Referens : 8550309
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
MEN'S FREERIDE SKIING CLOTHING

Skidjacka Freeride FR 900 herr vinröd WEDZE

WEDZE
4/5
4/5
Decathlon
Våra designers, som också åker skidor, har tagit fram denna jacka för free ride-åkaren och free rando-åkaren på expertnivå som åker hela säsongen. Är du en passionerad free ride-åkare som åker hela säsongen? Vattentät och ventilerande – denna tekniska jacka uppfyller alla dina förväntningar.

Produktens fördelar

Vattentäthet Mycket vattentät (membran 15 000 mm). 100 % vattentäta sömmar. 3D-huva
Andningsförmåga Membran för bättre svettavledning; RET-värde 12. Blixtlås för ventilering
Rörelsefrihet Skärningen med förformade ärmar ger god rörelsefrihet.
Värme Den här jackan säljs separat. Lägg till ett andra lager för att klara kylan
Soliditet Mycket tåligt material för intensiv free ride-åkning.
Fickor 5 säkrade fickor: 2 handfickor, 2 bröstfickor (1 in- och 1 utvändig), 1 liftkort
Enkelhet Ventilering fram för att den ska vara lättare att öppna när man har ryggsäck
Justerbara Åtdragbar i nederkant. Ärmjustering med kardborrband. Justerbar 3D-huva.
Upptäck produkten i detalj
Upptäck produkten i detalj
Upptäck produkten i detalj

Teknisk information

3D-huva

Wedze har försett den här jackan med en huva med trippel åtdragning som följer huvudets rörelser utan att besvära och ger bättre skydd i dåligt väder. Den kan användas tillsammans med hjälm.
Huvan är förformad och har hög krage för att skydda ansiktet mot stark kyla och stark vind. Fliken över blixtlåset är mikroperforerad för att underlätta andningen och samtidigt skydda ansiktet.

Ärmar och muddar

Mycket vida och reglerbara ärmar för att handskarna ska komma igenom och för att skydda mot snö. På så sätt håller du dig torr och varm om det blir snöfall eller om du faller i snön. Mudd med elastan och tumhål som ger fullständig täthet mellan handske och jacka.

Fack

En vattentät och isolerad ficka för telefonen (höger bröstficka) med utgång för lurar/mikrofon för att kunna nås.
2 handfickor med vattentätt blixtlås.
En nätinnerficka med blixtlås.
1 ficka på vänster axel för liftkortEn liftkortsficka på vänster axel
Alla fickor har vattentäta blixtlås

Vad ska jag ha under skidjackan?

För att hålla dig varm och torr råder vi dig att klä dig i tre lager. Ett skidunderställ, en värmande innerjacka och en skidjacka som skyddar i alla väder.

Första lagret

Det är det som håller dig varm genom att leda ut fukten från huden till de andra lagren.

Andra lagret

För att få värme måste du ha ett andra lager som stänger ute kylan. Den uppgiften sköter tröjor, fleecetröjor och även tunna jackor.

Tredje lagret

Skydd mot vädrets makter (snö, regn och vind) som hindrar dem från att tränga in (men ändå låter fukten komma ut så att du inte blir blöt på insidan). Det bästa är om det är vattentätt OCH har andningsegenskaper Det tredje lagret kan också bidra till att isolera. Det gäller byxor och fodrade jackor som då kompletterar det andra lagret.

Hur undviker man att snö kommer in om man ramlar?

Snölås är ett system som sitter nertill på jackan. Det förhindrar att snö och kall luft tränger in, och skyddar även vid fall. Det kan fästas ihop med jackan med hjälp av 3 hällor med tryckknapp.

Hur vet jag att jackan är tillräckligt tålig?

Jackan är utformad med tanke på hur krävande vintersport är. Vi är särskilt noggranna vid valet av material till våra produkter.

Hur skyddar jag kyla från att tränga in?

Finishen på ärmarna ger en bättre lufttäthet och förhindrar snö eller kall vind att komma in i jackan.Dessutom, eftersom kyla är irriterande, har Wedze en inbyggd mjuk halsduk/polokrage som skyddar ditt ansikte, haka och hals mot vind.

Skyddar jackan verkligen i alla väder?

Materialet och sömmarna i jackan FREERIDE 900 är gjorda för att inget vatten ska kunna tränga in och det gör att jackan klarar både regn, snö och vind. För att säkerställa vattentätheten har jackan genomgått ett test där den placerades i en specialdusch som kan återge alla sorters skidåkningsväder. Slutligen har den testats i bruk under flera dagars skidåkning i alla väder, för att ytterligare kontrollera vattentätheten.

Vattenavvisande funktion

Ett tygs vattenavstötande förmåga är dess förmåga att låta vatten rinna av ytan utan att absorberas. Jackan FREERIDE 900 är tillverkad i vattenavvisande material som står emot snö och regn bättre. Detta är ytterligare en teknisk lösning så att du ska kunna hålla dig torr så länge som möjligt under dagen. Man måste upprepa denna behandling regelbundet, med hjälp av produkter som säljs i våra butiker. Detta för att bibehålla dess effekt.

Vägledning för hur du tvättar ditt vattentäta plagg

Vi rekommenderar att man tillämpar följande metod för att bevara alla plaggets tekniska egenskaper.
Länk: https://youtu.be/rh4GLwALgBM

Efter tre tvättar rekommenderar vi att du återaktiverar vattenavstötningen med en behandling, antingen med spray eller impregnering.

Jackan är försedd med en ytbeläggning. Fördelar med ytbehandling

Ytbeläggningen är ett vattentätt "material" som placeras på insidan av yttertyget. Den förhindrar inträngning av vatten i plagget men låter ändå svett och fukt inifrån komma ut så det inte blir fuktigt på insidan under aktivitet. Detta för att du ska hålla dig torr under hela aktiviteten

Vad är ett membran?

Membranet är ett mycket tunt material som sitter på yttertygets insida. Det är absorberande, och det blockerar vatten från utsidan men motverkar fukt som produceras av kroppen inifrån. Membran är lösningen för dig som vill hålla dig torr och varm.

Vatten tränger ofta in genom sömmar. Vattentäta sömmar

Utöver det vattentäta tyget har jackan försetts med vattentäta sömmar. Det rör sig om vattentäta band som fästs på insidan på alla sömmarna så att vattnet inte kan tränga in.

Jackans värmeisolerande effekt

Den här jackan är avsedd som tredje lager och skyddar väl mot vind, regn och snö.
För att få värme måste du ha ett andra lager som stänger ute kylan. Den uppgiften sköter tröjor, fleecetröjor och även tunna jackor.I vårt sortiment finns en dunjacka FREERIDE 900 som passar perfekt ihop med den här jackan. Den säljs separat.

Vad menas med att jackan andas?

Plagget för bort fukten om bildas på huden mot utsidan så att du håller dig torr. För att veta om ett material har bra andningsförmåga gör man ett test på dess förmåga att stå emot avdunstning, kallat RET (standardtest ISO 11092). Ju lägre RET-värdet är, desto mer andas tyget. Wedze använder material och tekniska lösningar (blixtlås, luftning, mesh) som begränsar kondens på insidan av plagget.

Var ska jag lägga mitt liftkort?

Med en liftkortsficka i ärmen.

Vad är RECCO-systemet?

100 % av våra Freeride-jackor och -byxor har RECCO-system.Med RECCO®-tekniken går det att hitta dig i händelse av en lavinolycka. Med RECCO® reflektorerna kan en saknad person lokaliseras snabbt och med precison av räddningsarbetare med hjälp utav RECCO® detektorer. RECCO® utrustningen ersätter ej användningen av lavinsändare. Som funktionskomplement ökar RECCO®-teknologin chansen att hittas i tid.

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Huvudmaterial
100% Polyamid
Foder
100% Polyester
Beläggning
100% Polyuretan - Beläggning
Manschett
80% Polyamid, 20% Elastan
Ficka
76% Polyamid, 24% Elastan
Skötselråd: Tvättas ut och in. Tvättas med blixtlåset stängt. Tvättas separat. Använd inte sköljmedel.
Tvättråd
Tvättemperatur 30 °C - normalprogram
Tvättemperatur 30 °C - normalprogram
Ej blekning
Ej blekning
Torktumling - vid låg temperatur
Torktumling - vid låg temperatur
Ej strykning
Ej strykning
Ej kemkvätt
Ej kemkvätt

Vårt engagemang

Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen