Referens : 8558323
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
WOMEN'S FREERIDE SKI BOOTS

Skidpjäxor Freeride Wedze FR 100 Flex 80 Dam svarta WEDZE

WEDZE
Decathlon
Den perfekta pjäxan för att börja med freeride tack vare den progressiva flexibiliteten som ger en bra stötdämpning. FR 100 är en pjäxa för utförsåkning. Kragen med tre spännen ger ankeln god rörelsefrihet, så att benen kan röra sig vertikalt och ta upp stötar mot underlaget.
GRATIS frakt till din Decathlonbutik
365 dagars öppet köp
GRATIS returer
Boka online
Hämta inom 2 timmar
Betala online

Produktens fördelar

Styvhet Flex på 80 är perfekt för pist och för att utvecklas inom freeride.
Stötdämpning Krage med tre spännen ger ökad rörlighet och tar upp stötar mot underlaget.
Rörelsefrihet Gångläge: 42° vinkel i gångläge gör det lättare att ta sig uppför.
Sitter väl Tre mikrometerspännen i aluminium och bred spännrem.
Komfort Förformat skum över fotknölen och tåskärm i neopren för att ta upp stötar!
Lätt att ta på/av sig Foder i lycra gör det lättare att ta av pjäxan.
Värme Välisolerad ytterpjäxa och innersula med fleecefoder.
Upptäck produkten i detalj
Upptäck produkten i detalj

Teknisk information

Innersko:

Anatomisk innersko med förformat skum över fotknölarna ger högre komfort. Tåskärmen i neopren skyddar tårna vid de obalanser mellan fram och bak som ofta förekommer vid off pist. Systemet Shock Absorber Area i hälen tar upp stötarna i pucklar och vid hopp.

Ställa in spännena

Tre mikrometerspännen i aluminium och en hake med tre lägen på skenbenet för att passa alla vader. Bred rem för att enkelt och kraftfullt dra åt övre delen av manschetten. Gångläge på skenbenshaken (Walk i rött) ger större vinkel för kragen.

Passform

Passform standard. Lätt och bekväm innersko. Förformat skum vid fotknölarna. Mjukt material som innebär att innerskon kan ändra form när man går uppför och på plan mark.

Vad är flex?

Flexskalan ger en indikation om pjäxans styvhet. Siffran avgör hela konstruktionens styvhet: ju högre värde, desto hårdare skal. Flex på 70 anses passa bra för skidåkare på medel- till avancerad nivå. En flex på 70 till 90 passar den vana skidåkaren. Högre tal passar för elitåkare. Åkare med stor kroppshydda kan dock gå upp en nivå.

Hur provar man en skidpjäxa?

När foten är i pjäxan ska spännena stängas på mellanläget. Kan du spänna hårdare? Det betyder att pjäxans volym inte passar för dig. Med pjäxan stängd böjer du dig ordentligt tre gånger och lutar dig hårt mot skenbenen (sätt händerna på knäna) för att verkligen få bak hälen i skon. Stå rak: tårna ska kunna nudda änden av ytterskon. När du böjer dig ska foten gå tillbaka så att du inte längre känner änden med tån.

Gör man för att en pjäxa ska sitta skönare?

Det finns massor av möjligheter för att göra så att foten sitter optimalt skönt i en pjäxa. En pjäxa måste sitta åt runt foten. För att få bättre stöd finns det sulor som anpassar sig efter fotvalvets form, minskar volymen eller höjer upp hälen.

Hur slipper man frysa om fötterna?

Man glömmer ofta att det viktigaste för att inte frysa om foten är att pjäxan får torka. Fötter svettas även vid -10 °C och innerskon kan inte torka av sig själv om den är kvar inne i plastskalet, inte ens på flera dagar. Idealet är om man tar ur dem varje dag. Man kan också använda en skotork – praktiskt, eftersom innerskon inte behöver tas ur; bara att sätta i kontakten!

Tillval: (medföljer ej)

Dessa skor är kompatibla med hälinsatsen LOW TECH (8608349) från Wedze och gör det möjligt att montera bindningar för turskidåkning. Med dessa på fötterna öppnar sig en helt ny värld av turskidåkning!

Vikt

24-24,5, 1 781 g

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Ovandel i
100% Polypropylen
Insida i
100% Polyester
Sula i
100% Termoplastisk polyuretan
Varmt foder
100% Polyester
Förvaringstips Låt skorna torka innan de ställs undan. Det bästa är att förvara dem i ett fodral med stängda spännen i rumstemperatur.

Vårt engagemang

Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen