Referens : 8623459
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
RAQUETTES ADULTE EXPERT

Tennisracket osträngad TFIGHT RS 300 vuxen vit/svartz TECNIFIBRE

TECNIFIBRE
Decathlon
Racketen passar för expertspelare som vill ha en precis och stabil racket.Säljs osträngad En racket med perfekt balans av kraft och kontroll så att du kan prestera på tennisbanan!
GRATIS frakt till din Decathlonbutik
365 dagars öppet köp
GRATIS returer
Boka online
Hämta inom 2 timmar
Betala online

Produktens fördelar

Precision Träffytan på 630 cm² ger garanterat bra kontroll.
Stabilitet Tack vare RS Section och Xtreme Touch Construction.
Styrka Strängmönstret 16x19 och profilen RS Section ger mycket bra kraft.
Vibrationsdämpning Skummet i rackethuvudet och materialet Dynacore HD förbättrar komforten.

Teknisk information

Vikt (ej strängad racket)

300 gram

Vikt: en rackets vikt mäts i gram. Precis som balanspunkt och längd, spelar även vikten en stor roll vad gäller racketens tröghetsmoment. Det i sin tur påverkar racketens hanterbarhet, stabilitet och förmåga att överföra energi till bollen (m.a.o. kraft). Ju tyngre en racket är, desto mer energi överför den till bollen men desto mer svårhanterlig blir den.Tvärtom är en lätt racket mer lätthanterlig men mindre kraftfull.

Balanspunkt (ej strängad racket)

32 cm

Balanspunkt: en rackets balanspunkt mäts i centimeter från racketens nederkant (skaftet). Ju högre talet är desto längre bort från skaftet befinner sig balanspunkten. Då är racketen framtung. Det betyder att den är kraftfull och stabil vid slag men svårhanterlig. Tvärtom betyder ett lågt tal att balanspunkten är närmre skaftet. Det kallas baktung. Då är racketen mer lätthanterlig men mindre kraftfull och stabil.

Träffyta

630 cm²

Träffyta: En rackets träffyta mäts i cm². Den kan påverka racketens kraft och förlåtande förmåga.Ju större träffyta, desto mer förlåtande är racketen vid felslag. Däremot ger det mindre kontroll.Tvärtom ger en liten träffyta mer kontroll, men racketen blir mindre kraftfull och inte lika förlåtande vid felträffar.

Ra

66 Ra

Ra-värde: racketens styvhet, dvs. hur flexibel en racket är vid slag. Ju styvare en racket är (ett högre ra-värde), desto mindre flexibel är den vid slag. Energin överförs istället och ger mer fart till bollen via strängningen.Man brukar säga att en styv racket är mer kraftfull.

Tröghetsmoment (ej strängad racket)

SW = 299

Tröghetsmoment (Swingweight på engelska): påverkar främst en rackets hanterbarhet och energiöverföring (dvs. kraft).Ju högre tröghetsmoment, desto kraftfullare är racketen, men desto mer svårhanterlig är den också. Har racketen däremot ett lågt tröghetsmoment är den ofta lätthanterlig men mindre kraftfull. Tröghetsmomentet påverkas av racketens vikt, balanspunkt och längd.

Strängmönster

16 x 19

Strängmönster: en rackets strängmönster är antalet vertikala strängar gånger antalet horisontella strängar. Ju fler strängar en racket har, desto tätare är strängmönstret. Motsatsen är ett glest strängmönster. Ett tätt strängmönster ger mer kontroll, men mindre kraft och överföring av skruv. Ett glest strängmönster ger tvärtom mer kraft och överföring av skruv, men mindre kontroll.

Längd

68,5 cm

Längd: En rackets längd mäts i centimeter och går från den nedersta delen av skaftet till toppen av rackethuvudet. Ju längre en racket är, desto mer kraft ger den men desto svårare är den att hantera. Är racketen istället kort är lättare att hantera men du får mindre kraft.

RS Section

Den innovativa teknologin RS Section består av ett material som formats till fem sidor med särskilda vinklar, vilket ger mycket bra stabilitet i ramen vid slag.

Xtreme Touch Construction

Teknik som ger garanterat bra stabilitet vid slag.

Dynacore HD

Exklusivt material som ger en mjuk känsla vid slag.

Se mer Se mindre

Material och råd

Förvaringstips Undvik stora temperaturförändringar.

Vårt engagemang

Daniil Medvedev (nr.4 ATP 13/01/2021), Grégoire Barrère (nr. 80 ATP 07/10/2019)
Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen