Referens : 8614303
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
LANDHOCKEYSKOR

Landhockeysko vuxen hög nivå Lux 1.9S blå ADIDAS

ADIDAS
Decathlon
Framtagna för vuxna som spelar landhockey på en högre nivå; expertspelaren väljer denna sko; den passar även den vana spelaren Hockeyskor för vuxna som spelar landhockey på hög nivå.

Produktens fördelar

Fäste Triangulära dobbar i TPU över hela sulan.
Lätthet Ej angett
Framåtdriv Adidas boost-teknologi gynnar dynamismen.
Sitter väl PU i mellanfoten för ett fast och stabilt stöd.
Komfort Skumplast som täcker hälens insida. Värmeformad innersula
Skydd mot stötar Yttersulan går upp framtill för att skydda tårna.
Stötdämpning Mellansula i boost-material för optimal stötdämpning.

Teknisk information

Detaljer

Yttersula: Små triangulära dobbar i hård TPU ger ett mycket bra grepp. Den går upp framför tårna./Mellansula: i mjuk TPU för stötdämpning och energiåtergivning/Innersula: värmeformad för högre komfort.

Detaljer (forts.)

Bakkappa: i styv PU för stabilitet; Insida: Textil skummaterial och 3D-mesh för komfort och ventilation./ Skaft: i PU och mesh-nät./ Ovandel: inlägg i PU och mesh för ventilationen./ Plös: i 3D-mesh för komfort och ventilation./platt snörning

Vikt

Ej angett

Vilken form och storlek ska jag välja?

Framför allt måste skorna, precis som vid alla andra sporter, anpassas till dina fötter. De ska inte trycka någonstans. Foten ska heller inte röra sig för mycket inuti skon. Det är särskilt viktigt när spelplanen är i syntetmaterial. Vissa modeller är särskilt anpassade för kvinnor. De är särskilt utformade för damspelares fötter.

Vilken form och storlek ska jag välja? (forts.)

Vissa kvinnor med mindre skostorlek väljer juniorskor. De är inte lämpliga för vuxna kvinnor.

Vilken form och storlek ska jag välja? (forts. 2)

Hur vet jag om skon sitter som den ska? Ta på dig hockeystrumpor. Sätt ned foten hårt i marken. Medan du har ett vertikalt tryck på foten ska du försöka flytta på foten inuti skon, åt alla håll. Den ska inte kunna röra sig.

Varför ska man välja en särskild sko för hockey?

Landhockeyskor har 2 specifika egenskaper: förstärkningar, särskilt vid framfoten och hälen, för att skydda foten från stötar från boll och klubba, samt en sula som lämpar sig för landhockeyspel. Olika skor är anpassade för olika underlag t.ex. konstgräs, grus eller vått underlag, för att ge bra fäste.

Specifikt för hockeyskor

Landhockeyskor har specifika egenskaper för sporten:
Slitsulan (den del som har kontakt med marken) är ofta i gummi och har dobbar i olika former och lägen. Den är hård till skillnad från en terrängsko. Den är anpassad för landhockeyspel på syntetytor, grus eller vått underlag. Den ska ge bra grepp i marken.

Specifikt för hockeyskor (forts.)

Den kan även gå upp på framsidan för att skydda tårna.
Mellansulan (den tjocka delen som är ovanpå slitsulan) är oftast i EVA (etylen-vinylacetat). Den ska skydda mot stötar när du springer på hårda ytor.

Specifikt för hockeyskor (forts. 2)

Den går i allmänhet även upp på insidan för att stabilisera foten vid snabba riktningsbyten.
Ovandelen består av flera delar och är i allmänhet av PU och mesh-tyg, och den är mycket viktig för att ge foten stöd tillsammans med snörningen.

Specifikt för hockeyskor (forts. 3)

Ofta finns även inlägg i PU som fungerar som förstärkning mot stötar. Här finner man även designen för märket (logo och dylikt).
Bakkappan är oftast i mjuk PU förstärkt på insidan med en plastskiva som fungerar som stöd för hälen och skyddar hälsenan mot stötar.

Specifikt för hockeyskor (forts. 4)

Plösen vid vristen är i allmänhet tillverkad i skummaterial och mesh-tyg och är till för att skydda foten mot vattenstänk och partiklar.

Säkerhetsråd

Hockey är roligt att spela. Glöm inte säkerheten. Använd alltid tandskydd, benskydd och handskar. Använd landhockeyskor med förstärkningar som skyddar och sulor som är anpassade för spelytan. Använd ansiktsskydd och särskilda handskar vid straffhörna. Både vid match och träning.

Kreatörer

”Adidas-märket har en lång historia och starka band till idrotten. Allt vi gör har sina rötter i sporten. Det är det ”idrottsemblemet” representerar.
Adidas uppgift är att vara världens bästa sportmärke genom att skapa, tillverka och sälja världens bästa sportprodukter med den bästa servicen och erfarenheten.

Information

All information som nämns här är den från tillverkaren eller den vi fått från utvärdering av varuproverna.

Storlekar

39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 |

Se mer Se mindre

Material och råd

Förvaringstips Borsta och tvätta skorna med en fuktig trasa. Låt lufttorka.
Förvara inte i din träningsväska. Förvara torrt.
Begränsad användning: Passar inte för andra sporter.

Vårt engagemang

Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen