Referens : 8493620
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
SKOR POJKE

Vattentäta vandringsskor med kardborrband MH120 MID junior grå 28-34 QUECHUA

QUECHUA
4.9/5
4.9/5

Färg : Antracitgrå / Skiffergrå / Skiffergrå

Decathlon
Våra produktutvecklare som är föräldrar till unga vandrare har tagit fram dessa MH120 MID juniorskor för vandring i torrt eller regnigt väder. Ska ni ut och vandra i sommar? Dessa vattentäta skor är som gjorda för unga vandrare, eftersom de är höga och lätta och ger bra grepp – ett måste för den som springer omkring överallt

Produktens fördelar

Vattentäthet Vattentätt membran som testats i praktiken och i laboratorium
Grepp Räfflornas form och djup (3 mm) garanterar grepp på alla underlag
Lätthet 210 g per sko i storlek 31.
Lätt att ta på/av sig Lätta att ta på för barn tack vare kardborrband
Stötdämpning Unikt stötdämpningssystem i hälen, för garanterad hållbarhet och komfort.
Soliditet Böjskåror och förstärkt limning.

Teknisk information

Sulans fäste

Greppet från våra sulor har en kvalitetsmärkning.
För att få denna märkning måste skon genomgå laboratorieprover för att bedöma graden av grepp (0,6 för denna modell) på olika underlag (slätt, ojämnt, torrt, fuktigt).
För att bekräfta provningarna bedömer vi våra sulors egenskaper ute på fältet, i bergstrakter, med hjälp av en testpanel av barn.

Test av skornas vattentäthet

Testade i laboratorier och i bruk för att garantera optimal vattentäthet och andningsförmåga. Först sänker vi ned skorna i vatten under lufttryck för att försäkra oss om att skons yta inte har några bubblor. Sedan placeras de, till hälften nedsänkta i vatten, på en mekanisk arm som simulerar gång, för att se till att skons insida hålls helt torr. För denna sko varade testet i motsvarande 4 km, under de förhållanden vi redogör för ovan.

FÖRLÄNG SKORNAS VATTENTÄTHET

Skons vattentäthet påverkas ofta av att vatten tränger in uppifrån skon. För att hålla fötterna torra längre råder vi dig därför att använda vattentäta damasker eller minidamasker som skyddar skorna från att släppa in vatten men även grus och småsten. Vi rekommenderar att du några gånger per år använder en impregneringssprej för att återställa skornas ursprungliga vattentäthet och motverka fläckar.

Att välja storlek

När du väljer vandringsskor, tveka inte att ta en storlek större än din vanliga storlek för att skon ska sitta bekvämt i nedförsbackar, utan att tårna slår i framkanten. Tips: håll tånaglarna kortklippta och kontrollera innan varje nedförsbacke att du har snört åt skorna tillräckligt hårt för att inte foten ska glida fram i skon.

Köpråd

Stå upp och pröva båda skorna tillsammans med vandringssockor. Det finns två komfortpunkter att kontrollera: nedtramp av hälen och framfoten i nedförsbacke. Skorna får inte trycka någonstans. Få barnet att använda skorna lite i taget under de första vandringsturerna för att anpassa dem till barnets fötter.
Du kan skriva ut fotmåttet från internet och kontrollera hur lång foten är.

URTAGBAR INNERSULA

Innersulan är urtagbar för att snabba på torktiden. Den kan även bytas ut mot en ortopedisk sula.

VI TÄNKER PÅ MILJÖN

Eftersom vi är medvetna om att man måste agera för att bevara vår natur, är Quechua fast beslutet att begränsa miljöpåverkan av sina produkter.
Produkten är i dag inte miljövänligt utformad, men vi arbetar varje dag på att göra den mer hållbar: ekodesign, möjlighet att reparera och hållbarhet står i centrum för vår produktutveckling.

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Sula i
100% TPR
Ovandel i
55% Polyuretan, 45% Polyester
Insida i
100% Polyester
Skötselråd: Tvätta med en fuktig trasa. Torka på torr och välventilerad plats.
Tvättråd
Handtvätt
Handtvätt
Förvaringstips Förvaras torrt och med god luftväxling

Vårt engagemang

För att svara mot era krav testas Quechua-produkter i bergstrakter, under förhållanden man kan råka ut för under vandring.
Vår provningstekniker Sarah och en testgrupp bestående av barn provar ut produkterna under hela utvecklingsprocessen fram tills de börjar säljas.
Så testas produkten Vårt team har sin bas vid foten av Mont-Blanc i Haute-Savoie (Frankrike). Året runt tar vi fram snygga, enkla och tekniska produkter. Vi genomför hårda produkttester på fältet eftersom vi är övertygade om att det endast är i verkliga situationer, så som barnen upplever dem, som vi ständigt kan förbättras.
Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen