Referens : 8614315
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
LANDHOCKEYSKOR

Landhockeysko för vuxen medelhög nivå Divox 1.9S marinblå orange ADIDAS

ADIDAS
Decathlon
Framtagna för vuxna som spelar landhockey på medelhög nivå; en van spelare väljer denna sko; den passar även nybörjaren Hockeyskor för vuxna som spelar landhockey på en högre nivå.

Produktens fördelar

Fäste Höga triangulära dobbar ger mycket bra grepp
Lätthet 300 g i stl 43
Framåtdriv Materialet gynnar inte kraft.
Sitter väl Bakkappa i styv PU, inlägg i PU och elastiskt sidostycke
Komfort Innersula i foam.
Skydd mot stötar Inget skydd mot stötar på framfoten
Stötdämpning Mellansula i EVA ger bra stötdämpning

Teknisk information

Detaljer

Yttersula: i format gummi med höga triangulära dobbar som ger utmärkt fäste i alla riktningar. / Mellansula: i mjuk EVA för stötdämpning. /Innersula: i skummaterial för komfort.

Detaljer (forts.)

Bakkappa: i styv PU stabiliserar fotens bakre del; Insida: Textil insida i mesh. /Skaft: i PU och mesh för ventilation + elastiskt sidostycke som täcker skons övre del för stabilitet; Insida: Textil skummaterial och insida i mesh för komfort och ventilation. /Ovandel: i PU + inlägg i PU för att förstärka stabiliteten + platta snören/Plös: i 3D-mesh.

Vikt

300 g i stl 43

Vilken form och storlek ska jag välja?

Framför allt måste skorna, precis som vid alla andra sporter, anpassas till dina fötter. De ska inte trycka någonstans. Foten ska heller inte röra sig för mycket inuti skon. Det är särskilt viktigt när spelplanen är i syntetmaterial. Vissa modeller är särskilt anpassade för kvinnor. De är särskilt utformade för damspelares fötter.

Vilken form och storlek ska jag välja? (forts.)

Vissa kvinnor med mindre skostorlek väljer juniorskor. De är inte lämpliga för vuxna kvinnor.

Vilken form och storlek ska jag välja? (forts. 2)

Hur vet jag om skon sitter som den ska? Ta på dig hockeystrumpor. Sätt ned foten hårt i marken. Medan du har ett vertikalt tryck på foten ska du försöka flytta på foten inuti skon, åt alla håll. Den ska inte kunna röra sig.

Varför ska man välja en särskild sko för hockey?

Landhockeyskor har 2 specifika egenskaper: förstärkningar, särskilt vid framfoten och hälen, för att skydda foten från stötar från boll och klubba, samt en sula som lämpar sig för landhockeyspel. Olika skor är anpassade för olika underlag t.ex. konstgräs, grus eller vått underlag, för att ge bra fäste.

Specifikt för hockeyskor

Landhockeyskor har specifika egenskaper för sporten:
Slitsulan (den del som har kontakt med marken) är ofta i gummi och har dobbar i olika former och lägen. Den är hård till skillnad från en terrängsko. Den är anpassad för landhockeyspel på syntetytor, grus eller vått underlag. Den ska ge bra grepp i marken.

Specifikt för hockeyskor (forts.)

Den kan även gå upp på framsidan för att skydda tårna.
Mellansulan (den tjocka delen som är ovanpå slitsulan) är oftast i EVA (etylen-vinylacetat). Den ska skydda mot stötar när du springer på hårda ytor.

Specifikt för hockeyskor (forts. 2)

Den går i allmänhet även upp på insidan för att stabilisera foten vid snabba riktningsbyten.
Ovandelen består av flera delar och är i allmänhet av PU och mesh-tyg, och den är mycket viktig för att ge foten stöd tillsammans med snörningen.

Specifikt för hockeyskor (forts. 3)

Ofta finns även inlägg i PU som fungerar som förstärkning mot stötar. Här finner man även designen för märket (logo och dylikt).
Bakkappan är oftast i mjuk PU förstärkt på insidan med en plastskiva som fungerar som stöd för hälen och skyddar hälsenan mot stötar.

Specifikt för hockeyskor (forts. 4)

Plösen vid vristen är i allmänhet tillverkad i skummaterial och mesh-tyg och är till för att skydda foten mot vattenstänk och partiklar.

Säkerhetsråd

Hockey är roligt att spela. Glöm inte säkerheten. Använd alltid tandskydd, benskydd och handskar. Använd landhockeyskor med förstärkningar som skyddar och sulor som är anpassade för spelytan. Använd ansiktsskydd och särskilda handskar vid straffhörna. Både vid match och träning.

Kreatörer

”Adidas-märket har en lång historia och starka band till idrotten. Allt vi gör har sina rötter i sporten. Det är det ”idrottsemblemet” representerar.
Adidas uppgift är att vara världens bästa sportmärke genom att skapa, tillverka och sälja världens bästa sportprodukter med den bästa servicen och erfarenheten.

Information

All information som nämns här är den från tillverkaren eller den vi fått från utvärdering av varuproverna.

Storlekar

39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 |

Se mer Se mindre

Material och råd

Förvaringstips Borsta och tvätta skorna med en fuktig trasa. Låt lufttorka.
Förvara inte i din träningsväska. Förvara torrt.
Begränsad användning: Passar inte för andra sporter.

Vårt engagemang

Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen