Referens : 8504168
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
VÅTDRÄKT FÖR KALLT VATTEN

VÅTDRÄKT SURF I NEOPREN 4/3 MM BLIXTLÅSSTÄNGNING OLAIAN DAM OLAIAN

OLAIAN
5/5
5/5
Decathlon
Vi, som är surfare på alla nivåer, har tagit fram denna våtdräkt för avancerade surfare som surfar på alla typer av vågor. Våtdräkt i neopren 4/3 mm, framtagen för surfing eller bodyboard i kallt vatten, 12-17 °C. Expertnivå. Användningstid: upp till 3 timmar.

Produktens fördelar

Rörelsefrihet Förslutningssystem med blixtlås på bröstet för att underlätta armtagen

Teknisk information

Du är mycket van surfare

Du surfar intensivt, det är din favoritsport. Du paddlar till line up, gör duck dive med shortboard eller turtle roll med longboard. Du surfar i vågor som är över en meter. Vi har tagit fram ett sortiment för att du ska hitta rätt kläder för just din nivå.

Maximal rörelsefrihet

Våtdräkterna i Olaians serie 900 är genom materialval och snitt utformade för att vara smidiga att röra sig i. Hela våtdräkten är i extremt töjbar neopren.
Blixtlåset fram frigör helt ryggen under aktiviteten och ger en optimal rörelsefrihet för att paddla. Denna modell kräver en del ansträngning vid påtagningen och är avsedd för erfarna surfare.

Krage

Kragen minskar hudirritation. Du kan även bära en UV-topp under våtdräkten för att minska risken för irritation. Du kan också smörja en fet salva över nacke, knän och armhålor för att undvika hudirritation om du ska använda dräkten länge.Det kan kännas som att det stramar åt kring halsen när du sätter på dig våtdräkten, men detta mjukas upp när du är i vattnet.

Material

Våtdräkterna i OLAIAN 900-serien är gjorda i 100 % extremt töjbart neoprenmaterial, vilket garanterar värmeisoleringen och rörelsefriheten. Fodrad med syntetmaterial för bättre slittålighet.
Neoprenets tjocklek: 4 mm och 3 mm
Neopren består av ett elastomerskum med isolerande egenskaper. Vi testar våra neoprenmaterial för att kunna garantera deras värmeisolerande förmåga.

Blixtlås

Tack vare stängning med blixtlås fram får du full rörelsefrihet och en tätare dräkt än med klassisk stängning bak. För att stå bättre emot saltvatten är blixtlåslöparen i rostfritt stål.

Nyckelficka

På framsidan under blixtlåset sitter en nyckelficka.

Ekotillverkning

Våra våtdräkter i 900-kollektionen är tillverkade av Limestone, ett kalkbaserat neoprenmaterial. Neoprenet i svart färg kallas Eco carbon black och är tillverkat av återvunna, använda däck. Limmet som används för att sammanfoga det textila materialet med neoprenet kallas Aquaglue och är vattenbaserat utan lösningsmedel. Färgningsprocessen Dope-Dye Yarn är en miljövänlig spinnfärgning med mycket sparsam vattenanvändning, vid svart färgning.

Hur väljer man rätt våtdräkt? (del 1)

Det som främst styr valet av våtdräkt är vattentemperaturen.
Temperaturen växlar med årstiderna och beroende på plats.
Kontrollera vattentemperaturen där du ska surfa:
Varmt vatten över 20 °C.
Tempererat vatten mellan 17-22 °C.
Kallt vatten mellan 12-17 °C.
Väldigt kallt vatten 7-12 °C.
På webbplatsen seatemperature.org hittar du vattentemperaturen för ditt ställe.

Hur väljer man rätt våtdräkt? (Del 2)

Det andra du ska tänka på är hur länge du ska vara i vattnet. Om det inte överstiger 1 timme, passar modellerna 100 bra. För 2 timmar i vattnet passar modellerna 500, och för upp till 3 timmar gäller modellerna 900. I jämförelse med modellerna 100, är modellerna 500 varmare, irriterar mindre och tröttar ut dig mindre då de ger bättre rörelsefrihet. Modellerna 900 har dessa egenskaper och på högre nivå än modellerna 500. OBS: modellerna 900 är enkla att ta på sig.

Välja rätt storlek

Det är väldigt viktigt att välja rätt storlek på din våtdräkt. En våtdräkt ska sitta åt mycket väl och får inte ha några synliga veck. Den sitter inte bekvämt i torrt läge utan först när den blir fuktig i vattnet. Vi rekommenderar att man provar våtdräkten innan köp, om detta är möjligt.

HÅLL DIG VARM LÄNGRE TACK VARE VÄRMANDE TILLBEHÖR!
RÄTT UTRUSTNING FÖR ALLA VATTENTEMPERATURER

När vi är i vattnet är det via fötter, händer och huvud som vi förlorar över hälften av kroppsvärmen. Här är passande tillbehör för att undvika det:
– i varmt och tempererat vatten (>17 °C) => låga våtskor i neopren.
- i kallt vatten (12-17 °C): Höga våtskor och handskar.
- i väldigt kallt vatten (7-12 °C): Neoprenstövlar, handskar, balaklava och topp+huva. Du hittar alla våra surftillbehör i neopren på decathlon.se

OLAIAN - Decathlons surfmärke

Decathlons nya surfmärke heter OLAIAN. Produkterna tillverkas vid Frankrikes sydvästra kust, i Hendaye. I vårt utvecklingscenter, som ligger precis vid havet, kan vi på samma dag utforma ett nytt badplagg eller våtdräkt, och sedan direkt testa dem i vågorna.

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Skum
100% Neopren
Huvudmaterial
88% Polyester, 12% Elastan
Annat foder
100% Polyester
Skötselråd: Skölj i rent vatten efter användning.
Tvättråd
Handtvätt
Handtvätt
Ej blekning
Ej blekning
Ej torktumling
Ej torktumling
Ej strykning
Ej strykning
Ej kemkvätt
Ej kemkvätt

Vårt engagemang

Så testas produkten Utformad och testad av vårt team i Hendaye, Frankrike. Materialen i våra produkter testas i laboratorium för att säkerställa god kvalitet och hållbarhet.
Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen