Instagramtävling

Vinn vinterjackan
SH500 U-WARM

Måndag den 19:e oktober klockan 10, kommer Decathlon lägga upp bild på (@DecathlonSweden). För att delta måste du genomföra följande steg:

  1. Följ @DecathlonSweden på Instagram
  2. Gilla inlägget och tagga 2 andra som du tror vill delta i tävlingen

Tävlingsperiod: 19:e oktober 2020 - 31:a oktober 2020.
Vi kommer slumpvis att välja en vinnare.
Vinnaren dras måndag den 9:e november, 2020.
Vinnaren kommer att bli informerad via DM @DecathlonSweden på instagram den 9:e november, 2020 mellan kl 9:00 och 18:00.

Tävlingsvillkor

Dam
Herr

Produktens fördelar

Värme

Dubbelt vadderat foder (2x200 g/m²) på kroppen.
Vaddering på ärmar (200 g/m²).

Vattentäthet

Vattentät beläggning (2 000 mm vattenpelare). Tätade sömmar.

Hindrar snö från att komma in

Skyddande huva med syntetfoder, muddar, dragsko i midjan.

Enkelhet

Blixtlås och tryckknappar som enkelt hanteras med vantar.Nätförsedda innerfickor

Lätt att öppna/stänga

2 blixtlås i nederkanten för ökad rörelsefrihet.

Fickor

2 handfickor, 2 bröstfickor, 1 stor innerficka.

Teknisk information

Kan jag vara säker på att jackan är tillräckligt varm för vintervandringar?

Vi har tagit fram den här jackan för intensivt vinterväder: stark kyla, snö, snöstorm. Isoleringen kommer från den tjocka vadden, ett syntetmaterial som isolerar med hjälp av luften som lagras i fibrerna (dubbelt lager i livet och enkelt i ärmarna).
Vi har lagt till en kant på insidan under blixtlåset för att hindra kall luft från att tränga igenom. Längst ned på jackan finns åtdragning som garanterar att jackan klarar ned till -20 °C.

Hur skyddar jackan från yttre väderförhållanden?

Jackan har utformats med ett vattentätt yttermaterial som hindrar vatten och vind från att tränga igenom. På vintern måste du också skydda huvud, händer och fötter för att hålla dig varm. Den varma stormhuvan med avtagbar syntetpäls, muddarna vid ärmslut och den höga kragen hindrar kylan från att tränga in. De högt placerade värmefickorna med fleecefoder är perfekta för att värma händerna i en bra position.

Kan jag vara säker på att jackan är 100 % vattentät?

Vi har utformat jackan med ett yttermaterial som är vattentätt tack vare en impregnering. Vi mäter ett tygs tålighet genom ett vattentryck uttryckt i mm i en vattenpelare (test enligt normen ISO 811). Ju högre tryck, desto mer vattentätt är tyget. Ett material med en vattentäthet på 2 000 mm tål alltså trycket från 2 000 mm vatten (vilket motsvarar nästan 2 timmars ösregn).

Vatten tränger ofta in genom sömmarna. Har plagget vattentäta sömmar?

Jackan är vattentät eftersom de främsta sömmarna är tätade. Självhäftande vattentäta band på plaggets insida gör sömmarna vattentäta och förhindrar att vatten tränger in på dessa känsliga ställen.
Vi har kontrollerat vattentätheten i ett specialutformat test som motsvarar ett ösregn i 2 timmar. Vi har också testat plagget på fältet under alla väderförhållanden för att vara säkra på att det passar för vandring.

En praktisk jacka med smarta detaljer.

Praktiska och smarta detaljer: Två värmefickor, två ytterfickor med lock, en innerficka med lock, två innerfickor med nät för förvaring av sådant du vill ha nära till hands.
Blixtlåset fram har en lång dragkläpp och tryckknapparna har ett tumgrepp så att du kan öppna och stänga jackan med vantarna på. 2 blixtlås i nederkanten för bekväm rörelsefrihet.

En bekväm jacka i snygg modell som skyddar mot stark kyla.

Vi har gjort den här jackan med bekväm volym så att den kan bäras med ett andra varmt lager under, t.ex. en tunn fleecetröja eller lätt täckjacka.
Jacka i lång parkasmodell som skyddar mot kyla och vind vid vandringar på vintern.

Hur kommer jackan att hålla på lång sikt vid regelbunden användning?

För att vi ska kunna garantera hållbarheten för våra produkter genomför vi tester på de utvalda materialen: nötningsmotståndet, färgbeständigheten, tvättåligheten. Alla dessa tester har genomförts på materialet i den här jackan.

Hur bevarar jag jackans tekniska egenskaper?

Om ett tyg är vattenavstötande innebär det att vattnet rinner av tyget utan att absorberas. Tyget suger alltså inte åt sig vatten utan förblir varmt, lätt och ventilerande. Den vattenavvisande förmågan uppnås genom en behandling av tygets yttersida. Denna behandling bör förnyas regelbundet, helst efter varje tvätt. Du hittar produkter för detta, sprej eller flytande, i våra butiker.

Hur klär jag mig bäst för vandring i snö?

Om du vill klä dig bra på vintern, oavsett vilken aktivitet du ägnar dig åt, råder vi dig att tillämpa principen med 3 lager:
lager 1: Funktionsunderplagg som leder ut fukt så att huden hålls torr.
lager 2: Andra lagret (fleecetröja, annan tröja) tillför värme och leder ut fukt.
lager 3: Jackan skyddar mot yttre väderförhållanden: regn, snö, vind.
Alltihop ska vara ventilerande så att fukten leds ut.

Hur fungerar min produktgaranti?

Produkten har 2 års garanti räknat från datum på kassakvittot. Om produkten omfattas av garanti byts den kostnadsfritt ut. Garantin omfattar produktfel med undantag för normalt slitage eller fel som beror på onormal användning.

Betygssystem för att jämföra produkternas miljöpåverkan.

Uträkningen av miljöbetyget för en Decathlon-produkt tar hänsyn till produktens miljöpåverkan under hela dess livslängd och utgår från flera miljökriterier. På Decathlon har vi valt att använda oss av det franska miljöministeriets betygsmärkning med skalan A–E. Vi vill på detta sätt främja etableringen av en gemensam utvärderingsmetod för alla märken, i alla länder. Decathlon driver den här frågan hårt på europeisk nivå. För mer information: http://sustainability.decathlon.com/