Referens : 8493618
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
SKOR POJKE

Vattentäta vandringsskor med kardborrband MH120 MID junior blå 28-34 QUECHUA

QUECHUA
4.8/5
4.8/5

Färg : Marinblå / Mörk kobaltblå / Mörk kobaltblå

Decathlon
tills 279kr -%

Från

279kr**
DecathlonDeeeTaxMentionAfterPrice / Sedan den

Från Till

* Försäljning från till Så långt lagret räcker
* Från så långt lagret räcker
279kr -%
Innan0krNu279kr**
DecathlonDeeeTaxMentionAfterPrice / Sedan den

* Från Till

* Försäljning från till Så långt lagret räcker
Lagerstatus i butik
Våra produktutvecklare, själva föräldrar till unga vandrare, har tagit fram juniorskorna MH120 MID för vandring både i torrt och regnigt väder. Ska ni ut och vandra i sommar? De här vattentäta skorna är perfekta för unga vandrare, eftersom de är höga, lätta och ger bra grepp – ett måste för den som springer omkring överallt.
GRATIS frakt till din Decathlonbutik
GRATIS frakt till ombud vid ordrar över 399kr
(gäller endast varor som kan skickas till ombud)
GRATIS returer
Boka online
Hämta inom 2 timmar
Betala online

Produktens fördelar

Vattentäthet Vattentätt membran som har testats i laboratorium och i bruk.
Grepp Sulmönstrets form och djup (3 mm) ger bra grepp på alla underlag.
Lätthet 210 g per sko i storlek 31.
Lätt att ta på/av sig Lätta att ta på för barn tack vare kardborrband
Stötdämpning Unikt stötdämpningssystem i hälen, för garanterad hållbarhet och komfort.
Soliditet Böjskåror och förstärkt limning.

Teknisk information

Sulans fäste

Greppet från våra sulor har en kvalitetsmärkning.
För att få denna märkning genomgår skon laboratorieprover för att bedöma graden av grepp (0,6 för den här modellen) på olika underlag (slätt, ojämnt, torrt och fuktigt).
För att bekräfta provresultaten bedömer vi sedan våra sulors egenskaper på fältet, i bergstrakter, med hjälp av en testpanel med barn.

Test av skornas vattentäthet

Testade i laboratorier och i bruk för att garantera optimal vattentäthet och andningsförmåga. Först sänker vi ned skorna i vatten under lufttryck för att försäkra oss om att skons yta inte har några bubblor. Sedan placeras de, till hälften nedsänkta i vatten, på en mekanisk arm som simulerar gång, för att se till att skons insida hålls helt torr. Den här modellen har genomgått ett test motsvarande 4 km under de förhållanden som beskrivs ovan.

FÖRLÄNG SKORNAS VATTENTÄTHET

Skons vattentäthet påverkas ofta av att vatten tränger in uppifrån skon. För att hålla fötterna torra längre råder vi dig därför att använda vattentäta damasker eller minidamasker som skyddar skorna från att släppa in vatten men även grus och småsten. Vi rekommenderar att du några gånger per år använder en impregneringssprej för att återställa skornas ursprungliga vattentäthet och motverka fläckar.

Att välja storlek

När du väljer vandringsskor, tveka inte att ta en storlek större än din vanliga storlek för att skon ska sitta bekvämt i nedförsbackar, utan att tårna slår i framkanten. Tips: håll tånaglarna kortklippta och kontrollera innan varje nedförsbacke att du har snört åt skorna tillräckligt hårt för att inte foten ska glida fram i skon.

Köpråd

Stå upp och pröva båda skorna tillsammans med vandringssockor. Det finns två komfortpunkter att kontrollera: nedtramp av hälen och framfoten i nedförsbacke. Skorna får inte trycka någonstans. Få barnet att använda skorna lite i taget under de första vandringsturerna för att anpassa dem till barnets fötter.
Du kan skriva ut fotmåttet från internet och kontrollera hur lång foten är.

Urtagbar innersula

Innersulan kan tas ur för att snabba på torkningen. Den kan också bytas ut mot en ortopedisk sula.

Vårt miljöarbete

Vi måste alla agera för att bevara den natur som vi så gärna ger oss ut och vandrar i, och på Quechua strävar vi därför efter att minska miljöpåverkan från våra produkter.
Den här produkten är i nuläget inte ekodesignad, men vi arbetar kontinuerligt för att ta ett större ansvar med våra produkter, bland annat genom ekodesign och genom att göra produkterna reparerbara och mer slitstarka.

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Sula i
100% TPR
Ovandel i
55% Polyuretan, 45% Polyester
Insida i
100% Polyester
Skötselråd: Tvätta med en fuktig trasa. Torka på torr och välventilerad plats.
Tvättråd
Handtvätt
Handtvätt
Förvaringstips Förvaras torrt och med god luftväxling

Vårt engagemang

För att våra produkter ska motsvara dina förväntningar testar vi dem i bruk i bergsmiljö, under samma förhållanden som du upplever under dina vandringar.
Vår testingenjör Sarah tar hjälp av en testpanel med barn för att sätta produkterna på hårt prov i varje steg av utvecklingsprocessen.
Så testas produkten Vårt team har sin bas vid foten av Mont-Blanc i Haute-Savoie (Frankrike). Året runt tar vi fram snygga, enkla och tekniska produkter. Vi genomför hårda produkttester på fältet eftersom vi är övertygade om att det endast är i verkliga situationer, så som barnen upplever dem, som vi ständigt kan förbättras.
Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen