Referens : 8587413
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
MEN'S FREERIDE SKIING CLOTHING

Skidjacka Freeride FR900 Herr grå lila WEDZE

WEDZE

Färg : MÖRKGRÅ

Decathlon
för free ride- och free rando-åkare som är ute och åker intensivt hela säsongen, i alla väder och förhållanden. Är du en passionerad free ride-åkare som åker hela säsongen? Vattentät och ventilerande – denna tekniska jacka uppfyller alla dina krav.
GRATIS frakt till din Decathlonbutik
365 dagars öppet köp
GRATIS returer
Boka online
Hämta inom 2 timmar
Betala online

Produktens fördelar

Vattentäthet Mycket vattentät (membran 15 000 mm). 100 % vattentäta sömmar. 3D-huva
Andningsförmåga Material som leder bort fukt, med RET-värde 12.3 stora blixtlås för ventilering.
Rörelsefrihet Vid modell och förformade ärmar med god rörelsefrihet.
Värme Vattentätt tredje lager. Lägg till ett andra lager för att klara kylan
Soliditet Mycket tåligt material för intensiv free ride-åkning.
Fickor 7 fickor:två handfickor, en liftkortsficka, två bröstfickor och två nätfickor.
Enkelhet Ett blixtlås för ventilering på framsidan som du når snabbt och enkelt.
Justerbara Ärmjustering med kardborrband. Justerbar 3D-huva.

Teknisk information

3D-huva

Vi har försett den här jackan med en 3D-huva med åtdragning som regleras med en enkel rörelse. Huvans design är utformad för att följa huvudets rörelser utan att begränsa dem. Den kan användas tillsammans med hjälm.
Huvan är förformad och har hög krage för att skydda ansiktet mot stark kyla och stark vind. Fliken över blixtlåset är mikroperforerad för att underlätta andningen och samtidigt skydda ansiktet.

Muddar

Mycket vida och reglerbara ärmar för att handskarna ska komma igenom och för att skydda mot snö. På så sätt håller du dig torr och varm om det blir snöfall eller om du faller i snön. Mudd med elastan och tumhål som ger fullständig täthet mellan handske och jacka.

Ventilering

För att hålla sig torr är det viktigt att ha en vattentät jacka. Men man vill förstås inte bli blöt av svett på insidan.
Ventileringarna är viktiga för att leda bort fukt.
Därför har vi utrustat denna jacka med 3 blixtlås för ventilering, varav 2 stora under armarna (35 cm i storlek L).
Det tredje blixtlåset är placerat framtill på jackan och nås snabbt och enkelt.

Fack

2 handfickor med vattentätt blixtlås.
1 bröstficka med vattentätt blixtlås på insidan.
1 bröstficka med vattentätt blixtlås på utsidan.
1 ficka på vänster axel för liftkort, med vattentätt blixtlås.
2 nätinnerfickor som är lätta att komma åt.

Modell

Den vida passformen och de förformade ärmarna ger fullkomlig rörelsefrihet.
Jackan består av två olika material. Ett material som ger god följsamhet och rörelsefrihet, och ett annat material som står emot slitage.

Vad ska jag ha under skidjackan?

För att hålla dig varm och torr råder vi dig att klä dig i tre lager. Lager 1: skidunderställ och innerjacka, lager 2: värmeisolerande ytterplagg, lager 3: en skidjacka som skyddar i alla väder.
C1: håller dig varm genom att leda ut fukten från huden till de andra lagren.
C2: tillför värme, till exempel en dunjacka eller en fleecetröja.

Tredje lagret

Skydd mot vädrets makter (snö, regn och vind) som hindrar dem från att tränga in (men ändå låter fukten komma ut så att du inte blir blöt på insidan). Det bästa är om det är vattentätt OCH har andningsegenskaper Det tredje lagret kan också bidra till att isolera. Det gäller byxor och fodrade jackor som då kompletterar det andra lagret.

Hur undviker man att snö kommer in om man ramlar?

Snölås är ett system som sitter nertill på jackan. Det förhindrar att snö och kall luft tränger in, och skyddar även vid fall. Det kan fästas ihop med jackan med hjälp av 3 hällor med tryckknapp.

Vattenavvisande förmåga

Ett tygs vattenavvisande förmåga är dess förmåga att låta vatten rinna av ytan utan att absorberas. Det betyder att materialet inte mättas med vatten, utan förblir lätt, andas och håller värmen. Förmågan erhålls genom att tyget ytbehandlas. Behandlingen behöver göras om under plaggets livstid (vi rekommenderar efter var tredje tvätt). Alla Wed'ze jackor har fått en vattenavvisande behandling.

Materialets vattentäthet

Man mäter tygets motståndskraft mot vattentryck uttryckt i mm vattenpelare (prov baserat på ISO 811-standarden). Ju högre tryck, desto vattentätare plagg. Ett material med en vattentäthet på 15 000 mm står alltså emot ett vattentryck på 15 000 mm

Materialets andningsförmåga

För att veta hur mycket ett material andas mäter man dess värme- och vattenångmotstånd, eller RET (en provning som baseras på ISO 11092-standarden). Ju lägre motstånd, desto lättare släpper materialet igenom vattenånga som genereras av kroppen under aktivitet och ju bättre andas det. Till exempel: RET < 9 = material som andas oerhört väl/9 < RET < 12 = material som andas mycket väl/12 < RET < 20 = material som andas/RET > 20 = material som andas lite eller inte alls.

Vad är ett material med membran respektive beläggning?

Beläggningen liknar en färg som appliceras på tygets insida och gör det vattentätt, samtidigt som det fortsätter att andas. Det är ofta mindre dyrt än ett membran och det krävs ett foder för att skydda den.Membranet är ett slags mycket tunn plastfilm (polyuretan) som gör materialet vattentätt, samtidigt som det fortsätter att andas. Det har fördelen att vara mjukare, lättare och tåligare och andas ofta bättre än en beläggning.

Hur gör man ett plagg vattentätt?

Hur vattentätt ett plagg är hänger samman med dess material, hur täta sömmarna är och hur det har satts samman.
Därefter utsätter vi våra plagg för duschtest.

Vattentäthet/Duschprov

Detta plagg har godkänts i ett duschprov med 100 liter vatten/m²/timme i tre timmar. Ett sådant prov återskapar förhållandena under ett häftigt åskväder i bergsmiljö.

Hur gör man för att ett plagg ska andas?

Utöver tygernas förmåga att andas, använder vi tekniska lösningar (blixtlås, ventilering, mesh m.m.) som förbättrar ventileringen generellt för våra jackor och byxor för free ride-åkning. Ventileringssystemen gör att man både kan reglera temperaturen innanför plagget och lättare avleda den svett kroppen genererar under fysisk aktivitet.

Betygssystem för att jämföra produkternas miljöpåverkan

Uträkningen av miljöbetyget för en Decathlon-produkt tar hänsyn till produktens miljöpåverkan under hela dess livslängd och utgår från flera miljökriterier. På Decathlon har vi valt att använda oss av det franska miljöministeriets betygsmärkning med skalan A–E. Vi vill på detta sätt främja etableringen av en gemensam utvärderingsmetod för alla märken, i alla länder. Decathlon driver den här frågan hårt på europeisk nivå. För mer information: http://sustainability.decathlon.com/

Vad är RECCO-systemet?

100 % av våra Freeride-jackor och -byxor har RECCO-system.
Med RECCO®-tekniken går det att hitta dig i händelse av en lavinolycka. Med RECCO® reflektorerna kan en saknad person lokaliseras snabbt och med precison av räddningsarbetare med hjälp utav RECCO® detektorer. RECCO® utrustningen ersätter ej användningen av lavinsändare. Som funktionskomplement ökar RECCO®-teknologin chansen att hittas i tid.

Vägledning för hur du tvättar ditt vattentäta plagg

Vi rekommenderar att man tillämpar följande metod för att bevara alla plaggets tekniska egenskaper.
Länk: https://youtu.be/rh4GLwALgBM

Efter tre tvättar rekommenderar vi att du förnyar den vattenavvisande förmågan genom att behandla plagget med en sprej eller impregnering.

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Ok (för axel)
100% Polyamid
Huvudmaterial
100% Polyamid
Foder
100% Polyamid
Annat foder
85% Polyamid, 15% Elastan
Membran
100% Polyuretan
Skötselråd: Tvättas med blixtlåset stängt. Tvättas separat. Använd inte sköljmedel.
Tvättråd
Tvättemperatur 30 °C - milt program
Tvättemperatur 30 °C - milt program
Ej blekning
Ej blekning
Torktumling - vid låg temperatur
Torktumling - vid låg temperatur
Ej strykning
Ej strykning
Ej kemkvätt
Ej kemkvätt
Förvaringstips Se alltid till att detta vattentäta skyddsplagg är helt torrt innan det hängs undan.

Vårt engagemang

Ett team av kunder, Decathlon-medarbetare och ambassadörer som alla är Freeride-åkare har testat och godkänt egenskaperna hos denna jacka.
Så testas produkten Vårt designteam är baserat vid foten av Mont Blanc i Haute-Savoie (Frankrike), nära en mängd skidorter. Året runt tar vi fram enkla och tekniska produkter. Sedan utsätter vi dem för hårda fälttester, eftersom vi är övertygade om att det bara är genom att testa i verkliga situationer du kan råka ut för som vi ständigt kan bli bättre.
Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen