Hög kvalitet behöver inte betyda högt pris

Det ligger mycket arbete bakom ett bra pris

Hur gör vi det?

På Decathlon erbjuder vi låga priser, eftersom vi tycker att nyttan och nöjet med sport ska vara tillgängligt för alla. Vi strävar kontinuerligt efter att fortsätta sänka våra priser, utan att göra avkall på kvaliteten.

1 099 kr 499 kr
Hög kvalitet behöver inte betyda högt pris

Våra låga priser

  • Sponsring
  • Reklam
  • Logistik
  • Tillverkning
  • Logistik
  • Tillverkning

Utgifter

Traditionell återförsäljare

Decathlon

Traditionell återförsäljares utgifter

Tillverkning

Logistik

Reklam

Sponsring

Decathlons utgifter

Tillverkning

Logistik

Kvar i din plånbok

Från forskning till materialval, design till produktion, logistik till försäljning och reklam: vi har full kontroll över hela kedjan, och arbetar i varje steg för att kunna erbjuda så prisvärda produkter som möjligt. Här är de olika delarna i vår kostnadsstruktur:

Forskning och utveckling

Våra forskare studerar idrottare i rörelse inför utvecklingen av nya produkter. De testar produkterna under alla möjliga förhållanden, för att se till att de håller hög kvalitet och blir så prisvärda som möjligt.

Design

Våra designers har alltid priset i åtanke, och tar fram snygga och högkvalitativa produkter till rimliga priser.

Materialval

Vi väljer material som låter oss skapa tekniskt avancerade produkter till bästa möjliga pris, utan avkall på kvaliteten.

Tillverkning

Våra team arbetar ständigt med att optimera tillverkningsprocessen, för att spara in på onödiga kostnader – till exempel genom att hoppa över onödiga arbetsmoment – med säkra arbetsförhållanden och hög produktkvalitet som främsta prioriteringar.

Logistik

Vi kontrollerar hela distributionskedjan, från automatisering till transporter, och det gör att vi kan spara in på kostnader för till exempel transporter och lagerhållning. Vi sänker också kostnaderna genom att skippa onödiga förpackningar, som skokartonger.

Butiker

Även i våra butiker försöker vi ständigt förbättra varje liten detalj: från golvbeläggning och belysning till en effektiv varuklassificering.

Reklam

Vi gör sällan reklam. Vi satsar inte på dyr sponsring av kändisar. Vi bjuder in våra medlemmar att delta i gratis träningspass, där de får upptäcka nya sporter och produkter. Vi tror på att våra kunder är de bästa ambassadörerna för vårt märke, och att "word-of-mouth" och evenemang är våra mest effektiva reklamkanaler.

Välkommen in till våra butiker!

Barkarby - Mall of Scandinavia - Kungens Kurva - Uppsala