.

Längd

68,5 cm

Längd: En rackets längd mäts i centimeter och går från den nedersta delen av skaftet till toppen av rackethuvudet. Ju längre en racket är, desto mer kraft ger den men desto svårare är den att hantera. Är racketen istället kort är lättare att hantera men du får mindre kraft.

Konceptet "Soft Feel"

Konceptet "Soft feel" i balsaträ gör racketen mycket bekväm att använda.

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Racketram
55% Kolfiber, 45% Epoxi
Racketgrepp
100% Polyuretan
Bumperskydd
100% Polyamid 11 (PA11)
Grepp 1
100% Polyuretan
Racketsträng
100% Polyetentereftalat
Racket end cap
100% Polyamid 11 (PA11)
Förvaringstips Undvik stora temperaturförändringar.

Vårt engagemang

Nicolas Escudé fd nr.17 ATP och teknisk partner för märket
Så testas produkten Våra racketar testas i laboratorium och i praktiken.
Den här racketen har testats under flera hundra timmar av våra ingenjörer och våra tekniska partner.
Racketen har tagit fram i samarbete med Steve DARCIS (38:e ATP i singel den 22/05/2017), Oliver MARACH (2:a ATP i dubbel 28/05/2018), Nicolas Escudé (ex nr 17 ATP), alla Artengos tekniska samarbetspartners, samt flertalet andra spelare på hög nivå.
Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen