Dölj filter
Filters 0
Sortera efter:
Filters 0
Tennisracket HEAD GRAPHENE 360+ RADICAL S vuxen Orange/grå 280 g
  • Tennisracket HEAD GRAPHENE 360+ RADICAL S vuxen Orange/grå 280 g
Tennisracket HEAD GRAPHENE 360+ RADICAL S vuxen Orange/grå 280 g

HEAD

8746221

Tennisracket HEAD GRAPHENE 360+ RADICAL S vuxen Orange/grå 280 g

1 799 kr
1 499 kr
-16%
  • Tennisracket HEAD GRAPHENE 360+ RADICAL S vuxen Orange/grå 280 g
Tennisracket HEAD GRAPHENE 360+ RADICAL S vuxen Orange/grå 280 g
Storlek :
Ej i lager

Racketen passar för expertspelare som vill ha en precis och hanterbar racket.

FÖRDELAR

Precision

Precision

Head String Pattern ger mycket god kontroll.
Manövrerbarhet

Manövrerbarhet

Vikten på 280 g och medelhögt tröghetsmoment gör den lätthanterlig.
Styrka

Styrka

Strängmönstret 16x19 och den förstorade träffytan på 658 cm² ger bra kraft.
Stabilitet

Stabilitet

Teknologin Graphene 360+ ger ännu mer stabilitet.

TEKNISK INFORMATION

Vikt (ej strängad racket)

280 gram

Vikt: en rackets vikt mäts i gram. Precis som balanspunkt och längd, spelar även vikten en stor roll vad gäller racketens tröghetsmoment. Det i sin tur påverkar racketens hanterbarhet, stabilitet och förmåga att överföra energi till bollen (m.a.o. kraft). Ju tyngre en racket är, desto mer energi överför den till bollen men desto mer svårhanterlig blir den.Tvärtom är en lätt racket mer lätthanterlig men mindre kraftfull.

Balanspunkt (ej strängad racket)

32 cm

Balanspunkt: en rackets balanspunkt mäts i centimeter från racketens nederkant (skaftet). Ju högre talet är desto längre bort från skaftet befinner sig balanspunkten. Då är racketen framtung. Det betyder att den är kraftfull och stabil vid slag men svårhanterlig. Tvärtom betyder ett lågt tal att balanspunkten är närmre skaftet. Det kallas baktung. Då är racketen mer lätthanterlig men mindre kraftfull och stabil.

Träffyta

658 cm²

Träffyta: En rackets träffyta mäts i cm². Den kan påverka racketens kraft och förlåtande förmåga.Ju större träffyta, desto mer förlåtande är racketen vid felslag. Däremot ger det mindre kontroll.Tvärtom ger en liten träffyta mer kontroll, men racketen blir mindre kraftfull och inte lika förlåtande vid felträffar.

Ra

63 Ra

Ra-värde: racketens styvhet, dvs. hur flexibel en racket är vid slag. Ju styvare en racket är (ett högre ra-värde), desto mindre flexibel är den vid slag. Energin överförs istället och ger mer fart till bollen via strängningen.Man brukar säga att en styv racket är mer kraftfull.

Tröghetsmoment (ej strängad racket)

SW = 285

Tröghetsmoment (Swingweight på engelska): påverkar främst en rackets hanterbarhet och energiöverföring (dvs. kraft).Ju högre tröghetsmoment, desto kraftfullare är racketen, men desto mer svårhanterlig är den också. Har racketen däremot ett lågt tröghetsmoment är den ofta lätthanterlig men mindre kraftfull. Tröghetsmomentet påverkas av racketens vikt, balanspunkt och längd.

Strängmönster

16x19

Strängmönster: en rackets strängmönster är antalet vertikala strängar gånger antalet horisontella strängar. Ju fler strängar en racket har, desto tätare är strängmönstret. Motsatsen är ett glest strängmönster. Ett tätt strängmönster ger mer kontroll, men mindre kraft och överföring av skruv. Ett glest strängmönster ger tvärtom mer kraft och överföring av skruv, men mindre kontroll.

Längd

68,5 cm

Längd: En rackets längd mäts i centimeter och går från den nedersta delen av skaftet till toppen av rackethuvudet. Ju längre en racket är, desto mer kraft ger den men desto svårare är den att hantera. Är racketen istället kort är lättare att hantera men du får mindre kraft.

Graphene 360+

Teknologin Graphene 360+ för samman en innovativ teknik med fiber i spiraler och energiöverföringen från teknologin Graphene 360, vilket ger garanterat bra stabilitet vid slag.

Head Dynamic String Pattern

Racket med strängningen Head Dynamic String Pattern som är tightare strängad i racketens mittpunkt vilket ger mer kontroll.

Tips for storage and maintenance

TESTS AND WARRANTY

Warranty

2 Years