Referens : 8530487
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
MEN'S FREERIDE SKI BOOTS

Freeride-pjäxa Rossignol Alltrack Pro 110 LOW TEC ROSSIGNOL

ROSSIGNOL
Decathlon
Framtagen för freeride-åkare på elitnivå som är ute efter exakta, bekväma pjäxor kompatibla med low tech terrängåkning och har certifierad Dynafit-insats. Pjäxa för freeride-randonnée som väger lätt, kan tas isär och har low tech-inlägg.
GRATIS frakt till din Decathlonbutik
365 dagars öppet köp
GRATIS returer
Boka online
Hämta inom 2 timmar
Betala online

Produktens fördelar

Styvhet Flex på 110 är perfekt för att dämpa oregelbundenheter i underlaget.
Stötdämpning Generative Design innebär att man bara använder materialet där det behövs.
Rörelsefrihet 50° rotation skid- och gångläge fram/bak i Hike-läge underlättar vid stigning.
Sitter väl Fyra spännen i aluminium, pjäxor i ny design => sitter åt runt foten.
Komfort Innersko Full Custom Optisensor med mycket god passform.
Lätt att ta på/av sig Foder i lycra gör det lättare att ta av pjäxan.
Värme Fleecefoder runt foten. Thinsulate innersko.

Teknisk information

FULL CUSTOM OPTISENSOR LINER

Mycket lätt och bekväm innersko. Förformat skum vid fotknölarna. Inlägg i mjukt skum som innebär att innerskon kan ändra form när man går uppför och på plan mark. Om pjäxorna känns obekväma efter några dagars skidåkning går det att värmeforma innerskon.

Hur fungerar värmeformning av en pjäxa?

I vissa pjäxor används så kallat värmeformbart skum. Det innebär att skummet i pjäxan kan värmas och formas efter dina fötter och efter pjäxans skal. Det ger bättre plats för foten och därmed bättre komfort.
Jag råder dig att åka med pjäxorna minst ett par dagar innan du avgör om du ska värmeforma dem. Ibland behöver foten bara vänja sig

Så här värmeformar du pjäxorna

1- Värm ugnen till 80 °C med värmefläkt.
2- Ta ur innerskorna ur skalet.
3- Ta ur innersulorna ur innerskon.
4- Sätt in innerskorna i ugnen i 8 minuter.
5- Ta ut innerskorna ur ugnen.
6- Sätt tillbaka innersulan i innerskorna.
7- Sätt tillbaka innerskorna i skalet.
8 – Sätt på dig pjäxorna och knäpp alla spännen på mittläget.
9- Vänta 8 minuter i rumstemperatur innan du tar av pjäxorna.
Nu är du klar att ge dig iväg!

Ställa in spännena

4 mikrometerspännen i aluminium och 2 hakar med 3 lägen på skenbenet för att passa alla vader. 2 spännen (aluminiumfärgade) vid skenbenet underlättar för gångläge. Bred rem på 40 mm för att enkelt och kraftfullt justera skalets övre del.

Passform

Tunn innersko (last 100 mm), innersko FULL CUSTOM OPTISENSOR: Mycket lätt och bekväm innersko. Förformat skum vid fotknölarna. Inlägg i mjukt skum som innebär att innerskon kan ändra form när man går uppför och på plan mark. Om pjäxorna känns obekväma efter några dagars skidåkning går det att värmeforma innerskon.

Vad är flex?

Flexskalan ger en indikation om pjäxans styvhet. Siffran avgör hela konstruktionens styvhet: ju högre värde, desto hårdare skal. Man anser att flex på 70 passar bra för skidåkare på medel- och avancerad nivå. Flex 70-90 passar för avancerad nivå. Högre tal passar för elitåkare. Åkare med stor kroppshydda kan dock gå upp en nivå.

Hur provar man en pjäxa?

När foten är i pjäxan ska spännena stängas på mellanläget. Kan du spänna hårdare? Det betyder att pjäxans volym inte passar för dig. Med pjäxan stängd böjer du dig ordentligt tre gånger och lutar dig hårt mot skenbenen (sätt händerna på knäna) för att verkligen få bak hälen i skon. Stå rak: tårna ska kunna nudda änden av ytterskon. När du böjer dig ska foten gå tillbaka så att du inte längre känner änden med tån.

Hur tar man enklast på sig pjäxor?

Det enklaste är faktiskt att dra plösen framåt och utåt: på så sätt öppnas skalet ordentligt så att påtagningen blir enklare.

Gör man för att en pjäxa ska sitta skönare?

Det finns massor av möjligheter för att göra så att foten sitter optimalt skönt i en pjäxa. En pjäxa måste sitta åt runt foten. För att få bättre stöd finns det sulor som anpassar sig efter fotvalvets form, minskar volymen eller höjer upp hälen.

Hur slipper man frysa om fötterna?

Man glömmer ofta att det viktigaste för att inte frysa om foten är att pjäxan får torka. Fötter svettas även vid -10 °C och innerskon kan inte torka av sig själv om den är kvar inne i plastskalet, inte ens på flera dagar. Idealet är om man tar ur dem varje dag. Man kan också använda en skotork – praktiskt, eftersom innerskon inte behöver tas ur; bara att sätta i kontakten!

Se mer Se mindre

Material och råd

Skötselråd: Torka på torr och välventilerad plats.
Förvaringstips Låt skorna torka innan de ställs undan. Det bästa är att förvara dem i ett fodral med stängda spännen i rumstemperatur.
Begränsad användning: Lägg inte över ett element.

Vårt engagemang

Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen