Referens : 8558913
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
SÖMN BASLÄGER NATURVANDRING

CAMPINGSOVSÄCK ARPENAZ 10° BOMULL QUECHUA

QUECHUA
4.7/5
4.7/5

Färg : Mörk petrolium

Decathlon
Upptäck denna sovsäck framtagen av våra produktutvecklare som själva campar, för att sova skönt vid camping i temperaturer nära 10 °C. 10 °C. Vår målsättning: Erbjuda en skön sovsäck i mjuk ekologisk bomull. Två meter lång och kan göras om till täcke. 5 års garanti!

Produktens fördelar

Komforttemperatur Komforttemperatur: 10 °C | Temperaturgräns: 3 °C
Sovkvalitet Mått: 200 x 80 cm | Helt blixtlås med dubbel löpare | Ekologisk bomull
Lättransporterad Vikt: 2 200 g | Volym: 22 l | Fodral
Kompatibilitet Kan sättas ihop för att sova 2 pers.: kombineras med en likadan sovsäck
Lättskött Lätt att maskintvätta – följ skötselråden

Teknisk information

Användningstemperatur

På alla våra sovsäckar anger vi den komforttemperatur som provats ut av ett oberoende laboratorium (AITEX) enligt EU-standard SS-EN ISO 23537-1. Komforttemperaturen är den lägsta temperatur vid vilken en utsträckt användare överlag upplever värmebalans och inte är varm eller kall (definieras för en standardkvinna och under normala användningsförhållanden).
Välj sovsäck utifrån den.

Vilken är komforttemperaturens gräns?

Den nedre temperaturen är då användaren ligger hopkurad i sovsäcken och känner sig bekväm, upplever en balanserad värme utan att känna sig varken för kall eller varm (beräknat för en genomsnittlig man under normala användarförhållanden).

Men detta behöver man veta om dessa temperaturer:

En sovsäck genererar inte värme, utan bevarar den värme kroppen avger. Är man utmattad och nedkyld och kryper ner i en kall och fuktig sovsäck så fryser man – hur bra den än är! Denna temperatur är alltså beroende av personens förmåga att tåla kyla (stor kroppshydda, trötthet osv.), utrustning (liggunderlag som isolerar från markkylan osv.), klädsel (naken, underkläder osv.) och väderförhållanden (fukt, vind osv.).

Några råd innan du kryper ner i sovsäcken:

Klä dig lätt – ett lager räcker. Håll extremiteterna varma: mössa, handskar, strumpor, värmare, gnuggning osv. En flaska med varmt vatten kan fungera som värmeflaska (förutsatt att den håller tätt!). Spänn musklerna (70 % av den energi som förbrukas omvandlas till värme), men utan att röra dig så att det uppstår drag.
För att inte behöva tvätta sovsäcken så ofta rekommenderar vi att man använder ett sovsäckslakan.

Material

Insida: 100 % ekologisk bomull | Tyg invändigt: 35 % ekologisk bomull och 65 % polyester/ekologisk bomull | Stoppning: 100 % polyestervadd 300 g/m².

Betygssystem för att jämföra produkternas miljöpåverkan

Uträkningen av miljöbetyget för en Decathlon-produkt tar hänsyn till produktens miljöpåverkan under hela dess livslängd och utgår från flera miljökriterier. På Decathlon har vi valt att använda oss av det franska miljöministeriets betygsmärkning med skalan A–E. Vi vill på detta sätt främja etableringen av en gemensam utvärderingsmetod för alla märken, i alla länder, etc.). Decathlon driver den här frågan hårt på europeisk nivå.

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Stoppning
100% Polyester
Innertyg
100% Bomull
Huvudmaterial
64% Polyester, 35% Bomull
Transportväska
88% Polyester, 11% Bomull
Skötselråd: Plantorkas.
Tvättråd
Tvättemperatur 30 °C - normalprogram
Tvättemperatur 30 °C - normalprogram
Ej blekning
Ej blekning
Torktumling - vid låg temperatur
Torktumling - vid låg temperatur
Ej strykning
Ej strykning
Ej kemkvätt
Ej kemkvätt
Förvaringstips Lätt att packa i ryggsäcken, stoppa ned i fodralet med fotänden först. Ta av överdraget och förvara den torrt för att bevara den fluffighet som krävs för att bevara dess värmeisolerande egenskaper.
Begränsad användning: Kroppslängd: Max 1,90 m.

Vårt engagemang

Så testas produkten Denna sovsäck har fem års garanti räknat från datum på kassakvittot. Garantin omfattar kostnadsfri reparation eller byte. Garantin omfattar fel på sovsäcken utom fel som beror på normalt slitage eller onormal användning. Den 5-åriga specialgarantin kräver att man kan uppvisa ett daterat kassakvitto.
Garanti: 5 År

Omdömen

Personalens omdömen