Referens : 8352448
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
SOVSÄCKAR LIGGUNDERLAG TREKKING

Madrass självuppblåsande vandring – TREK 500 XL blå FORCLAZ

FORCLAZ
1/5
1/5
Decathlon
Våra produktutvecklare älskar vandring och har tagit fram madrassen för att skydda från markkylan och sova skönt på vandring och i läger. Extra bred version. 1 020 g. 193 x 60 x 2,5 cm. En extra bred, skön självuppblåsande madrass i kompakt format.
GRATIS frakt till din Decathlonbutik
365 dagars öppet köp
GRATIS returer
Boka online
Hämta inom 2 timmar
Betala online

Produktens fördelar

Lättransporterad Vikt 1 020 g. Volym: 9 liter. Ø 18,5 x 40 cm.
Fodral.
Sovkvalitet Mått 193 x 60 x 2,5 cm. Värmeisolering. Självuppblåsande, extra bred.
Värme Användning i > 5°.
R-Värde enl. standard ASTM F3340-18: 2,7
Monterbarhet/Demonterbarhet Självuppblåsande. Effektiv dubbelventil och backventil. Justerbar komfort.
Fäste Anti-glidlappar i silikon. Motverkar att sovsäcken glider.
Ekotillverkning Vi färgar endast varannan tråd för att minska vattenförbrukningen.
Upptäck produkten i detalj

Teknisk information

Princip för en självuppblåsande madrass

En självuppblåsande madrass består av ett vattentätt ytterskikt som limmats på ett skummaterial med öppna celler som luften kan röra sig mellan. När du viker upp madrassen återtar den alltså sin form och tjocklek (2,5 cm för madrass Trek 500) och fylls efter hand med luft. Man måste dock avsluta med att blåsa med munnen, vilket gör att du kan justera trycket för att passa dig. Beroende på madrassens tjocklek är den självuppblåsande förmågan mer eller mindre tydlig.

Lätt att montera och demontera

Första användning: lägg madrassen utrullad med ventilen öppen i ett dygn på ett jämnt underlag och blås sedan upp den och lämna den i ett dygn under tryck med ventilen stängd. Sedan kan du stoppa undan den igen. Väl i lägret rullar du ut madrassen med ventilen öppen, för att lättare kunna blåsa upp den. En självuppblåsande madrass blåser upp sig själ till ungefär 60-70 %. För att anpassa trycket till vad man personligen föredrar måste man blåsa upp resten manuellt.

Värmeisolering och värme

I början av 2020 infördes en ny standard som underlättar för dig att skapa dig en uppfattning om ett liggunderlags nivå av värmeisolering: standard ASTM F3340-18.
Den här standarden mäter liggunderlagets förmåga att hålla kvar eller reflektera användarens kroppsvärme, för att motverka att den försvinner ut och att användaren kyls ner.
Värmeisolering med skum.
R-Värde enl. standard ASTM F3340-18: 2,7 (uppmätt av ett fristående laboratorie).

Värmeisolering och värme (forts.)

R-värdet är ett uttryck för madrassens prestanda och isolerande förmåga. Ju högre R-värde, desto bättre skyddar liggunderlaget dig mot markkylan.
- R-värde 0 till 1,9: madrassen är utformad för att användas i varmt klimat (sommar) - från 2 till 3: madrassen är utformad för att användas 2-3 årstider ( vår-sommar-höst) - från 3 till 4: madrassen kan användas hela året, eventuellt även på vintern, beroende på temperatur - över 4,5: för vintern och extrema förhållanden

Produkttest

Madrassers och liggunderlags sovkomfort kallas även "liggkomfort " och fastställs av vårt forsknings- och utvecklingscenter. För att garantera bästa möjliga sömn och återhämtning underkastas alla våra liggunderlag och madrasser mekaniska provningar för att styrka deras prestanda och tålighet. Vi genomför även många tester ute på fältet under verkliga förhållanden.
Sovkomfort är någonting väldigt personligt. Madrassens tryck går att justera.

Sovkomfort, stöd

För att så långt möjligt undvika att sovsäcken glider omkring på madrassen ska silikonlapparna ha kontakt med sovsäcken.

Ekodesign

För en minskad miljöpåverkan har vi valt att ändra denna modellens färg till grå. Detta innebär att vi endast behöver färga varannan tråd, vilket minskar vattenförbrukningen. Klassisk färgning av textilier kräver mycket vatten och förbrukar även vatten som används i färgbaden.

Vikt

1,02 KGM

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Skum
100% Polyuretan
Golvduk
50% Termoplastisk polyuretan, 50% Polyester
Huvudmaterial
50% Termoplastisk polyuretan, 50% Polyester
Transportväska
100% Polyester
Tvättråd
Ej vattentvätt
Ej vattentvätt
Ej blekning
Ej blekning
Ej torktumling
Ej torktumling
Ej strykning
Ej strykning
Ej kemkvätt
Ej kemkvätt
Förvaringstips Förvaras torrt och svalt, utbredd och med öppen ventil, för att hålla längre.
Begränsad användning: Exponera inte för alltför höga temperaturer.

Vårt engagemang

Så testas produkten För att garantera bästa möjliga sömn och återhämtning genomgår alla våra madrasser och liggunderlag mekaniska tester för att styrka deras prestanda och tålighet (nötningstålighet, punkteringstålighet m.m.). Vi genomför även många tester ute på fältet under verkliga förhållanden.
Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen