Referens : 8530069
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
VÄST, POJKE 7-15

Överdragsbyxa vandring vattentät MH100 junior 7-15 år marinblå QUECHUA

QUECHUA
4.4/5
4.4/5
Decathlon
Våra produktutvecklare som också är vandrare har tagit fram denna vattentäta överdragsbyxa MH100 för att skydda barn från regn och vind i bergstrakter! Regnbyxa för barn på vandring kan ligga längst ned i ryggsäcken – ger heltäckande skydd vid en skur, kompletterar en vattentät jacka. Del av basutrustningen som är vattentät, andas och tar lite plats 

Produktens fördelar

Vattentäthet Vattentät beläggning (2 000 schmerber) och 100 % vattentäta sömmar.
Andningsförmåga Hydrofil ytbehandling (RET=12): begränsar kondens i plagget.
Formar sig efter kroppen Resår i midjan

Teknisk information

Materialets vattentäthet

Detta plagg har godkänts i ett vattentest med 60 liter vatten/m²/timme under 2 timmar. Detta test imiterar förhållandena vid regn i fjällen.
Ett tyg som klarar 2 000 mm vattenpelare står alltså emot 2 000 mm vatten (vilket motsvarar en skur som varar ungefär två timmar).
Vattentätheten uttrycks i schmerber (till exempel: 2 000 mm vattenpelare).

Tygets andningsförmåga

Man mäter hur ett tyg andas med RET-indexet (testet baserat på ISO 11092-standard). Ju lägre motstånd desto bättre är tyget på att släppa igenom fukt från kroppen. Tyget andas alltså.Till exempel: RET < 9 = Tyg andas extremt bra / 9 < RET < 12 = Tyg andas mycket bra/ 12 < RET < 20 = Tyg andas/ RET > 20 = Tyg andas lite eller inte alls.

Vi tänker på miljön

Eftersom vi är medvetna om att man måste agera för att bevara vår natur, är Quechua fast beslutet att begränsa miljöpåverkan av sina produkter.
Produkten är i dag inte miljövänligt utformad, men vi arbetar varje dag på att den ska bli mer miljöanpassad: ekodesign, möjlighet att reparera och hållbarhet står i centrum för våra utvecklingsansträngningar.

Material och råd

Komposition
Huvudmaterial
100% Polyester
Beläggning
100% Polyuretan
Skötselråd: Tvättas innan användning. Ej kemtvätt. Använd inte sköljmedel.
Tvättråd
Tvättemperatur 30 °C - normalprogram
Tvättemperatur 30 °C - normalprogram
Ej blekning
Ej blekning
Torktumling - vid låg temperatur
Torktumling - vid låg temperatur
Ej strykning
Ej strykning
Ej kemkvätt
Ej kemkvätt
Förvaringstips Förvara torrt och rent.
Begränsad användning: Håll borta från eld och värmekällor.

Vårt engagemang

För att nå upp till användarnas krav testas Quechuas produkter i bergsmiljö och i sådana omgivningar man kan tänkas vandra i.
Sarah, vår testingenjör, och en testpanel med juniorer har godkänt produkterna under hela utvecklingen fram tills dess att de hamnar på hyllan i butik.
Så testas produkten Vårt team har sin bas vid foten av Mont-Blanc i Haute-Savoie (Frankrike). Året runt tar vi fram snygga, enkla och tekniska produkter. Vi genomför hårda fälttester av produkterna eftersom vi är övertygade om att det endast är i verkliga situationer som vi kan förbättras.
Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen