Referens : 8614308
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
LANDHOCKEYSKOR

Hockeyskor herr medelhög till hög nivå Zone Dox 1.9S blå orange ADIDAS

ADIDAS
Decathlon
Framtagna för män som spelar landhockey på medelhög eller hög nivå; en van spelare väljer denna sko; passar även expertspelare Hockeyskor för vuxna som spelar landhockey på en högre nivå.
GRATIS frakt till din Decathlonbutik
365 dagars öppet köp
GRATIS returer
Boka online
Hämta inom 2 timmar
Betala online

Produktens fördelar

Fäste platta dobbar utspridda över hela sulan för bra fäste
Lätthet 350 g i storlek 43
Framåtdriv Materialet gynnar inte kraft.
Sitter väl inlägg i mjuk PU för stöd
Komfort Skumförstärkning i hälen för bättre komfort.
Stötdämpning Mellansula i EVA ger bra stötdämpning

Teknisk information

Detaljer

Yttersula: i format gummi med platta dobbar utspridda över hela sulan för bra fäste./ Mellansula : i mjuk EVA för stötdämpning. /Innersula: i skummaterial vid hälen för mer komfort.

Detaljer (forts.)

Bakkappa: i styv PU för stabilitet; Insida: Textil skummaterial och 3D-mesh för komfort. /Skaft: inlägg i mjuk PU och lätt nät med förstärkning vid tårna för att skydda mot stötar; Insida: Textil i mesh för ventilationen. /Ovandel: inlägg i mjuk PU för stöd och lätt nät för ventilation./ Platta snören. /Plös: i PU och 3D-mesh för ventilationen.

Vikt

340 g i storlek 43

Vilken form och storlek ska jag välja?

Framför allt måste skorna, precis som vid alla andra sporter, anpassas till dina fötter. De ska inte trycka någonstans. Foten ska heller inte röra sig för mycket inuti skon. Det är särskilt viktigt när spelplanen är i syntetmaterial. Vissa modeller är enligt tillverkarna särskilt anpassade för kvinnliga spelare. De har tagits fram för spelare med lägre vikt och mindre fötter.

Vilken form och storlek ska jag välja? (forts.)

Vissa damspelare har små fötter och tenderar därmed att välja juniorskor. De är inte lämpliga för vuxna kvinnor.

Vilken form och storlek ska jag välja? (forts. 2)

Hur vet jag om skon sitter som den ska? Ta på dig landhockeystrumporna. Sätt ned foten hårt i marken. Medan du har ett vertikalt tryck på foten ska du försöka flytta på foten inuti skon, åt alla håll. Den ska inte kunna röra sig.

Varför ska man välja en särskild sko för landhockey?

Landhockeyskor har 2 specifika egenskaper: förstärkningar, särskilt framtill och på hälen, som skyddar foten mot stötar från bollen eller klubban samt en sula som är anpassad för att ge det grepp som krävs på landhockeyspecifikt konstgräs, grus eller vått underlag.

Vad kännetecknar en landhockeysko?

Landhockeyskor har specifika kännetecken:
Slitsulan (den del som har kontakt med marken) är oftast i gummi och har dobbar med olika form och placering. Den är hårdare än en trailsko. Den är anpassad för landhockeyspecifikt konstgräs, grus eller vått underlag. Den ger gott grepp på underlaget, något som är mycket viktigt i landhockey.

Vad kännetecknar en landhockeysko? (fortsättning)

Den kan även svänga uppåt i skons framkant för att skydda tårna mot stötar.
Mellansulan (den tjocka delen av sulan som finns ovanpå slitsulan) tillverkas oftast i EVA (etylen-vinylacetat). Den dämpar stötarna vid löpning på konstgräsplaner som är relativt hårda.

Vad kännetecknar en landhockeysko? (forts. 2)

Den har vanligtvis en upphöjning i fotens innerkant för att stabilisera foten vid de snabba och häftiga sidoförflyttningar som ofta förekommer i landhockey.
Sidostycket, de mellanliggande och yttre delarna av skons övre del, tillverkas vanligtvis i polyuretan och meshtyg och är mycket viktigt för att med hjälp av snörningen ge gott stöd åt foten vid landhockeyspel.

Vad kännetecknar en landhockeysko? (forts. 3)

Ofta finns även inlägg i polyuretan som skyddar mot stötar eller ibland bara utgör en del av designen (tillverkarens logotyp).
Bakkappan, skons bakre, övre del, består oftast av polyuretan som förstärkts med en invändig, styv polyuretanplatta. Den stabiliserar hälen och skyddar hälsenan mot slag.

Vad kännetecknar en landhockeysko? (forts. 4)

Plösen på fotens övre del tillverkas vanligtvis i skumplast och meshtyg och skyddar foten från vattenstänk och andra partiklar.

Säkerhetsråd

Hockey är roligt att spela. Tänk på säkerheten. Använd alltid tandskydd, benskydd och handskar. Använd speciella landhockeyskor med skyddande förstärkningar och sulor som är anpassade för underlaget. Använd ansiktsskydd och särskilda handskar vid straffhörna. Både vid match och träning.

Kreatörer

”Adidas-märket har en lång historia och starka band till idrotten. Allt vi gör har sina rötter i sporten. Det är det ”idrottsemblemet” representerar.
Adidas uppgift är att vara världens bästa sportmärke genom att skapa, tillverka och sälja världens bästa sportprodukter med den bästa servicen och erfarenheten.

Information

All information som nämns här är den från tillverkaren eller den vi fått från utvärdering av varuproverna.

Storlekar

39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 |

Se mer Se mindre

Material och råd

Förvaringstips Borsta och tvätta skorna med en fuktig trasa. Låt lufttorka.
Förvara inte i din träningsväska. Förvara torrt.
Begränsad användning: Passar inte för andra sporter.

Vårt engagemang

Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen