Referens : 8042637
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
TENNISSTRÄNGAR

TENNISSTRÄNGNING MULTIFILAMENT POLYESTER DURAMIX 1,35mm NATUR TECNIFIBRE

TECNIFIBRE
Decathlon
tills 149kr -%

Från

149kr**
DecathlonDeeeTaxMentionAfterPrice / Sedan den

Från Till

* Försäljning från till Så långt lagret räcker
* Från så långt lagret räcker
  • Postombud (gratis över 399KR) Beräknat leveransdatum 03/11/2020 49kr
  • Hemleverans Beräknat leveransdatum 05/11/2020 149kr
149kr -%
Innan0krNu149kr**
DecathlonDeeeTaxMentionAfterPrice / Sedan den

* Från Till

* Försäljning från till Så långt lagret räcker
Lagerstatus i butik
Passar spelare på avancerad eller expertnivå där senorna går sönder efter mellan 10-20 timmar, som vill ha komfort och spända strängar. Multifilamentsträngningen Tecnifibre Duramix 1,35mm är tålig tack vare polyestern, och ger bra kraft genom teknologin polyuretan PUHDinside.

Produktens fördelar

Tålighet tack vare grovleken på 1,35 mm .Strängen har gjorts styvare med polyester
Spinn Bra touch och bra svar på skruvar.
Styrka PUHDinside-teknik med impregnerad polyuretan för mer kraft.

Teknisk information

Material

Tecnifibre Duramix består av 50 % mikrotrådar i polyester för maximalt med spinn och 50 % mikrotrådar i polyamid för maximalt med komfort.

Vilken spänning?

Med medelspänning (18kg till 23kg) får du mer komfort, mer spin och mer kraft. Du får däremot mindre kontroll och precision.
Hög spänning (>23kg) ger mer precision och kontroll. Var däremot uppmärksam på seninflammation. Dessutom får du mindre spin och kraft.

Monofilament?

För monofilamentsträngar råder dig Decathlon att spänna dem med mellan 19kg och 22kg. Vi avråder starkt barn under 15 år från att använda monofilament, för att undvika skador. Denan strängning är reserverad för spelare som gör sönder sina strängar på under 10 h, då de snabbt tappar spänning.

Multifilament?

För multifilamentsträngning rekommenderar Decathlon en spänning på max 25kg! Denna strängning rekommenderas personer som är känsliga för seninflammation, unga och personer som inte ofta har av strängningen. Multifilamentsträngningen håller spänningen väl.

När är det dags att stränga om?

En rackets prestanda beror till 50% på ramen och till 50% på strängningen! Se därför till att ha en stränging i toppform.
För de som snabbt har sönder strängningen: byt när den går sönder.
För de som sällan eller aldrig har sönder sin strängning räder Decathlon att byta samma antal gånger per är som man spelar i veckan. Exempelvis: Spelar du 1 gång i veckan strängar du om 1 gång om året. Spelar du 3 gånger i veckan strängar du om 3 gånger om året.

Decathlons råd

Man ska inte spänna strängning som blivit lös, dess kapacitet har påverkats för mycket. En lösare strängning gör at du kan spela mer avslappnat, utan att pressa och därmed ha mer kraft. Vid spel blir strängningen sliten utan att gå av. Den förlorar sin elasticitet och sina ursprungsegenskaper. Grovleken (eller diametern) spelar också roll för spelkänslan. Ju tunnare sena, desto mer kraft och spin. Ju grövre sena, desto tåligare och skadligare!

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition Polyuretan/polyester.
Förvaringstips Undvik stora temperaturförändringar.Lämna inte din racket i bakluckan:temperaturen kan höjas eller sänkas kraftigt!

Vårt engagemang

Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen