Dölj filter
Filters 0
Sortera efter:
Filters 0
Dykregulator SCD 500 INT 232 bar
 • Dykregulator SCD 500 INT 232 bar
 • Dykregulator SCD 500 INT 232 bar
 • Dykregulator SCD 500 INT 232 bar
 • Dykregulator SCD 500 INT 232 bar
 • Dykregulator SCD 500 INT 232 bar
 • Dykregulator SCD 500 INT 232 bar
Dykregulator SCD 500 INT 232 bar

SUBEA

8551563

Dykregulator SCD 500 INT 232 bar

1 899 kr
 • Dykregulator SCD 500 INT 232 bar
 • Dykregulator SCD 500 INT 232 bar
 • Dykregulator SCD 500 INT 232 bar
 • Dykregulator SCD 500 INT 232 bar
 • Dykregulator SCD 500 INT 232 bar
 • Dykregulator SCD 500 INT 232 bar
Dykregulator SCD 500 INT 232 bar
Storlek :
Ej i lager

Balanserad dykregulator york, för att dyka utan andningsansträngning i zoner på 40 m.

FÖRDELAR

Enkelt att andas

Enkelt att andas

Balanserat förstasteg för vatten +10 °C
Hylsa hindrar kontinuerlig förbrukning.
Munkomfort

Munkomfort

Bitmunstycke 2 densiteter. Vridbar svivelkoppling för minskat tryck mot käkarna.
Mångsidighet

Mångsidighet

Förstasteget är balanserad och kan användas i +10 °C (inte i kallt vatten).
Lätthet

Lätthet

Totalvikt: 1285 gram

Instructions


TEKNISK INFORMATION

Balanserat förstasteg för bekvämare andning

Förstasteget på dykregulatorn SUBEA 500 är balanserat och tillverkat i förkromad mässing.
Mellantrycket som tas emot av andrasteget är konstant, vilket även gör regulatorns flöde konstant under hela dyket. Regulatorn SCD 500 har en vridbar svivelkoppling som gör att slangarna kan vridas åt olika håll.
2 högtrycksutgångar (HP – 7/16'') och 4 mellantrycksutgångar (LP – 3/8).

Andrasteget förenklar inandningen

Andrastegets uppgift är att få den mekaniska andningen att efterlikna ett naturligt sätt att andas. Om det är av hög kvalitet ger det en stor stressminskning och bidrar till ökad säkerhet för dykaren, genom att enklare tillgodose dennes syrebehov utan överflödig ansträngning. Inandningen har gjorts behagligare tack vare hydrodynamiska öppningar i locket. Den exklusiva designen på locket förhindrar också ett konstant luftflöde från regulatorn.

Utandning: Ökad synlighet och mindre ljud

Vid utandning kanaliseras luftbubblorna över kinderna så att ljudet inte stör dykaren och så att bubblorna inte passerar framför masken. Ett störningsmoment mindre, för att bättre kunna njuta av dykningen!

SUBEAS regulatorer: unikt anatomiskt munstycke!

Bitmunstyckets unika form, som har utvecklats tillsammans med ortodontister, får det att ligga väl i munnen, med små vingar mot gommen, stöd för tungan och varierande tjocklek och densitet på materialet (enkel densitet eller två densiteter). Det följer även käkens vinkling. Bitmunstycket på regulatorn SCD 500 är i två densiteter, vilket innebär att delen i kontakt med tandköttet är mjukare än resten av bitmunstycket för att minska obehag.

Godkända dykregulatorer

Denna regulator uppfyller kraven för standard EN250:2014. Tester har utförts av RINA, Genova-Italia (certifierad organisation med nr 0474). Testerna görs med hjälp av en maskin som simulerar dykarens andning. De genomförs vid ett tryck motsvarande 50 meters djup, med ett ventilationsomfång på 2,5 liter (in-/utandning), ett ventilationsflöde på 62,5 liter/minut, dvs. 25 cykler per minut, och vid en temperatur på 10°C, alternativt 4°C för kallt vatten.

Certifiering och mätning av ventilationsansträngningen

SUBEAs dykregulatorer SCD 500 är utrustade med balanserade förstasteg och är godkända för användning i tempererat vatten (temperaturer över +10 °C).
INT-regulatorn är certifierad för 232 bar.Resultat av certifieringstester av ventilationsansträngningen (simulerat tryck på 50 m och vatten i 8 °C) med flasktryck på mellan 50 och 200 bar: 1,4 J/L.
Ventilationsansträngningen är ett mått på den energi (i joule) som krävs för en ventilation på 1 liter.

Vikt och slanglängd

Vikt förstasteg: 935 gram.
Vikt andrasteg: 200 gram
Vikt slang: 150 gram.
Total vikt: 1285 gram.
Slangens längd: 75 cm.

Skötselråd

Använd aldrig lösningsmedel eller kolvätebaserade medel för att själv rengöra eller smörja din dykregulator. Använd aldrig sprayer, då gaserna i dessa kan skada plastmaterialet.

Kontroll av dykregulator

Subea råder dig att göra en grundlig kontroll av dykregulatorn vartannat år, och en genomgång varje år. De två kontrolltesterna måste utföras i en godkänd SUBEA-verkstad. Du bör också utföra en kontroll efter en period med många dyk (över 100 dyk), eller om utrustningen inte använts under en lång period.

Tips for storage and maintenance

Storage tips

Det är viktigt att förvara dykutrustningen långt från ozonproducerande källor. Förvara utrustningen torrt och ej nära värmekällor eller i direkt solljus.

TESTS AND WARRANTY

Test product

Vår tekniska partner: PlanetOcean (5-stjärnigt dykcenter PADI) beläget vid Water Sports Center by Decathlon i Hendaye, Frankrike. Centret använder SUBEAS dykutrustning året runt. Ledarteamet deltar intensivt i utvecklingen av våra dykprodukter. Genom hela framställningskedjan, från utformningen med våra designers och ingenjörer, till långvariga brukstester med hjälp av dykare på centret (från nybörjarnivå till dykartränarna som undervisar året runt).

Warranty

2 Years

Agree by

Alla SUBEAs dykregulatorer har tagits fram med hjälp av fälttest (statiska, dynamiska och biomekaniska test) utförda av DAN Europe i egenskap av fristående specialist och konsult. DAN Europe (Divers Alert Network Europe) är en icke vinstdrivet organisation för internationell medicinsk forskning som riktat in sig på hälsan hos dykare med lätt utrustning.

Parts guarantee

Tillgänglighet för reservdelar som är nödvändiga för produktens bruk: 10 år.

Videor