Referens : 8379954
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
TENNISSTRÄNGAR

MULTIFILAMENTSTRÄNGNING TGV 1.35mm NATUR TECNIFIBRE

TECNIFIBRE
Decathlon
Framtagen för spelaren på avancerad eller expertnivå som slår sönder strängarna på 10–20 timmars spel och är ute efter hög komfort. Denna multifilamentsträngning Tecnifibre TGV 1,3mm ger maximal komfort och en mycket god spänst.

Produktens fördelar

Tålighet Grovlek på 1,35 mm som ger en bättre tålighet än de tunnare versionerna.
Spinn Normal spin för multifilament med en grovlek på 1,35mm.
Styrka PU 400 Inside för 400 % mer elasticitet för dynamiska prestationer
[EN] Durable string tension Strängarna håller rätt spänning enastående väl i upp till sex månaders spel.

Teknisk information

Teknologi polyuretan PU400 Inside

PU400-teknologi i polyuretan i mitten för maximal komfort och dynamik.

Vilken spänning?

Med medelspänning (18 kg till 23 kg) får du mer komfort, mer spin och mer kraft. Du får däremot mindre kontroll och precision.
Hög spänning (>23 kg) ger mer precision och kontroll. Var däremot uppmärksam på seninflammation. Dessutom får du mindre spin och kraft.

Monofilament?

För monofilamentsträngar råder dig Decathlon att spänna dem med mellan 19 kg och 22 kg. Vi avråder starkt barn under 15 år från att använda monofilament, för att undvika skador. Denan strängning är reserverad för spelare som gör sönder sina strängar på under 10 h, då de snabbt tappar spänning.

Multifilament?

För multifilamentsträngning rekommenderar Decathlon en spänning på max 25 kg! Denna strängning rekommenderas personer som är känsliga för seninflammation, unga och personer som inte ofta har av strängningen. Multifilamentsträngningen håller spänningen väl.

När är det dags att stränga om?

En rackets prestanda beror till 50 % på ramen och till 50 % på strängningen! Se därför till att ha en stränging i toppform.
För de som snabbt har sönder strängningen: byt när den går sönder.
För de som sällan eller aldrig har sönder sin strängning räder Decathlon att byta samma antal gånger per är som man spelar i veckan. Exempelvis: Spelar du 1 gång i veckan strängar du om 1 gång om året. Spelar du 3 gånger i veckan strängar du om 3 gånger om året.

Decathlons råd

Man ska inte spänna strängning som blivit lös, dess kapacitet har påverkats för mycket. En lösare strängning gör at du kan spela mer avslappnat, utan att pressa och därmed ha mer kraft.Vid spel blir strängningen sliten utan att gå av. Den förlorar sin elasticitet och sina ursprungsegenskaper. Grovleken (eller diametern) spelar också roll för spelkänslan. Ju tunnare sena, desto mer kraft och spin. Ju grövre sena, desto tåligare och skadligare!

Se mer Se mindre

Material och råd

Förvaringstips Undvik stora temperaturförändringar. Lämna inte din racket i bakluckan: temperaturen kan höjas eller sänkas kraftigt!

Vårt engagemang

Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen