Referens : 8527334
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
GIRL SNOW HIKING JACKETS & WARM PANTS

Vattentät vinterparkas för vandring – SH500 ULTRA-WARM -20 °C – junior 7-15 år QUECHUA

QUECHUA
5/5
5/5

Färg : Urtvättad denimblå / Stormblå / Hallonröd

Decathlon
Den här jackan för mycket kallt väder har utvecklats vid foten av Mont Blanc. Den är avsedd för unga vandrare under vinterförhållanden med snö och vind. En jacka som skyddar barnet mot kyla och snö: varm, tät och snygg i parkasmodell. Värmande ned till -20 °C.

Produktens fördelar

Värme Komforttemperatur: -20 °C.
Vaddstoppning över kroppen (200 + 200 g/m²).
Vattentäthet Vattentät (8 000 mm vattenpelare).
Alla sömmar är vattentäta.
Hindrar snö från att komma in Stormhuva med avtagbar päls, muddar, dubbelt skyddad blixtlås
Enkelhet Blixtlås och tryckknappar som enkelt hanteras med vantar.
Anpassning Möjlighet att skriva sitt namn på halsetiketten.
Upptäck produkten i detalj

Teknisk information

Hur kan den här jackan hålla barnet varmt?

Vi har tagit fram den här jackan för intensivt vinterväder: intensiv kyla, snö, snöstorm. Värmen kommer från den tjocka vadden (dubbelt lager i livet) som är ett syntetmaterial som isolerar med hjälp av luften som lagras i fibrerna. Vi har lagt till en vadderad kant på insidan under blixtlåset för att hindra kall luft från att tränga igenom. Enligt vårt laboratorietest så upplever 100 % av barnen en värmekomfort vid -20°C.

Hur skyddar jackan barnet mot yttre väderförhållanden?

Jackan har utformats med ett vattentätt yttermaterial som hindrar vatten och vind från att tränga igenom. (innan tvätt: 2000 mm vattenpelare för huvan, axlarna och ländryggen, 8000 mm vattenpelare över bröstet). För att hålla sig varm på vintern måste man även skydda huvud, händer och fötter. Den varma stormhuvan med avtagbar syntetpäls, muddarna vid ärmslut och den höga kragen hindrar kylan från att tränga in.

Kan jag vara säker på att jackan är 100 % vattentät?

Vi har utformat jackan med ett yttermaterial som är vattentätt tack vare en impregnering. Vi mäter ett tygs tålighet genom ett vattentryck uttryckt i mm i en vattenpelare (test enligt normen ISO 811). Ju högre tryck, desto mer vattentätt är tyget. Ett material som har en vattentålighet på 2 000 mm tål alltså trycket från 2 000 mm vatten vilket motsvarar 2 timmars ösregn.

Vatten tränger ofta in genom sömmarna. Har plagget vattentäta sömmar?

Jackan är helt vattentät tack vare de vattentäta sömmarna. Självhäftande vattentäta band på plaggets insida gör sömmarna vattentäta och förhindrar att vatten tränger in på dessa känsliga ställen.
Vi har kontrollerat vattentätheten i ett specialutformat test som motsvarar ösregn i 2 timmar. Vi har också låtit barn testa den på vandring så att den verkligen har alla förväntade funktioner.

En praktisk jacka med smarta detaljer

Praktiska och smarta detaljer: 2 ytterfickor med lock, 1 stängd innerficka för exempelvis mobiltelefon, 2 innerfickor med nät för handskar osv. Blixtlåset har dragsnodd och tryckknapparna har tumgrepp: barnen (och du) kan knäppa och öppna jackan utan att ta av vantarna.

En bekväm jacka i snygg modell som skyddar mot stark kyla

Vi har gjort den här jackan med bekväm volym så att den kan bäras med ett andra varmt lager under, t.ex. en tunn fleecetröja eller lätt täckjacka. Parkasmodellen gör att den passar lika bra på vandringen som i vardagen.

Barn smutsar lätt ner sig. Kan jag tvätta jackan regelbundet utan att den förstörs?

För att vi ska kunna garantera hållbarheten för våra produkter genomför vi tester på de utvalda materialen: nötningsmotståndet, färgbeständigheten, tvättåligheten.
Syntetpälsen på huvan bör inte tvättas. Den kan tas av innan maskintvätt.
Om pälskanten måste tvättas rekommenderar vi handtvätt och självtorkning.

Hur ska jag klä mitt barn för en vandring i snö?

Om du vill klä dig bra på vintern, oavsett vilken aktivitet du ägnar dig åt, råder vi dig att tillämpa principen med 3 lager:
lager 1: Funktionsunderplagg som leder ut fukt så att huden hålls torr.
lager 2: Andra lagret (fleecetröja, annan tröja) tillför värme och leder ut fukt.
lager 3: Jackan skyddar mot yttre väderförhållanden: regn, snö, vind.
Alltihop ska vara ventilerande så att fukten leds ut.

Hur kan jag bevara jackans funktionella egenskaper?

Skötsel: impregneringssprej eller impregneringsvätska i tvättmaskin. För att återställa och optimera tygets vattenavstötande förmåga och hållbarhet råder vi dig att använda dessa produkter minst efter varje tvätt.

Hur ska jag sköta plagget?

Plagget håller bättre om du stänger blixtlåset vid tvätt. Maskintvätt 30 °, normalprogram. Använd inte blekmedel. Kan torktumlas på medelhög värme. Bör ej strykas. Ej kemtvätt. Jackan måste vara helt torr innan den läggs undan för förvaring på ett torrt och mörkt ställe. Undvik kemiska produkter som blekmedel, eftersom de kan försämra materialets färg och värmeisolering.

Hur fungerar min produktgaranti?

Produkten har 2 års garanti räknat från datum på kassakvittot. Garantin omfattar kostnadsfri reparation eller byte. Garantin omfattar produktfel med undantag för normalt slitage eller fel som beror på onormal användning. Specialgarantin på 2 år gäller endast vid uppvisande av kassakvittot.

Hur kan jag vara säker på jackans hållbarhet?

Vi lämnar 2 års garanti på våra produkter och reparerar dem via lokala handlare om produkterna skulle skadas. Kontakta decathlon.fr för att få veta mer om hur du bär dig åt för att reparera produkten.
Vi är särskilt noggranna vid valet av material och sammanfogningstekniker till våra produkter, för att kunna garantera god slitstyrka och hållbarhet för vandring på snö.

Betygsystem för att jämföra produkternas miljöpåverkan

Uträkningen av miljöbetyget för en Decathlon-produkt tar hänsyn till produktens miljöpåverkan under hela dess livslängd och utgår från flera miljökriterier. På Decathlon har vi valt att använda oss av det franska miljöministeriets betygsmärkning med skalan A–E. Vi vill på detta sätt främja etableringen av en gemensam utvärderingsmetod för alla märken, i alla länder. Decathlon driver den här frågan hårt på europeisk nivå. Läs mer om vår hållbarhetsplan på: http://sustainability.decathlon.com/

Vikt

123-130cm 7-8A: 1,028 kg
131-140cm 8-9A: 1,092 kg
141-148cm10-11A: 1,144 kg
149-159cm12-13A: 1,24 kg
160-166cm14-15A: 1,32 kg

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Stoppning
100% Polyester
Huvudmaterial
100% Polyester
Foder
100% Polyester
Detalj
100% Polyamid
Fuskpäls
8% Polyester, 92% Akryl
Ficka
100% Polyester
Beläggning
100% Polyuretan
Manschett
82% Polyamid, 18% Elastan
Skötselråd: Tvättas ut och in. Ta av pälsen innan tvätt. Tvättas med blixtlåset stängt.
Tvättråd
Tvättemperatur 40 °C - normalprogram
Tvättemperatur 40 °C - normalprogram
Ej blekning
Ej blekning
Torktumling - vid låg temperatur
Torktumling - vid låg temperatur
Ej strykning
Ej strykning
Ej kemkvätt
Ej kemkvätt
Förvaringstips Vi rekommenderar att jackan tvättas med stängt blixtlås.
Jackan måste vara helt torr innan förvaring.

Vårt engagemang

Så testas produkten Vårt team har sin bas vid foten av Mont-Blanc i Haute-Savoie (Frankrike). Året runt tillverkar och utvecklar vi snygga, enkla och smarta produkter. Vi genomför hårda fälttester av produkterna eftersom vi är övertygade om att det endast är i verkliga situationer som vi kan förbättras.
Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen