Referens : 8506408
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd

Rashguard UV-skydd baby vit

Vårt utvecklingsteam har tagit fram detta plagg för att skydda barn från sol på stranden. Skyddar även i vått tillstånd. Återvunnet tyg. Shorty i babymodell som skyddar mot UV även i vattnet! Sitter bra. Enkel modell för blöjbyte i modellerna upp till 2 år. Återvunnet tyg.

Produktens fördelar

Solskydd Textil UPF 50+. Skyddar även i vått tillstånd. Blockerar minst 95 % UV.
Stabilitet Praktisk shorty-modell som sitter bra.
Lätt att ta på/av sig Blixtlås i ryggen. Knappar för blöjbyte för modeller upp till 2 år.
Lättskött Textilens struktur för bort sand.

Teknisk information

Skydda de minsta!

Barns hud är inte färdigutvecklad. Skyddssystemet utvecklas först i 3-årsåldern. Solens skadliga effekter blir 2-3 gånger starkare för barn än för vuxna. Det är därför av största vikt att skydda dem från solen.

Skyddar mot UV-strålar även i vått tillstånd

Tyget i OLAIANS UV-tröja blockerar minst 98 % av UVB och 95 % UVA (UPF 50+). Garanterat effektivt skydd mot sol. Kan användas i och vid vattnet.

Vad innebär UPF 50+?

UPF är ett standardiserat världsomfattande solskyddsindex (skyddsfaktor mot ultraviolett strålning).
Det fastställer nivån av solskydd i ett tyg och mer exakt hur mycket UV-strålning det släpper igenom. För att leva upp till standarden måste det blockera minst 95 % av UV-strålningen. UPF 50+ betyder att tyget blockerar 95 % UVA och 98 % UVB.

Solskydd

Även om plagget skyddar mot solens UV-strålar måste även återspeglingar på vattnet och sanden, värme, tidpunkt m.m. tas i beräkning. Att använda plagget utesluter inte att: använda solglasögon, regelbundet ha på solkräm och få i sig tillräckligt med vätska.

Komplettera solskyddskläderna med solkräm

https://www.decathlon.se/C-1558721-solkram

Värmeisolering och vind

Minimal användartemperatur 22 °C (om den används utan våtdräkt över). Se upp med det våta plagget i vind, då det kan få en extra nerkylningseffekt.

System för enkelt blöjbyte

Knappar för blöjbyte för modeller upp till 2 år.

Decathlons surfmärke OLAIAN

Tribord vattensportprodukter blir Olaian – Decathlons nya märke för surfing, bodyboard och skimboard. Vi märker nu om produkterna, och det är därför det eventuellt kan förekomma en annan märkning än som visas på produkten.

Betygssystem för att jämföra produkternas miljöpåverkan

Produktens miljöpåverkan beräknas för hela dess livscykel och med olika indikatorer. Vi sätter ett helhetsbetyg på skalan ABCDE för att hjälpa dig att enkelt identifiera vilka produkter som har minst miljöpåverkan när du jämför produkter av samma typ (t.ex. T-shirts, byxor eller ryggsäckar). Decathlon har på eget initiativ tagit fram denna bedömning av miljöpåverkan. För mer information: http://sustainability.decathlon.com/

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Huvudmaterial
85.00% Polyester, 15.00% Elastan
Skötselråd: Tvättas innan användning. Skölj i rent vatten efter användning. Ej kemtvätt.
Tvättråd
Tvättemperatur 30 °C - milt program
Tvättemperatur 30 °C - milt program
Ej blekning
Ej blekning
Ej torktumling
Ej torktumling
Ej strykning
Ej strykning
Ej kemkvätt
Ej kemkvätt
Begränsad användning: Endast de täckta partierna skyddas.

Vårt engagemang

De solskyddande materialen har laboratorietestats av våra ingenjörer. De uppfyller rådande standard: EN 13758-2. Vi testar samtliga material innan produktionen startas. Vi har även egna testverktyg i våra laboratorier som komplement till externa laboratorietest. Produkterna testas både våta och torra i laboratoriet samt i verkligt bruk.
Så testas produkten Utformad och testad av vårt team i Hendaye, Frankrike. Materialen i våra produkter testas i laboratorium för att säkerställa god kvalitet och hållbarhet.
Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen