Referens : 8367528
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
VANDRINGSSKOR SNÖ HERR, HALKSKYDD

Vandringssko för snö SH500 x-varm herr brun QUECHUA

QUECHUA
4.7/5
4.7/5

Färg : Kaffebrun / Kakaobrun / SVART

Decathlon
Våra ingenjörer har tagit fram de här skorna för vandringar. Perfekt för upptäcktsfärder på leder med hårdpackad snö. Mycket varma och bekväma skor i skinn för vandring i snö och kallt väder. Snowcontact-sulan ger ett bra grepp på hårdpackad snö.

Produktens fördelar

Värme Komforttemperatur, mätt under vila: -10 °C
i rörelse: -20 °C.
Vattentäthet Skorna har ett vattentätt membran som andas och håller fötterna torra.
Fäste SNOWCONTACT-teknologin: optimalt fäste/grepp på snö, mönsterdjup 4 mm.
Sitter väl Mellanhögt skaft i skinn. Snörning med hake för enkel justering och god komfort.

Teknisk information

Kan jag vara säker på att mina skor är tillräckligt varma för vintervandring?

Vi mäter skornas värmeisolering i vila (-10 °C) och aktivitet (-20 °C) med laboratorietester och ute på fältet med en användarpanel. På så sätt går det att avgöra med hög precision vid vilka temperatur dina fötter är skyddade. Komforttemperaturen för skorna finns angiven. Vi räknar med att män och kvinnor upplever kylan olika.

Hur skyddar skorna från yttre väderleksförhållanden?

Skorna har ett membran som garanterar optimal vattentäthet. Ett membran är ett mycket tunt material (5–25 mikrometer) som appliceras på insidan av ett textilmaterial och hindrar vatten från att tränga in samtidigt som fukt kan ledas ut. Fötterna håller sig både varma och torra i skorna. Sulan isolerar mot kylan vid kontakt med snö.

Skor som andas för optimal värmekomfort

Värmekomforten är balansen mellan den värme som skon ger och dess förmåga att låta foten andas. För mycket värme eller för lite ventilation gör att fukt bildas och då blir det kallt i skon. Oavsett om du vandrar regelbundet eller bara då och då har vi utformat skorna med ett membran som hindrar vatten från att tränga in samtidigt som fukten kan ledas ut.

Test av skornas vattentäthet.

Vi har kontrollerat att skorna är vattentäta, både med test i laboratorium under simulerad gång med stövlarna till hälften nedsänkta i vatten, och med test av slitage och åldrande under faktisk användning. Vi har testat tre olika nivåer av vattentäthet: 2 000 böjningar (ca 4 km vandring), 4 000 böjningar (ca 8 km vandring) och 8 000 böjningar (ca 16 km vandring). De här skorna har testats med 4 000 böjningar som motsvarar cirka 8 km vandring.

Vad är skillnaden mellan grepp och fäste?

Skons grepp beror på antalet dobbar och deras form. Fästet beror på materialen och på räfflorna på sulorna, på samma sätt som för däcken på bilen. Greppet ger bättre framdrivning, förhindrar att skon halkar bakåt i uppförsbacke och stabiliserar foten.
Fästet förhindrar också att skon glider eller sladdar på slät, glatt mark och under krävande omständigheter (regn, snö, is).

Vilket slags grepp och fäste får jag med de här skorna?

Skorna har SNOWCONTACT-sula och de har utformats för att ge maximal komfort vad gäller grepp vid vandring och fäste på snö. Placeringen och höjden på dobbarna (4 mm) är genomtänkt för att ge optimalt grepp vid vandring på snö. Ytan och mönstret på dobbarna är gjorda för att passa perfekt på hård snö och leda bort vatten så att du inte ska halka.

Vad tillför sulan med SNOWCONTACT-teknik?

SNOWCONTACT-sulorna är tillverkade i ett särskilt material och har ett anpassat mönsterdjup som ger utmärkt grepp och fäste på underlaget. SNOWCONTACT-sulan är mer effektiv i snö än en vanlig sula. För optimal säkerhet vid användning på is kan du sätta på halkskydd.

Hur kommer skorna att hålla på lång sikt vid regelbunden användning?

Våra ingenjörer utför laboratorietester för att garantera att användarnas förväntningar uppfylls. Vi testar bland annat följande: att öglor och remmar sitter, limning, UV-tålighet, slitning av sulan och material i ovandelen, påskyndad föråldring.

Hur väljer jag stövlar och strumpor för en vandring i snö?

För att klä dig på bästa sätt under vintern, råder vi dig att följa dessa principer:
Värme: håll dig varm med varma strumpor, helst med lämplig andel (%) ull)
Ventilation: Välj strumpor efter vandringens intensitet och välj modeller med god ventilation som begränsar fukt.
Skafthöjd: välj skafthöjd på stumpan efter stövelns skafthöjd. Välj högre modell om du vill ha bättre skydd.

Hur kan jag bevara skornas funktionella egenskaper?

Ett tygs vattenavstötande förmåga är dess förmåga att låta vatten rinna av ytan utan att absorberas. Tyget suger alltså inte åt sig vatten utan förblir varmt, lätt och ventilerande. Den vattenavstötande förmågan uppnås genom en behandling av tygets yttersida. Behandlingen behöver göras om under plaggets livstid. Du hittar produkter för detta, sprej eller flytande, i våra butiker.

Hur fungerar min produktgaranti?

Produkten har 2 års garanti räknat från datum på kassakvittot. Om produkten omfattas av garanti byts den kostnadsfritt ut. Garantin omfattar produktfel med undantag för normalt slitage eller fel som beror på onormal användning.

Betygsystem för att jämföra produkternas miljöpåverkan

Produktens miljöpåverkan beräknas för hela dess livscykel och med olika indikatorer. Vi sätter ett helhetsbetyg på skalan ABCDE för att hjälpa dig att enkelt identifiera produkterna med minst miljöpåverkan då du jämför produkter av samma typ (t.ex. T-shirts, byxor eller ryggsäckar). Decathlon har på eget initiativ tagit fram denna bedömning av miljöpåverkan. Alla våra hållbarhetsinitiativ presenteras på: http://sustainability.decathlon.com/

Vikt

39: 1,059 kg
42: 1,178 kg
43: 1,194 kg
44: 1,264 kg
45: 1,312 kg
46: 1,388 kg
47: 1,37 kg

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Sula i
55% Termoplastisk polyuretan, 45% Polyuretan
Ovandel i
67% Spaltskinn av nöthud, 33% Polyester
Insida i
100% Polyester
Skötselråd: Skölj i rent vatten efter användning. Torka utomhus.
Förvaringstips Vi rekommenderar att skorna förvaras torrt, luftigt och mörkt.

Vårt engagemang

Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen