Referens : 8352447
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
SOVSÄCKAR LIGGUNDERLAG TREKKING

Självuppblåsande madrass för vandring – TREK 500 L blå FORCLAZ

FORCLAZ
3.5/5
3.5/5

Färg : Mörk petrolium / Granitgrå

Decathlon
Våra produktutvecklare älskar vandring och har tagit fram den här madrassen för att skydda från markkylan och sova skönt på vandring och i läger. 820 g. 180 x 52 x 2,5 cm. En skön självuppblåsande madrass i kompakt format.

Produktens fördelar

Lättransporterad Vikt 820 g. Volym: 7 liter. Ø 17,5 x 33 cm.
Fodral.
Sovkvalitet Mått 180 x 52 x 2,5 cm. Värmeisolering. Justerbar komfort.
Värme Kan användas två-tre säsonger (>5°).
R-Värde enl. standard ASTM F3340-18: 2,7
Monterbarhet/Demonterbarhet Självuppblåsande. Lättare att hantera med effektiv dubbelventil och backventil.
Fäste Anti-glidlappar i silikon. Motverkar att sovsäcken glider.
Ekotillverkning Vi färgar endast en av två trådar för att minska vår vattenförbrukning.
Upptäck produkten i detalj

Teknisk information

Princip för en självuppblåsande madrass

En självuppblåsande madrass består av ett vattentätt ytterskikt som limmats på ett skummaterial med öppna celler som luften kan röra sig mellan. När du viker upp madrassen återtar den alltså sin form och tjocklek (2,5 cm för madrass Trek 500) och fylls efter hand med luft. Man måste dock avsluta med att blåsa med munnen, vilket gör att du kan justera trycket för att passa dig. Beroende på madrassens tjocklek är den självuppblåsande förmågan mer eller mindre tydlig.

Lätt att montera och demontera

Första användning: lägg madrassen utrullad med ventilen öppen i ett dygn på ett jämnt underlag och blås sedan upp den och lämna den i ett dygn under tryck med ventilen stängd. Sedan kan du stoppa undan den igen. Väl i lägret rullar du ut madrassen med ventilen öppen, för att lättare kunna blåsa upp den. En självuppblåsande madrass blåser upp sig själ till ungefär 60-70 %. För att anpassa trycket till vad man personligen föredrar måste man blåsa upp resten manuellt.

Värmeisolering och värme

I början av 2020 infördes en ny standard som underlättar för dig att skapa dig en uppfattning om ett liggunderlags nivå av värmeisolering: standard ASTM F3340-18.
Den här standarden mäter liggunderlagets förmåga att hålla kvar eller reflektera användarens kroppsvärme, för att motverka att den försvinner ut och att användaren kyls ner.Värmeisolering med skum.

Den självuppblåsande madrassen Trek 500 har följande R-värde enligt standard ASTM F3340-18:2,7 (uppmätt av ett fristående laboratorium).

Värmande förmåga och värme (2)

R-värdet är ett uttryck för madrassens prestanda och isolerande förmåga. Ju högre R-värde, desto bättre skyddar liggunderlaget dig mot markkylan.
- R-värde på 0-1,9: madrass endast för varma årstider (sommar)
- R-värde på 2-3: madrass för två till tre säsonger (vår-sommar-höst)
- R-värde på 3-4: madrass för alla fyra säsonger (kan användas på vintern)
- R-värde högre än 4,5: kan användas under extrema väderförhållanden.

Produkttest

Madrassers och liggunderlags sovkomfort kallas även "liggkomfort " och fastställs av vårt forsknings- och utvecklingscenter. För att garantera bästa möjliga sömn och återhämtning underkastas alla våra liggunderlag och madrasser mekaniska provningar för att styrka deras prestanda och tålighet. Vi genomför även många tester ute på fältet under verkliga förhållanden.
Sovkomfort är någonting väldigt personligt. Madrassens tryck går att justera.

Sovkomfort, stöd

För att så långt möjligt undvika att sovsäcken glider omkring på madrassen ska silikonlapparna ha kontakt med sovsäcken.

Ekotillverkning

Vi har valt att ändra färg på den här produkten (förra modellen var blå) för att göra den lite mer mijövänlig. Madrassen är numera grå, eftersom vi använder en teknik där man färgar endast varannan tråd ("bi-ton"). Det minskar användningen av vatten avsevärt. Infärgning av textilier kräver mycket vatten och förbrukar även vatten som används i färgbaden.

Reparation

En uppblåsbar madrass är inte oförstörbar, men den går att laga!
När madrassen används utomhus bör man vara så försiktig som möjligt när man hanterar den.Du kan laga madrassen med hjälp av den här reparationssatsen: https://www.decathlon.se/reparationssats-madrasser-id_8557113.html
Genom att laga madrassen blir den (nästan) som ny, och du minskar ditt klimatavtryck.

Vikt

0,82 kg
Vikt

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Skum
100% Polyuretan
Golvduk
50% Termoplastisk polyuretan, 50% Polyester
Huvudmaterial
50% Termoplastisk polyuretan, 50% Polyester
Transportväska
100% Polyester
Tvättråd
Ej vattentvätt
Ej vattentvätt
Ej blekning
Ej blekning
Ej torktumling
Ej torktumling
Ej strykning
Ej strykning
Ej kemkvätt
Ej kemkvätt
Förvaringstips Förvaras torrt och svalt, utbredd och med öppen ventil, för att hålla längre.
Begränsad användning: Exponera inte för alltför höga temperaturer.

Vårt engagemang

Så testas produkten För att garantera bästa möjliga sömn och återhämtning genomgår alla våra madrasser och liggunderlag mekaniska tester för att styrka deras prestanda och tålighet (nötningstålighet, punkteringstålighet m.m.). Vi genomför även många tester ute på fältet under verkliga förhållanden.
Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen