Dölj filter
Filters 0
Sortera efter:
Filters 0
Frystorkad måltid pasta med köttfärssås - 120 g
  • Frystorkad måltid pasta med köttfärssås - 120 g
Frystorkad måltid pasta med köttfärssås - 120 g

FORCLAZ

8588022

Frystorkad måltid pasta med köttfärssås - 120 g

89 kr
Unit price 636 kr/Kg
  • Frystorkad måltid pasta med köttfärssås - 120 g
Frystorkad måltid pasta med köttfärssås - 120 g
Storlek :
Ej i lager

Vårt team av hängivna vandrare har tagit fram denna måltid som passar för fysisk aktivitet (vandring), med ett anpassat energitillskott för minimal vikt: 140 g.

FÖRDELAR

Enkelhet

Enkelhet

Snabb tillredning (5/8 min) och enkelt tack vare invändig gradering för vatten
Energitillskott

Energitillskott

381 Kcal för 100 g dehydrerat och 457 Kcal för 400 g rehydrerat.
Lättransporterad

Lättransporterad

Återförslutbar påse. Storlek 17,5 x 18,5 x 5,5 cm. Total vikt 140 g.

TEKNISK INFORMATION

ANVÄNDNINGSRÅD

Öppna påsen och för ihop de två ändarna tills de nuddar varandra för att öppna påsens botten ordentligt, som en djup tallrik.
Tillsätt 280 ml sjudande vatten (nivå 6), blanda med en sked och förslut blixtlåset. Skaka påsen flera gånger under rehydreringen. Vänta 5-8 minuter innan du öppnar. Rör om igen innan du äter.

Användningsråd (forts.)

Påsen kan rivas av på mitten och användas som skål.
Ju varmare vattnet är, desto bättre rehydrering. Vänta gärna några minuter extra innan du börjar äta om vattnet inte är kokande.

Frystorkning eller dehydratisering?

De här två metoderna är framtagna med inspiration från naturen. De avlägsnar vatten från maten för att kunna förvara den länge. Det görs genom att frystorka eller värmetorka den.
Vid frystorkning avlägsnas vatten genom att det går från hårt (is) till gasform.
Det är en uråldrig metod som bl.a. användes av befolkningen i bergen i Sydamerika.
Dehydratisering görs genom att torka produkten med hög temperatur. Då ångar vattnet bort.

Hur tillagas produkterna?

Hos Forclaz vill vi helt gå över till frystorkade produkter.
Frystorkning gör att näringsvärdena och smakerna bibehålls bättre. Samtidigt slipper man konserveringsämnen och tillsatser. Det gör att man kan laga en riktigt god måltid, nästan som hemma i sitt eget kök!
För torrvaror (ris, pasta, gryn m.m.) behövs inte frystorkning.

Produktens lilla extra:

Eftersom vi bryr oss om idrottares hälsa och välfärd har denna rätt blivit bättre under 2020 tack vare era synpunkter. Vi har omarbetat receptet, så att det nu innehåller mindre salt och mer kalorier.
Nötköttet är tillagat. Tomme-osten och köttet är frystorkade och med ursprung från Frankrike. Vi har även valt fina tomater från soliga Italien. Måltiden är tillverkad i Frankrike av vår leverantör från Landes.

Vikt och mått

Rehydrerad vikt: 400 g
Torr vikt: 120 g
Mått: 17,5 x 18,5 x 5,5 cm
Total vikt: 140 g med påse

Förpackad i en skyddande atmosfär. Konsumera helt och hållet efter öppnandet.

Mat håller inte för alltid. Förr eller senare ruttnar eller förstörs den på annat sätt. För att bromsa den processen och få våra rätter att hålla så länge som möjligt tillsätts en förpackningsgas (kväve E941) i förpackningen innan den försluts. Kväve är en inert och luktfri gas som skyddar mot oxidation och avlägsnar fuktpartiklar.

NUTRITIONAL INFORMATION

nutritional information

Näringsvärde: 100 g | 120 g (= 1 rätt) Energi: 1607 kJ - 381 kcal | 1928 kJ - 457 kcal Fett: 8,0 g | 10,0 g varav mättat fett: 4,3 g | 5,2 g Kolhydrater: 56,0 g | 67,0 g varav sockerarter: 12,0 g | 14,0 g Protein: 19,0 g | 23,0 g Salt: 2,9 g | 3,5 g

Tips for storage and maintenance

Storage tips

Förvaras svalt och torrt.

TESTS AND WARRANTY

Test product

Alla våra livsmedelsprodukter provas av våra team och av konsumenter under alla steg av framställningen, för att så väl som möjligt svara mot deras behov. Vår dehydrerade frystorkade måltid har godkänts av en dietist och en provsmakningspanel.

Agree by

Hela vårt team av produktutvecklare har under sina täta vandringar i Mont Blanc-massivet, där huvudkontoret för Forclaz, Decathlons märke för vandring, ligger, haft möjlighet att prova denna pasta med köttfärssås under hela dess framställningsprocess. Denna måltid har genomgått tester och provats ute på fältet under verkliga förhållanden. Den användes under fem veckor av en testgrupp som vandrade i två veckor på Kanarieöarna och därefter i tre veckor längs GR10-lederna.