Referens : 8603031
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
VANDRINGSSKOR SNÖ HERR, HALKSKYDD

Varma och vattentäta vandringsskor – SH100 X-WARM – herr QUECHUA

QUECHUA
4.4/5
4.4/5

Färg : Kolgrå / Neonljusorange

Decathlon
Vårt hängivna vandringsteam har designat dessa varma och vattentäta sneakers för dina dagliga vandringsturer på vintern.Snygga och bekväma med bra fäste. Vandringsskor eller bekväma sneakers för vintervandring? Nu kan du få båda i en sko!Med en modern stil som gör dem lika rätt i vandringsspåret som i vardagen.

Produktens fördelar

Värme Komforttemperatur, mätt under vila: -6 °C.
i rörelse: -15 °C.
Vattentäthet Skorna har ett vattentätt membran som andas och håller fötterna torra.
Fäste Grepp med SNOWCONTACT-teknik: materialet och räfflorna på sulorna.
Grepp Dobbarnas placering och deras höjd på 3 mm ger bra grepp på snö.
Sitter väl Mellanhög sko med en hake upptill på ovandelen som ger ett bra stöd..
Hindrar snö från att komma in Hög och justerbar pälskrage med snörning som hindrar snöintrång.

Teknisk information

Kan jag vara säker på att skorna är tillräckligt varma för vintervandringar?

Vi mäter skornas värmeisolering i vila (-6 °C) och aktivitet (-15 °C) med laboratorietester och ute på fältet med en användarpanel. På så sätt går det att avgöra med hög precision vid vilka temperatur dina fötter är skyddade. Komforttemperaturen för skorna finns angiven. Vi räknar med att män och kvinnor upplever kylan olika.

Hur skyddar skorna från yttre väderleksförhållanden?

Skorna har ett membran som garanterar optimal vattentäthet. Ett membran är ett mycket tunt material (5–25 mikrometer) som appliceras på insidan av ett textilmaterial och hindrar vatten från att tränga in samtidigt som fukt kan ledas ut. Fötterna håller sig både varma och torra i skorna. Slitsulan och mellansulan isolerar mot kyla och snökontakt.

Skor som andas för optimal värmekomfort

Värmekomforten är balansen mellan den värme som skon ger och dess förmåga att låta foten andas. För mycket värme eller för lite ventilation gör att fukt bildas och då blir det kallt i skon. Vi har konstruerat våra skor med dig i åtanke – antingen du vandrar ibland eller regelbundet – med ett membran som å ena sidan har till funktion att hindra vatten från att tränga in och å den andra låter fukt tränga ut.

Hur kan jag vara säker på att skorna är 100 % vattentäta?

Vi har kontrollerat att skorna är vattentäta, både med test i laboratorium under simulerad gång med stövlarna till hälften nedsänkta i vatten, och med test av slitage och åldrande under faktisk användning. Vi har testat tre olika nivåer av vattentäthet: 2 000 böjningar (ca 4 km vandring), 4 000 böjningar (ca 8 km vandring) och 8 000 böjningar (ca 16 km vandring). De här skorna har testats med 4 000 böjningar som motsvarar cirka 8 km vandring.

Vad är skillnaden mellan grepp och fäste?

Skons grepp beror på antalet dobbar och deras form. Fästet beror på materialen och på räfflorna på sulorna, på samma sätt som för däcken på bilen. Greppet ger bättre framdrivning, förhindrar att skon halkar bakåt i uppförsbacke och stabiliserar foten.
Fästet förhindrar också att skon glider eller sladdar på slät, glatt mark och under krävande omständigheter (regn, snö, is).

Vilket slags grepp och fäste får jag med de här skorna?

Dessa skor har SNOWCONTACT-sula och är utformade för maximal greppkomfort vid vandring och maximalt grepp i snö. Placeringen och höjden på dobbarna (3 mm) är genomtänkt för att ge optimalt grepp vid vandring på snö. Räfflornas yta och utformning har utformats för att passa perfekt till skarsnö och avleda överflödigt vatten så att man inte halkar.

Vad tillför sulan med SNOWCONTACT-teknik?

SNOWCONTACT-sulorna är tillverkade i ett särskilt material och har ett anpassat mönsterdjup som ger utmärkt grepp och fäste på underlaget. SNOWCONTACT-sulan är mer effektiv i snö än en vanlig sula. För optimal säkerhet vid användning på is kan du sätta på halkskydd.

Hur kommer skorna att hålla på lång sikt vid regelbunden användning?

Våra ingenjörer utför laboratorietester för att garantera att användarnas förväntningar uppfylls. Vi testar bland annat följande: att öglor och remmar sitter, limning, UV-tålighet, slitning av sulan och material i ovandelen, påskyndad föråldring.

Hur väljer jag stövlar och strumpor för en vandring i snö?

För att klä dig på bästa sätt under vintern, råder vi dig att följa dessa principer:
Värme: håll dig varm med varma strumpor, helst med lämplig andel (%) ull)
Ventilation: Välj strumpor efter vandringens intensitet och välj modeller med god ventilation som begränsar fukt.
Skafthöjd: välj skafthöjd på strumpan efter stövelns skafthöjd. Välj högre modell om du vill ha bättre skydd.

Hur bevarar jag skornas tekniska egenskaper?

Om ett tyg är vattenavstötande innebär det att vattnet rinner av tyget utan att absorberas. Tyget suger alltså inte åt sig vatten utan förblir varmt, lätt och ventilerande. Materialet blir vattenavvisande genom behandling av den utvändiga ytan. Behandlingen behöver göras om under plaggets livstid. Du hittar produkter för detta, sprej eller flytande, i våra butiker.

Hur fungerar min produktgaranti?

Produkten har 2 års garanti räknat från datum på kassakvittot. Om produkten omfattas av garanti byts den kostnadsfritt ut. Garantin omfattar produktfel med undantag för normalt slitage eller fel som beror på onormal användning.

Betygssystem för att jämföra produkternas miljöpåverkan

Uträkningen av miljöbetyget för en Decathlon-produkt tar hänsyn till produktens miljöpåverkan under hela dess livslängd och utgår från flera miljökriterier. På Decathlon har vi valt att använda oss av det franska miljöministeriets betygsmärkning med skalan A–E. Vi vill på detta sätt främja etableringen av en gemensam utvärderingsmetod för alla märken, i alla länder. Decathlon driver den här frågan hårt på europeisk nivå. För mer information: http://sustainability.decathlon.com/

Ekodesign:

Ekodesignad produkt.
Yttre tyget och kragens foder är i återvunnen polyester.
Syntet i återvunnen polyster, ytbeläggning i återvunnen polyester.

Spinnfärgat inenrfoder.

Sula i 30 % återvunnet gummi.

Vikt

39: 0,7 kg
40: 0,742 kg
41: 0,786 kg
42: 0,833 kg
43: 0,882 kg
44: 0,931 kg
45: 0,983 kg
46: 1,037 kg
47: 1,094 kg
48: 1,1 kg

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Ovandel i
35% Polyuretan, 60% Polyester, 5% Polyamid
Sula i
70% Gummi, 30% EVA
Insida i
100% Polyester
Varmt foder
100% Polyester
Skötselråd: Skölj i rent vatten efter användning. Torka på torr och välventilerad plats.
Förvaringstips Vi rekommenderar att skorna förvaras torrt, luftigt och mörkt.

Vårt engagemang

Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen