Referens : 8527374
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
VANDRINGSJACKOR SNÖ DAM

Varm, lätt och vattentät parkas för vandring - SH500 X-WARM - Dam QUECHUA

QUECHUA
4.6/5
4.6/5

Färg : Marinblå

Decathlon
Våra designers, som själva är vandrare, har utformat denna vandringsparkas som är lätt. En design där parkasmodellen möter dunjackan: Lätt och varm. Har du lust att vandra i vackra snölandskap? Det här är den ultimata vandringsjackan i kallt väder, både värmande och lätt så du tar dig smidigt fram. Maximalt skydd med minimal vikt!
GRATIS frakt till din Decathlonbutik
365 dagars öppet köp
GRATIS returer
Boka online
Hämta inom 2 timmar
Betala online

Produktens fördelar

Värme Värmeisolering med vaddering 150g/M². Huva och fickor som värmer.
Vattentäthet Vattentät beläggning (2.000 mm vattenpelare). Tätade sömmar.
Hindrar snö från att komma in Skyddande huva med syntetfoder, muddar, dragsko i midjan.
Enkelhet Dragkedja med dubbla löpare för att förenkla ventilering och ge bättre komfort.
Fickor 2 handfickor, 1 förslutningsbar innerficka.

Teknisk information

Kan jag vara säker på att jackan är tillräckligt varm för vintervandringar?

Vi har tagit fram den här jackan för intensivt vinterväder: kyla, snö, blåst. Isoleringen kommer från den tjocka vadden, ett syntetmaterial som isolerar med hjälp av luften som lagras i fibrerna.
Vi har lagt till en kant på insidan under blixtlåset för att hindra kall luft från att tränga igenom. Dras åt i nederkanten för att sitta bekvämt.

Hur skyddar jackan från yttre väderförhållanden?

Jackan har utformats med ett vattentätt yttermaterial som hindrar vatten och vind från att tränga igenom. För att hålla sig varm på vintern måste man även skydda sina extremiteter (huvud, händer, fötter). Den varma stormhuvan med avtagbar syntetpäls, muddarna vid ärmslut och den höga kragen hindrar kylan från att tränga in. De högt placerade värmefickorna med fleecefoder är perfekta för att värma händerna i en bra position.

Kan jag vara säker på att jackan är 100 % vattentät?

Vi har utformat jackan med ett yttermaterial som är vattentätt tack vare en impregnering. Vi mäter ett tygs tålighet genom ett vattentryck uttryckt i mm i en vattenpelare (test enligt normen ISO 811). Ju högre tryck, desto mer vattentätt är tyget. Ett material med en vattentäthet på 2 000 mm tål alltså trycket från 2 000 mm vatten (vilket motsvarar nästan 2 timmars ösregn).

Vatten tränger ofta in genom sömmarna. Har plagget vattentäta sömmar?

Jackan är vattentät eftersom de främsta sömmarna är tätade. Självhäftande vattentäta band på plaggets insida gör sömmarna vattentäta och förhindrar att vatten tränger in på dessa känsliga ställen.
Vi har också testat plagget på fältet under alla väderförhållanden för att vara säkra på att det passar för vandring.

En praktisk jacka med smarta detaljer

Praktiska och smarta detaljer: Två värmande handfickor, två ytterfickor med slag, en innerficka med blixtlås, en innerficka med nät för förvaring av sådant du vill ha nära till hands.
Blixtlåset fram har en lång dragflärp. Med dubbla löpare för att kunna lufta jackan. Även praktiskt när du vill kunna sätta dig ner.

En lätt och smidig jacka för att ge dig ut i snön!

Vi har gjort den här jackan med bekväm volym så att den kan bäras med ett andra varmt lager under, t.ex. en tunn fleecetröja eller lätt täckjacka.
Jacka i lång parkasmodell som skyddar mot kyla och vind vid vandringar på vintern.
En lätt och smidig jacka som är bekväm i alla situationer.

Hur kommer jackan att hålla på lång sikt vid regelbunden användning?

För att vi ska kunna garantera hållbarheten för våra produkter genomför vi tester på de utvalda materialen: nötningsmotståndet, färgbeständigheten, tvättåligheten. Alla dessa tester har genomförts på materialet i den här jackan.

Hur bevarar jag jackans tekniska egenskaper?

Om ett tyg är vattenavstötande innebär det att vattnet rinner av tyget utan att absorberas. Tyget suger alltså inte åt sig vatten utan förblir varmt, lätt och ventilerande. Den vattenavvisande förmågan uppnås genom en behandling av tygets yttersida. Denna behandling bör förnyas regelbundet, helst efter varje tvätt. Du hittar produkter för detta, sprej eller flytande, i våra butiker.

Hur klär jag mig bäst för vandring i snö?

Om du vill klä dig bra på vintern, oavsett vilken aktivitet du ägnar dig åt, råder vi dig att tillämpa principen med 3 lager:
lager 1: Funktionsunderplagg som leder ut fukt så att huden hålls torr.
lager 2: Andra lagret (fleecetröja, annan tröja) tillför värme och leder ut fukt.
lager 3: Jackan skyddar mot yttre väderförhållanden: regn, snö, vind.
Alltihop ska vara ventilerande så att fukten leds ut.

Hur fungerar min produktgaranti?

Produkten har 2 års garanti räknat från datum på kassakvittot. Om produkten omfattas av garanti byts den kostnadsfritt ut. Garantin omfattar produktfel med undantag för normalt slitage eller fel som beror på onormal användning.

Betygssystem för att jämföra produkternas miljöpåverkan

Uträkningen av miljöbetyget för en Decathlon-produkt tar hänsyn till produktens miljöpåverkan under hela dess livslängd och utgår från flera miljökriterier. På Decathlon har vi valt att använda oss av det franska miljöministeriets betygsmärkning med skalan A–E. Vi vill på detta sätt främja etableringen av en gemensam utvärderingsmetod för alla märken, i alla länder. Decathlon driver den här frågan hårt på europeisk nivå. För mer information: http://sustainability.decathlon.com/

Vikt

XS: 1 KGM
S: 1,15 KGM
M: 1,15 KGM
L: 1,2 KGM
XL: 1,2 KGM
XXL: 1,25 KGM

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Yttertyg
100% Polyester
Stoppning
100% Polyester
Foder
100% Polyester
Fuskpäls
10% Polyester, 90% Akryl
Manschett
80% Polyamid, 20% Elastan
Beläggning
100% Polyuretan
Skötselråd: Tvättas ut och in. Ta av pälsen innan tvätt. Tvättas med blixtlåset stängt.
Tvättråd
Tvättemperatur 40 °C - normalprogram
Tvättemperatur 40 °C - normalprogram
Ej blekning
Ej blekning
Torktumling - vid låg temperatur
Torktumling - vid låg temperatur
Ej strykning
Ej strykning
Ej kemkvätt
Ej kemkvätt
Förvaringstips Jackan måste vara helt torr innan förvaring.

Vårt engagemang

Så testas produkten Alla våra modeller testas i användarförhållanden som är identiska med dem som du själv kommer att befinna dig (i snö, kyla, pudersnö, etc.). Samtidigt utförs kompletterande tester i våra labb. Vi arbetar med dessa krävande kvalitetstester för att ständigt utveckla de tekniska egenskaperna och designen för våra QUECHUA-produkter. Vi tar också till oss användarnas feedback för att ständigt förbättra vårt sortiment.
Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen