Referens : 8547035
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
SKIDUTRUSTNING SKIDÅKNING NYBÖRJARE MAN

SKIDJACKA 180 HERR BLÅ WEDZE

WEDZE
4.4/5
4.4/5

Färg : Midnattsblå / Safirblå

Decathlon
Varm och bekväm funktionsjacka för skidåkning under de bästa förhållanden. Vattentätheten är förstärkt genom att huvudsömmarna är vattentäta, vilket håller dig torr vid oväder.

Produktens fördelar

Vattentäthet MEDELGOD: ytbeläggning 3 000 mm och delvis vattentäta sömmar.
Värme Isolerande vaddering.
Ekotillverkning Återvunna material eller spinnfärgning:grå:67 %, röd:60 %, blå:41 %, vinröd:32%
Andningsförmåga Tyg som andas.
Vattenfrånstötande egenskap Vattenavvisande yttertyg som inte suger upp vatten vid regn.
Justerbara Justerbar nedtill.
Fickor 6 fickor: 2 hand, 1 liftkort, 1 ytter, 1 inner och 1 nätficka för skidglasögon
Enkelhet Resår i ärmslut som förhindrar att snö tränger in.

Teknisk information

Vilken fyllning gör att min jacka är varm?

Vi använder en återvunnen syntetstoppning för att isolera värmen (60 g/m² i ärmarna och 100 g/m² i livet). Detta syntetmaterial är polyesterbaserat och kapslar in olika mycket luft beroende på fibrernas storlek, vilket isolerar och skyddar mot kyla.

KOMPLETTERANDE INFORMATION OM HÅLLBAR UTVECKLING: ÅTERVUNNEN POLYESTER

Genom att återvinna [plastflaskor eller delar av återanvända tyger] för att framställa vår polyester drar vi ned på användningen av oljebaserade produkter, samtidigt som materialets förmåga att andas när du utövar din aktivitet bevaras.

KOMPLETTERANDE INFORMATION OM HÅLLBAR UTVECKLING: SPINNFÄRGNING

Infärgning av textilier kräver mycket vatten och producerar dessutom spillvatten från färgbaden. För att minska miljöpåverkan använder vi spinnfärgning, där färgpigmenten integreras redan när tråden tillverkas.

Utöver fyllningen, vilka andra detaljer ökar den värmande effekten?

Utöver jackans fyllning skyddar delvis vattentäta sömmar, kragen och åtdragna ärmslut dig från kyla och fukt, och ger en ökad värmande effekt.

Jackan är försedd med en ytbeläggning: vad är syftet med denna?

Den vattentäta ytbeläggningen skapas genom att ett särskilt material stryks på tygets insida. Den förhindrar inträngning av vatten i plagget men låter ändå svett och fukt inifrån komma ut så att det inte blir fuktigt på insidan under aktivitet. Detta för att du ska hålla dig torr under hela aktiviteten.

Hur mäts jackans vattentäthet?

Ett plaggs vattentäthet mäts genom vattentryck uttryckt i mm vattenpelare (test baserat på normen ISO 811). Ju högre tryck, desto mer vattentätt är tyget. Ett material med en vattentäthet på 3 000 mm står alltså emot ett vattentryck på 3 000 mm.

Vilka detaljer skyddar mig från oväder?

Jackan 180 är gjord i ett material och med en monteringsteknik som gör den helt vattentät och som även begränsar vindens effekt så att du klarar både regn, snö och vind. Vi har testat plaggets vattentäthet genom brukstester under flera dagar i varierande väder.

Varför är jackan vattenavstötande?

Ett tygs vattenavstötande förmåga är dess förmåga att låta vatten rinna av ytan utan att absorberas. Denna jacka är tillverkad av vattenavvisande material som står emot alla väder. Den vattenavvisande förmågan uppnås genom en behandling som appliceras på tygets utsida, men vid användning kan dessa egenskaper förändras.

Hur återaktiverar man plaggets vattenavvisande förmåga?

Den vattenavvisande förmågan kan återaktiveras. Placera då jackan i torktumlare och kör syntetprogrammet i 10-15 minuter.
Du kan också använda en impregnerande sprej (säljs i våra affärer): spreja jämnt över hela plagget och låt torka i 10-12 timmar.

Vad menas med att en jacka "andas"?

Med det menas förmågan att låta vattenånga som produceras av kroppen under träning föras bort till tygets utsida. För att veta om ett material har bra andningsförmåga gör man ett test på dess förmåga att stå emot avdunstning, kallat RET (standardtest ISO 11092). Ju lägre RET-värdet är, desto mer andas tyget. RET-värdet för jackan 180 är 9. Det är de tekniska lösningar (blixtlås, luftning, mesh) som Wed'ze använder, som begränsar kondens på insidan av plagget och maximerar andningsförmågan.

Vilken passform har jackan 180?

Rak modell. Jackans sidor faller rakt och sitter parallellt utan att följa kroppsformen. Innervolymen gör att du kan bära två andra, tekniska lager under.

Hur klär man sig för att hålla sig varm i backen?

För att hålla dig varm och torr råder vi dig att klä dig i 3 lager: det innersta lagret håller dig torr det isolerande, mellersta lagret behåller värmen
det yttre lagret skyddar mot väder och vind.

Hur undviker man att snö kommer in om man ramlar?

Nederkanten är justerbar och ärmslutet har resår, vilket förhindrar att snö eller kall luft tränger in under åket eller vid ett eventuellt fall.

Betygssystem för att jämföra produkternas miljöpåverkan

Produktens miljöpåverkan beräknas för hela dess livscykel och med olika indikatorer. Vi sätter ett helhetsbetyg på skalan A-E för att hjälpa dig att enkelt identifiera vilka produkter som har minst miljöpåverkan när du jämför produkter av samma typ (t.ex. T-shirts, byxor eller ryggsäckar).
Decathlon har på eget initiativ tagit fram denna bedömning av miljöpåverkan.
För mer information: http://sustainability.decathlon.com/

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Huvudmaterial
100% Polyamid
Huvudfoder
100% Polyester
Stoppning
100% Polyester
Underarm (tyg)
100% Polyester
Beläggning
100% Polyuretan
Skötselråd: Tvättas ut och in. Tvättas med blixtlåset stängt. Tvätta separat. Använd inte sköljmedel.
Tvättråd
Tvättemperatur 30 °C - milt program
Tvättemperatur 30 °C - milt program
Ej blekning
Ej blekning
Torktumling - vid låg temperatur
Torktumling - vid låg temperatur
Ej strykning
Ej strykning
Ej kemkvätt
Ej kemkvätt
Förvaringstips Förvara helst på galge och undvik att vika plagget eftersom det skadar tygets ytbeläggning. Se till att produkten har torkat helt före förvaring i ett torrt och luftigt utrymme.

Vårt engagemang

Så testas produkten Alla Wedzes produkter är skapade, designade och konstruerade i Mont-Blanc-dalen. De testas sedan i användarförhållanden som är identiska med dem som du själv kommer att befinna dig (i snö, kyla, pudersnö, etc.). Konstruktionsteamen ser till att programmet för vilket produkten har utvecklats helt och hållet motsvarar dess användning i praktiken.
Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen