Referens : 8502965
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
SCD GEAR & ACCESSORIES

Regulatorslang flätad för dykning HYPERFLEX SCD 76 cm SUBEA

SUBEA
Decathlon
Vårt team har tagit fram den här produkten för att du ska kunna anpassa din regulatorslang eller göra den mer personlig. En mycket mjuk och slittålig regulatorslang. Slangen passar till alla modeller av förstasteg och andrasteg.
GRATIS frakt till din Decathlonbutik
365 dagars öppet köp
GRATIS returer
Boka online
Hämta inom 2 timmar
Betala online

Produktens fördelar

Modularitet 76 cm lång slang för mellantryck.
Tålighet Beläggning i flätad nylon (tålig och mjuk) + två flexibla handtag

Teknisk information

Tekniska specifikationer

Längd: 76 cm.

Koppling till förstasteget: hankoppling 3/8 UNF. Dras åt med fast nyckel på 9/16 tum (mellan europeiska 13 och 14).
Koppling till andrasteget: honkoppling 9/16 UNF. Dras åt med fast nyckel på 11/16 tum (mellan europeiska 17 och 18).

Slangens komposition

Slangen är i termoplastisk Polyuretan
(TPU) med bas av anti-bakteriologisk eter

Yttermaterial: flätat nylon som är smidigt och tåligt. Denna typ av slang klarar att vridas mer än klassiska gummislangar. På så sätt undviks att regulatorn drar i munnen.

Vad används en slang för mellantryck till?

Denna slang för mellantryck (IP), som även kan kallas lågtryck (LP), har som roll att föra luften från flaskan (komprimerad under högtryck) vidare mellan regulatorns förstasteg och andrasteg. Luften i slangen har vanligtvis ett tryck på mellan 8 och 10 bar.

Råd för hopsättning

Vi rekommenderar att inte dra åt kopplingen till förstasteget alltför hårt. En för hård åtdragning kan skada förstasteget, som vanligtvis består av krombelagd mässing (en mjuk legering). Det är slangens o-ring som gör den tät.
I kopplingen till andrasteget finns en cylindrisk hankoppling med en tätande o-ring.
Använd silikonfett för att smörja fogarna och förlänga hållbarheten.

Slitage och byte av slangar

Slangen försvagas med tiden på grund av de upprepade tryckökningarna och yttre sprickbildning. Detta slitage, som vanligtvis är osynligt, påverkar regulatorns prestanda. I värsta fall kan slangen gå sönder, oftast i någon av ändarna.
Kontrollera därför slangarnas skick ofta och byt ut spruckna slangar.
Byt ut dina slangar åtminstone vart femte år.

Kontroll av dykregulator

Subea-Tribord råder dig att göra en grundlig kontroll av dykregulatorn vartannat år, och en genomgång varje år. Dessa två kontroller måste ske i en verkstad godkänd av Subea-Tribord.
Du bör också utföra en kontroll efter en period med många dyk (över 100 dyk), eller om utrustningen inte använts under en lång period.
Under denna kontroll ska slangarna undersökas och vid behov bytas ut.

Skötselråd för dykregulator

Använd aldrig lösningsmedel eller kolvätebaserade medel för att själv rengöra eller smörja din dykregulator. Använd aldrig sprayer, då gaserna i dessa kan skada plastmaterialet.
Använd silikonfett för att smörja fogarna och förlänga hållbarheten.

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Skyddsskal
100% Termoplastisk polyuretan
Nit
100% Mässing
Förvaringstips Det är viktigt att förvara dykutrustningen långt från ozonproducerande källor. Förvara utrustningen torrt och ej nära värmekällor eller i direkt solljus.
Begränsad användning: Dykning kräver dykcertifikat.

Vårt engagemang

Alla SUBEAs dykregulatorer har tagits fram med hjälp av fälttest (statiska, dynamiska och biomekaniska test) utförda av DAN Europe i egenskap av fristående specialist och konsult.
DAN Europe (Divers Alert Network Europe) är en icke vinstdrivet organisation för internationell medicinsk forskning som riktat in sig på hälsan hos dykare med lätt utrustning.
Så testas produkten Vår tekniska partner: PlanetOcean (5-stjärnigt dykcenter PADI) beläget vid Water Sports Center by Decathlon i Hendaye - Frankrike. Centret använder SUBEAS dykutrustning året runt. Ledarteamet deltar intensivt i utvecklingen av våra dykprodukter. Genom hela framställningskedjan, från utformningen med våra designers och ingenjörer, till långvariga brukstester med hjälp av dykare på centret (från nybörjarnivå till dykartränarna som undervisar året runt).
Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen