Referens : 8650983
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
DAMKLÄDER SEGLING KALLT VÄDER

Vindtät softshelljacka för segling Sailing 900 Dam terrakotta TRIBORD

TRIBORD
Decathlon
Våra produktutvecklare, som själva seglar, har tagit fram denna softshelljacka för segling i kyligt väder. Du är skyddad mot kyla och lättare regn. Denna softshell i dammodell i vattenavvisande material kan bäras för sig eller under en vattentät seglarjacka. Är du ute efter skydd mot kyla är detta det perfekta andralagret!

Produktens fördelar

Värme Varm jacka som passar en upplevd temperatur mellan 13 och 16 °C. Insida i fleece
Vattenfrånstötande egenskap Ytan är behandlad för att vatten ska rinna av.
Vindtät Material som skyddar mot vind. Anpassningsmöjligheter.
Justerbara Insvängd midja. Justerbara ärmslut. Huva med 2 reglage: upptill/vid halsen.
Andningsförmåga För bort den fukt som kroppen alstrar. Tunt tyg i armhålan.
Fickor Två ytterfickor med blixtlås för papper och nycklar.

Teknisk information

Vad betyder ”softshell”?

Softshell är ett högteknologiskt tyg som består av 3 material: ett mikroporöst material som är vattentätt och vindtätt och som andas mellan ett yttertyg som är vattenavstötande och ett innertyg i bekväm och varm fleece. Materialets fördelar är att det ger värme, andningsförmåga, lätthet och rörelsefrihet genom varma och töjbara material som skyddar mot lättare regn.

Vad innebär det att ett plagg är vattenavstötande?

Ej att förväxla med vattentät! Funktion som uppstår genom att tyget förses med en vattenavstötande, hydrofob ytbehandling. Genom denna process hindras vatten från att stanna på tygets ytskikt och att tränga in i tyget. Vattnet glider av tygets ytskikt. Eftersom tyget är vattenavstötande drar det inte åt sig vatten, och förblir därför lätt och torkar fort.

Vad innebär ett plaggs andningsförmåga och vad mäter RET?

Ett plaggs andningsförmåga motsvaras av dess kapacitet att släppa ut den fukt som alstras av kroppen (svett). Den kan mätas i RET (Resistance to Evaporative Transfer) som räknas ut med formeln PAa·m²/W.
RET är ett tålighetsindex, ju lägre index desto högre andningsförmåga. RET mellan 6 och 12: mycket god andningsförmåga, RET mellan 12 och 20: god andningsförmåga, RET över 20: ingen andningsförmåga. Våra softshelljackor för seglare har ett RET-värde på 18,85 PAa·m²/W.

Varför är det viktigt att plagget är vindtätt?

Det är viktigt att skydda sig mot vind både under aktivitet och vila, eftersom den kan kyla ner kroppen enormt mycket. Modellen "Windchill" mäter hur temperaturer upplevs vid vind och kyla. Vid en temperatur på 5 °C, med en vind på 30 km/h, upplevs temperaturen som 0 °C. Om lufttemperaturen är 0 °C och vindstyrkan 30 km/h upplevs temperaturen vara - 6 °C. Materialet i våra produkter gör det möjligt att blockera vinden.

Hur fungerar huvan?

Huvan har tillverkats så att den inte ska störa under seglingen. Sömmarna sitter så att de följer huvudets rörelser. Huvan kan anpassas på höjden. Anpassningsbar halsringning för att så lite vind som möjligt ska ta sig in. Huvan har testats för att passa både när jackan bärs för sig eller under en annan.

Behåll plaggets vattenavstötande förmåga:

Använd en impregneringssprej eller vätska för att behålla den vattenavstötande förmågan hos plagget. Den samlade vattenavvisande förmågan hos softshelljacka Sailing 900 håller i fem tvättar. Efter fem tvättar råder vi att behandla plagget för att göra det vattenavstötande igen.

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition Huvudmaterial: 7% Elastan; : 93% Polyester; Huv-tyg: 100% Polyester; Membran: 100% Polyuretan; Ficka: 100% Polyester;
Skötselråd: Tvättas ut och in.
Tvättråd
Tvättemperatur 30 °C - milt program
Tvättemperatur 30 °C - milt program
Ej blekning
Ej blekning
Torktumling - vid låg temperatur
Torktumling - vid låg temperatur
Ej strykning
Ej strykning
Ej kemkvätt
Ej kemkvätt
Förvaringstips Förvara torrt och rent, hopvikt eller på galge.
Begränsad användning: Ej vattentät. Fickor ej vattentäta. Tål 30 minuter lätt regn.

Vårt engagemang

Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen