Dölj filter
Filters 0
Sortera efter:
Filters 0
 • Octopus dykning SCD 900
 • Dykväst tubdykning SCD 500 B
 • Dykregulator SCD 900 OCTOPUS 300 bar
 • Dykregulator SCD 900 OCTOPUS 300 bar
 • Dykregulator SCD 900 OCTOPUS 300 bar
 • Octopus dykning SCD 900
 • Octopus dykning SCD 900
 • Octopus dykning SCD 900
Octopus dykning SCD 900
SUBEA
8548823

Octopus dykning SCD 900

2 479 kr
 • Octopus dykning SCD 900
 • Dykväst tubdykning SCD 500 B
 • Dykregulator SCD 900 OCTOPUS 300 bar
 • Dykregulator SCD 900 OCTOPUS 300 bar
 • Dykregulator SCD 900 OCTOPUS 300 bar
 • Octopus dykning SCD 900
 • Octopus dykning SCD 900
 • Octopus dykning SCD 900
Octopus dykning SCD 900
Storlek :
Ej i lager

Dykoctopus med inställningsskruv och system dive/predive. Perfekt för expertdykare.

FÖRDELAR

Enkelt att andas

Enkelt att andas

Reglerbart flöde, dive/predive.
Ergonomiskt lock som motverkar konstant flöde.
Munkomfort

Munkomfort

Anatomiskt munstycke framtaget i samarbete med ortodontister.
Sikt

Sikt

Hyperflex-slang på 1 m + neongul.

Instructions


TEKNISK INFORMATION

Reglare för andningsansträngning och venturi-effekt

Octopus SCD 900 utrustad med två reglage på andrasteget.
Den första är vridratten för dive/pre dive för att undvika konstant flöde, främst i nedsänkningen.
Den andra inställningen är vridratten för andningsansträngningen. När du ställer in den påverkas andrasteget så du kan höja eller sänka andningsansträngningen under dyket.

Andrasteget förenklar inandningen

Andrastegets uppgift är att få den mekaniska andningen att efterlikna ett naturligt sätt att andas. Om det är av hög kvalitet ger det en stor stressminskning och bidrar till ökad säkerhet för dykaren, genom att enklare tillgodose dennes syrebehov utan överflödig ansträngning.
Inandningen har gjorts behagligare tack vare hydrodynamiska öppningar i locket. Den exklusiva designen på locket förhindrar också ett konstant luftflöde från regulatorn.

Utandning: Ökad synlighet och mindre ljud

Vid utandning kanaliseras luftbubblorna över kinderna så att ljudet inte stör dykaren och så att bubblorna inte passerar framför masken. Ett störningsmoment mindre, för att bättre kunna njuta av dykningen!

Godkända dykregulatorer

Denna regulator uppfyller kraven för standard EN250:2014. Tester har utförts av RINA, Genova-Italia (certifierad organisation med nr 0474). Testerna görs med hjälp av en maskin som simulerar dykarens andning. De genomförs vid ett tryck motsvarande 50 meters djup, med ett ventilationsomfång på 2,5 liter (in-/utandning), ett ventilationsflöde på 62,5 liter/minut, dvs. 25 cykler per minut, och vid en temperatur på 10°C, alternativt 4°C för kallt vatten.

SUBEAS regulatorer: unikt ergonomiskt munstycke!

Bitmunstyckets unika form, som har utvecklats tillsammans med ortodontister, får det att ligga väl i munnen, med små vingar mot gommen, stöd för tungan och varierande tjocklek och densitet på materialet (enkel densitet eller två densiteter). Det följer även käkens vinkling.
Bitmunstycket på regulatorn SCD 900 är i två densiteter, vilket innebär att delen i kontakt med tandköttet är mjukare än resten av bitmunstycket för att minska obehag.

Vikt och slanglängd

Vikt för octopus med slang: 370 gram
Slangens längd: 100 cm.
Slangen är i termoplastisk Polyuretan
(TPU) med bas av anti-bakteriologisk eter
Yttermaterial: flätat nylon som är smidigt och tåligt. Denna typ av slang klarar att vridas mer än klassiska gummislangar. På så sätt undviks att regulatorn drar i munnen.
Fästs på ett utflöde med medelhögt tryck (LP – 3/8).

Skötselråd

Använd aldrig lösningsmedel eller kolvätebaserade medel för att själv rengöra eller smörja din dykregulator. Använd aldrig sprayer, då gaserna i dessa kan skada plastmaterialet.

Kontroll av dykregulator

Subea råder dig att göra en grundlig kontroll av dykregulatorn vartannat år, och en genomgång varje år. De två kontrolltesterna måste utföras i en godkänd SUBEA-verkstad. Du bör också utföra en kontroll efter en period med många dyk (över 100 dyk), eller om utrustningen inte använts under en lång period.

Tips for storage and maintenance

Storage tips

Det är viktigt att förvara dykutrustningen långt från ozonproducerande källor. Förvara utrustningen torrt och ej nära värmekällor eller i direkt solljus.

Restrictions on use

Dykning kräver certifikat.

TESTS AND WARRANTY

Test product

Vår tekniska partner: PlanetOcean (5-stjärnigt dykcenter PADI) beläget vid Water Sports Center by Decathlon i Hendaye - Frankrike. Centret använder SUBEAS dykutrustning året runt. Ledarteamet deltar intensivt i utvecklingen av våra dykprodukter. Genom hela framställningskedjan, från utformningen med våra designers och ingenjörer, till långvariga brukstester med hjälp av dykare på centret (från nybörjarnivå till dykartränarna som undervisar året runt).

Warranty

3 Years

Agree by

Alla SUBEAs dykregulatorer har tagits fram med hjälp av fälttest (statiska, dynamiska och biomekaniska test) utförda av DAN Europe i egenskap av fristående specialist och konsult. DAN Europe (Divers Alert Network Europe) är en icke vinstdrivet organisation för internationell medicinsk forskning som riktat in sig på hälsan hos dykare med lätt utrustning.

Parts guarantee

Tillgänglighet för reservdelar som är nödvändiga för produktens bruk: 10 år.