Referens : 8624755
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
RAQUETTES ADULTE EXPERT

Tennisracket Babolat Pure Drive vuxen BABOLAT

BABOLAT
Decathlon
Racketen passar för expertspelare som vill ha en kraftfull och stabil racket. Nya Babolat Pure Drive är försedd med systemet HTR (High Torsional Rigidity). Det är en teknik som höjer energiöverföringen för en bättre känsla av explosiv kraft. Version 300 g.
GRATIS frakt till din Decathlonbutik
365 dagars öppet köp
GRATIS returer
Boka online
Hämta inom 2 timmar
Betala online

Produktens fördelar

Styrka LHTR SYSTEM ger mycket bra styvhet vid vridning för mer kraft
Stabilitet Förhöjt tröghetsmoment ger utmärkt stabilitet vid slag.
Vibrationsdämpning Konceptet SWX PURE FEEL filtrerar vibrationer.

Teknisk information

Vikt (ej strängad racket)

300 gram
Vikt: en rackets vikt mäts i gram. Precis som balanspunkt och längd, spelar även vikten en stor roll vad gäller racketens tröghetsmoment. Det i sin tur påverkar racketens hanterbarhet, stabilitet och förmåga att överföra energi till bollen (m.a.o. kraft). Ju tyngre en racket är, desto mer energi överför den till bollen men desto mer svårhanterlig blir den.Tvärtom är en lätt racket mer lätthanterlig men mindre kraftfull.

Balanspunkt (ej strängad racket)

32 cm

Balanspunkt: en rackets balanspunkt mäts i centimeter från racketens nederkant (skaftet). Ju högre talet är desto längre bort från skaftet befinner sig balanspunkten. Då är racketen framtung. Det betyder att den är kraftfull och stabil vid slag men svårhanterlig. Tvärtom betyder ett lågt tal att balanspunkten är närmre skaftet. Det kallas baktung. Då är racketen mer lätthanterlig men mindre kraftfull och stabil.

Träffyta

645 cm²

Träffyta: En rackets träffyta mäts i cm². Den kan påverka racketens kraft och förlåtande förmåga.Ju större träffyta, desto mer förlåtande är racketen vid felslag. Däremot ger det mindre kontroll.Tvärtom ger en liten träffyta mer kontroll, men racketen blir mindre kraftfull och inte lika förlåtande vid felträffar.

Ra

72 Ra
Ra-värde: det är racketens styvhet, dvs. hur flexibel en racket är vid slag. Ju styvare en racket är (ett högre ra-värde), desto mindre flexibel är den vid slag. Energin överförs istället och ger mer fart till bollen via strängningen.Man brukar säga att en styv racket är mer kraftfull.

Tröghetsmoment (ej strängad racket)

SW = 290
Tröghetsmoment (Swingweight på engelska): påverkar främst en rackets hanterbarhet och energiöverföring (dvs. kraft). Ju högre tröghetsmoment, desto kraftfullare är racketen, men desto mer svårhanterlig är den också. Har racketen däremot ett lågt tröghetsmoment är den ofta lätthanterlig men mindre kraftfull. Tröghetsmomentet påverkas av racketens vikt, balanspunkt och längd.

Strängmönster

16 x 19

Strängmönster: en rackets strängmönster är antalet vertikala strängar gånger antalet horisontella strängar. Ju fler strängar en racket har, desto tätare är strängmönstret. Motsatsen är ett glest strängmönster. Ett tätt strängmönster ger mer kontroll, men mindre kraft och överföring av skruv. Ett glest strängmönster ger tvärtom mer kraft och överföring av skruv, men mindre kontroll.

Längd

68,5 cm

Längd: En rackets längd mäts i centimeter och går från den nedersta delen av skaftet till toppen av rackethuvudet. Ju längre en racket är, desto mer kraft ger den men desto svårare är den att hantera. Är racketen istället kort är lättare att hantera men du får mindre kraft.

Profil

Profil (i mm): 23/26/23

HTR System

Det här systemet garanterar att racketen förblir mycket styv vid vridning (High Torsional Rigidity, HTR). Det används i ramen för att den ska bli mer styv och därmed ge en känsla av explosiv kraft.

SWX Pure Feel

Ny teknologi med SMAC-teknik, ett revolutionerande antivibrationssystem integrerat i racketens sammansättning, vilket ger exceptionell känsla och ett unikt ljud vid varje slag.

Elliptic Frame

Ellipsformig struktur ger racketen optimal tålighet och generell styvhet för utmärkt kraft.

FSI Power Technology

Länksystem mellan ramen och strängningen: ett öppet 16x19 strängmönster och diamantöglor förstorar träffpunkten för mer känsla av kraft.

Se mer Se mindre

Material och råd

Förvaringstips Undvik stora temperaturförändringar.

Vårt engagemang

Lucas Pouille, Fabio Fognini, Garbine Muguruza, Amanda Anisimova, Sofia Kenin
Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen