Referens : 8614312
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
LANDHOCKEYSKOR

Landhockeyskor medelhög till hög nivå Fabela Rise dam ljusblå ADIDAS

ADIDAS
Decathlon
tills 849kr -%

Från

849kr**
DecathlonDeeeTaxMentionAfterPrice / Sedan den

Från Till

* Försäljning från till Så långt lagret räcker
* Från så långt lagret räcker
  • Postombud (gratis över 399KR) Beräknat leveransdatum 10/11/2020 49kr
  • Hemleverans Beräknat leveransdatum 12/11/2020 149kr
849kr -%
Innan0krNu849kr**
DecathlonDeeeTaxMentionAfterPrice / Sedan den

* Från Till

* Försäljning från till Så långt lagret räcker
Lagerstatus i butik
Framtagna för damer som spelar landhockey på medelhög till hög nivå. En sko för erfarna spelare. Passar även expertspelare. En perfekt landhockeysko för damer.

Produktens fördelar

Fäste Fyrpunktsdobbar ger enastående grepp i alla riktningar.
Lätthet 250 g i storlek 39
Framåtdriv Materialet gynnar inte kraft.
Sitter väl formade inlägg i PU för bättre stabilitet.
Komfort Skumförstärkning i hälen för bättre komfort.
Stötdämpning Mellansula i mjuk EVA ger bra stötdämpning.

Teknisk information

Detaljer

Yttersula: i gummi med fyrpunktsdobbar som ger enastående grepp i alla riktningar. / Mellansula: i mjuk EVA för stötdämpning./ Innersula: i skummaterial vid hälen för mer komfort.

Detaljer (forts.)

Bakkappa: i styv PU för stabilitet; Insida: Textil skumplast med meshfoder för komfort och andningsförmåga. /Skaft: i PU och mesh längst fram för smidighet och andningsförmåga. Insida: Textil insida i mesh. /Ovandel: i PU + inlägg i PU för ytterligare stabilitet + runda snören. /Plös: skum och meshtyg på utsidan för komfort och andningsförmåga. / Anpassad form efter damfötter.

Vikt

280 g i storlek 38

Vilken form och storlek ska jag välja?

Framför allt måste skorna, precis som vid alla andra sporter, anpassas till dina fötter. De ska inte trycka någonstans. Foten ska heller inte röra sig för mycket inuti skon. Det är särskilt viktigt när spelplanen är i syntetmaterial. Vissa modeller är enligt tillverkarna särskilt anpassade för kvinnliga spelare. De har tagits fram för spelare med lägre vikt och mindre fötter.

Vilken form och storlek ska jag välja? (forts.)

Vissa damspelare har små fötter och tenderar därmed att välja juniorskor. De är inte lämpliga för vuxna kvinnor.

Vilken form och storlek ska jag välja? (forts. 2)

Hur vet jag om skon sitter som den ska? Ta på dig landhockeystrumporna. Sätt ned foten hårt i marken. Medan du har ett vertikalt tryck på foten ska du försöka flytta på foten inuti skon, åt alla håll. Den ska inte kunna röra sig.

Varför ska man välja en särskild sko för landhockey?

Landhockeyskor har 2 specifika egenskaper: förstärkningar, särskilt framtill och på hälen, som skyddar foten mot stötar från bollen eller klubban samt en sula som är anpassad för att ge det grepp som krävs på landhockeyspecifikt konstgräs, grus eller vått underlag.

Vad kännetecknar en landhockeysko?

Landhockeyskor har specifika kännetecken:
Slitsulan (den del som har kontakt med marken) är oftast i gummi och har dobbar med olika form och placering. Den är hårdare än en trailsko. Den är anpassad för landhockeyspecifikt konstgräs, grus eller vått underlag. Den ger gott grepp på underlaget, något som är mycket viktigt i landhockey.

Vad kännetecknar en landhockeysko? (fortsättning)

Den kan även svänga uppåt i skons framkant för att skydda tårna mot stötar.
Mellansulan (den tjocka delen av sulan som finns ovanpå slitsulan) tillverkas oftast i EVA (etylen-vinylacetat). Den dämpar stötarna vid löpning på konstgräsplaner som är relativt hårda.

Vad kännetecknar en landhockeysko? (forts. 2)

Den har vanligtvis en upphöjning i fotens innerkant för att stabilisera foten vid de snabba och häftiga sidoförflyttningar som ofta förekommer i landhockey.
Sidostycket, de mellanliggande och yttre delarna av skons övre del, tillverkas vanligtvis i polyuretan och meshtyg och är mycket viktigt för att med hjälp av snörningen ge gott stöd åt foten vid landhockeyspel.

Vad kännetecknar en landhockeysko? (forts. 3)

Ofta finns även inlägg i polyuretan som skyddar mot stötar eller ibland bara utgör en del av designen (tillverkarens logotyp).
Bakkappan, skons bakre, övre del, består oftast av polyuretan som förstärkts med en invändig, styv polyuretanplatta. Den stabiliserar hälen och skyddar hälsenan mot slag.

Vad kännetecknar en landhockeysko? (forts. 4)

Plösen på fotens övre del tillverkas vanligtvis i skumplast och meshtyg och skyddar foten från vattenstänk och andra partiklar.

Säkerhetsråd

Hockey är roligt att spela. Tänk på säkerheten. Använd alltid tandskydd, benskydd och handskar. Använd speciella landhockeyskor med skyddande förstärkningar och sulor som är anpassade för underlaget. Använd ansiktsskydd och särskilda handskar vid straffhörna. Både vid match och träning.

Kreatörer

”Adidas-märket har en lång historia och starka band till idrotten. Allt vi gör har sina rötter i sporten. Det är det ”idrottsemblemet” representerar.
Adidas uppgift är att vara världens bästa sportmärke genom att skapa, tillverka och sälja världens bästa sportprodukter med den bästa servicen och erfarenheten.

Information

All information som nämns här är den från tillverkaren eller den vi fått från utvärdering av varuproverna.

Storlekar

38 | 39 | 40 | 41 | 42 |

Se mer Se mindre

Material och råd

Förvaringstips Borsta och tvätta skorna med en fuktig trasa. Låt lufttorka.
Förvara inte i din träningsväska. Förvara torrt.
Begränsad användning: Passar inte för andra sporter.

Vårt engagemang

Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen