Referens : 8398663
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
WOMEN'S FREERIDE SKIING CLOTHING

SKIDBYXA FÖR FREE RIDE, 500, DAM, ROSA WEDZE

WEDZE
5/5
5/5
Decathlon
Våra designers, som också är free ride-åkare, har utformat dessa byxor för den som gillar att åka i kyla och snö! Vill du ha en byxa som låter dig upptäcka nya free ride-sensationer men också håller dig torr? Den här byxan är vattentät, har andningsegenskaper och följer dina framsteg i nya branter.

Produktens fördelar

Vattentäthet Membran 10 000 mm. 100 % tätade sömmar.
Andningsförmåga Membran för svettavledning. Blixtlås för ventilation.
Rörelsefrihet Lös passform som är bekväm och ger bra rörelsefrihet.
Värme Vaddering 60 g/m2 Fleecefoder i midjan.
Fickor 2 handfickor
Enkelhet Avtagbara hängslen med resår.
Justerbara Midjemåttet justeras med hjälp av två kardborrband

Teknisk information

Kan jag vara säker på att byxan skyddar mot oväder?

För att bäst kunna hantera olika väderlekar (regn, snö, vind m.m.) har byxan FREE 700 gjorts i ett material och med en monteringsteknik som gör den helt vattentät. För att säkerställa vattentätheten har plagget genomgått ett test i en specialdusch som kan återge alla sorters skidåkningsväder.

Varför är byxan vattenavstötande?

Ett tygs vattenavstötande förmåga är dess förmåga att låta vatten rinna av ytan utan att absorberas. Byxorna från Wed'ze är gjorda i ett vattenavstötande material som förlänger vädertåligheten på plagget och förhindrar att vatten tränger in. Detta är ytterligare en teknisk lösning så att du ska kunna hålla dig torr så länge som möjligt under dagen. Man måste upprepa denna behandling regelbundet, med hjälp av produkter som säljs i våra butiker. Detta för att bibehålla dess effekt.

Byxan är försedd med en ytbeläggning – Fördelar med ytbehandling

Ytbeläggningen är ett vattentätt "material" som placeras på insidan av yttertyget. Den förhindrar inträngning av vatten i plagget men låter ändå svett och fukt inifrån komma ut så det inte blir fuktigt på insidan under aktivitet. Detta för att du ska hålla dig torr under hela aktiviteten

Vatten tränger ofta in genom sömmar. Har byxan vattentäta sömmar?

Utöver det vattentäta tyget har byxan Free 700 fått vattentäta sömmar. Det rör sig om vattentäta band som fästs på sömmarnas insida så att vattnet inte kan tränga in. Dessa vattentäta sömmar är placerade på de områden som utsätts mest för snö.

Vad är en ytbehandling?

Membranet är ett väldigt tunt material som placerats på innersidan av yttertyget. Det är absorberande, och det blockerar vatten från utsidan men motverkar fukt som produceras av kroppen inifrån. Membran är lösningen för dig som vill hålla dig torr och varm.

Hur håller skidbyxan mig varm?

Vi använder vaddstoppning för att isolera värmen. Vadden är av syntetiskt material med polyesterbas som lagrar mer eller mindre luft beroende på storleken på fibrerna. Det finns teknisk vaddering med silikon som har olika egenskaper (värme, lätthet, töjbarhet)

Plagget "andas"

Plagget för bort fukten som bildas på huden mot utsidan så att du håller dig torr. För att veta om ett material har bra andningsförmåga gör man ett test på dess förmåga att stå emot avdunstning, kallat RET (standardtest ISO 11092). Ju lägre RET-värdet är, desto mer andas tyget. Wedze använder material och tekniska lösningar (blixtlås, luftning, mesh) som begränsar kondens på insidan av plagget.

Klä dig rätt för vintersporten

För att hålla dig torr och varm råder vi dig att klä dig i 2 lager: underställsbyxa och skidbyxa. Skidbyxan skyddar mot väder och vind. Alla 3 lager måste andas för att föra bort fukten.

Hur undviker man att snö kommer in om man ramlar?

Fäst jackans snölås i byxan. Byxorna är ofta försedda med små öljetter runt midjan att fästa skidjackans snölås i. Det förhindrar att snö eller kall luft tränger in under åket eller vid ett eventuellt fall.

Hur kan jag vara säker på byxans hållbarhet?

Jackan är utformad med tanke på hur krävande vintersport är. Vi är särskilt noggranna vid valet av material till våra produkter.

Översikt av miljöpåverkan

Produktens miljöpåverkan beräknas på hela dess livscykel och med olika indikatorer. En ABCDE-märkning görs för att du genom att jämföra produkter av samma typ (T-shirts, byxor, ryggsäckar, osv.) enkelt ska kunna identifiera de produkter som är bäst för miljön.
Decathlon är en frivillig deltagare i denna miljömärkning.
För mer information: http://sustainability.decathlon.com/

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Huvudmaterial
100% Polyester
Stoppning
100% Polyester
Foder
100% Polyester
Skötselråd: Tvättas ut och in. Tvättas med blixtlåset stängt. Tvättas separat. Använd inte sköljmedel.
Tvättråd
Tvättemperatur 30 °C - milt program
Tvättemperatur 30 °C - milt program
Ej blekning
Ej blekning
Torktumling - vid låg temperatur
Torktumling - vid låg temperatur
Ej strykning
Ej strykning
Ej kemkvätt
Ej kemkvätt
Förvaringstips Förvara helst på galge och undvik att vika plagget eftersom det skadar tygets ytbeläggning. Se till att produkten har torkat helt innan förvaring i ett torrt och luftigt utrymme

Vårt engagemang

12 av våra Decathlon-kunder har medverkat i brukstesten i Tignes (Frankrike). Vill du medverka i Decathlons tester? Kontakta oss på wedze.com!
Så testas produkten Alla Wed'zes produkter är skapade, designade och konstruerade i Mont-Blanc-dalen. De testas sedan i användarförhållanden som är identiska med dem som du själv kommer att befinna dig (i snö, kyla, pudersnö, etc.). Konstruktionsteamen ser till att programmet för vilket produkten har utvecklats helt och hållet motsvarar dess användning i praktiken.
Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen