Referens : 8493604
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
SKOR POJKE

Vandringsskor CROSSROCK med snörning vattentäta junior gröna 35-38 QUECHUA

QUECHUA
4.7/5
4.7/5

Färg : Mörk petrolium / Kolgrå

Decathlon
Våra produktutvecklare som själva vandrar har tagit fram dessa skor för att springa, klättra, hoppa och leka i bergstrakter i all typ av terräng under regn. Den vattentäta Crossrock-skon klarar alla de påfrestningar ett barn kan utsätta den för. Du kan ta med barnen för att upptäcka bergen utan att oroa dig.

Produktens fördelar

Vattentäthet Vattentätt membran som testats i praktiken och i laboratorium
Grepp Gummisula som ger perfekt fäste och är hållbar
Soliditet Tåliga tack vare en mycket täckande sula och förstärkt ovandel.
Stötdämpning Mellansula i EVA längs hela foten.
Lätthet Skon väger 281 g i storlek 36

Teknisk information

Sulans fäste

Greppet från våra sulor har en kvalitetsmärkning.
För att få denna märkning genomgår skon laboratorieprover för att bedöma graden av grepp på olika underlag (slätt, ojämnt, torrt, fuktigt).
För att bekräfta provningarna bedömer vi våra sulors egenskaper ute på fältet, i bergstrakter, med hjälp av en testpanel av barn.

Vattentätt test

Testade i laboratorier och i bruk för att garantera optimal vattentäthet och andningsförmåga. Först sänker vi ned skorna i vatten under lufttryck för att försäkra oss om att skons yta inte har några bubblor. Sedan placeras de, till hälften nedsänkta i vatten, på en mekanisk arm som simulerar gång, för att se till att skons insida hålls helt torr. För denna modell varade testet i motsvarande 8 km, under de förhållanden vi redogör för ovan.

FÖRLÄNG SKORNAS VATTENTÄTHET

Skons vattentäthet påverkas ofta av att vatten tränger in uppifrån skon. För att hålla fötterna torra längre råder vi dig därför att använda vattentäta damasker eller minidamasker som skyddar skorna från att släppa in vatten men även grus och småsten. Vi rekommenderar att du några gånger per år använder en impregneringsspray för att återställa skornas ursprungliga vattentäthet och motverka fläckar.

VILKEN STORLEK PASSAR?

När du väljer vandringsskor, tveka inte att ta en storlek större än din vanliga storlek för att skon ska sitta bekvämt i nedförsbackar, utan att tårna slår i framkanten. Tips: håll tånaglarna kortklippta och kontrollera innan varje nedförsbacke att du har snört åt skorna tillräckligt hårt för att inte foten ska glida fram i skon.

Tips

Stå upp och pröva båda skorna tillsammans med vandringssockor. Pröva flera modeller och flera storlekar om du behöver. Det finns två komfortpunkter att kontrollera: nedtramp av hälen och framfoten i nedförsbacke. Skorna får inte trycka någonstans. Be gärna barnet gå runt lite i butiken. Få barnet att använda skorna lite i taget under de första vandringsturerna för att anpassa dem till barnets fötter.

URTAGBAR INNERSULA

Innersulan är urtagbar för att snabba på torktiden. Den kan även bytas ut mot en ortopedisk sula.

VI TÄNKER PÅ MILJÖN

Vi måste alla agera för att bevara den natur som vi så gärna ger oss ut och vandrar i, och på Quechua strävar vi därför efter att minska miljöpåverkan från våra produkter.
Den här produkten är i nuläget inte ekodesignad, men vi arbetar kontinuerligt för att ta ett större ansvar med våra produkter, bland annat genom ekodesign och genom att göra produkterna reparerbara och mer slitstarka.

REPARERA I STÄLLET FÖR ATT KASTA BORT!

Våra produkter använder du vid vandring i bergstrakter.
De åldras efter hand som du gör framsteg och vissa delar kan bli slitna eller gå sönder.
För att lättare reparera våra skor har vi skosnören (artikelnummer: 8341958) i butik och på internet.
För Quechua omfattar vårt miljötänkande även att göra det lätt att hitta sådana reservdelar.
Reparera i stället för att kasta bort!

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Ovandel i
50% Polyuretan, 50% Polyester
Sula i
30% EVA, 70% Butadiengummi
Insida i
100% Polyester
Skötselråd: Tvätta med en fuktig trasa. Torka på torr och välventilerad plats.
Tvättråd
Handtvätt
Handtvätt
Förvaringstips Förvara skon torrt och med god luftväxling.

Vårt engagemang

För att svara mot era krav testas Quechua-produkter i bergstrakter, under förhållanden man kan råka ut för under vandring.
Vår provningstekniker Sarah och en testgrupp bestående av barn provar ut produkterna under hela utvecklingsprocessen fram tills de börjar säljas.
Så testas produkten Vårt team har sin bas vid foten av Mont-Blanc i Haute-Savoie (Frankrike). Året runt tar vi fram snygga, enkla och tekniska produkter. Vi genomför hårda fälttester av produkterna eftersom vi är övertygade om att det endast är i verkliga situationer som vi kan förbättras.
Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen