Referens : 8300326
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
JACKOR VANDRING I NATUREN, HERR

Regnjacka för naturvandring NH100 Raincut halvlångt blixtlås Herr QUECHUA

QUECHUA
4.2/5
4.2/5
Decathlon
Våra produktutvecklare som också är vandrare har tagit fram denna regnjacka för promenader i skog och mark. Ett måste om det börjar regna! Mycket prisvärd modell! Teknisk jacka i lätt, vattentätt material som andas. Den ger ett bra skydd och tar liten plats i sin förvaringspåse.

Produktens fördelar

Vattentäthet Vattentät behandling 2 000 mm | De mest utsatta sömmarna är vattentäta | Huva
Lättransporterad En ficka med blixtlås | Jackan kan vikas ihop i sin högra ficka!
Ekotillverkning Miljövänligt material med trådar i återvunnen polyester
Andningsförmåga Hydrofil ytbehandling (RET=12): begränsar kondens under plagget
Enkelhet Huvan kan dras åt | Dragtapp på blixtlåsen gör det lätt att öppna med handskar
Lätthet Låg vikt och kompakt | Vikt: 175 g i storlek L

Teknisk information

Vad har vi gjort för att begränsa vår miljöpåverkan?

Vi måste ta hand om vår planet för att kunna fortsätta njuta av vandringar i vacker naturmiljö även i framtiden.
Infärgning av textilier kräver mycket vatten och producerar dessutom spillvatten från färgbaden. För att minska denna miljöpåverkan har vi valt att använda spinnfärgning, där färgpigmenten integreras redan när tråden tillverkas. Infärgningsmetoden kallas dope dye.

Så påverkar vi miljön

På en skala från A till E har denna jacka fått betyget A.
Uträkningen av miljöbetyget för en Decathlon-produkt tar hänsyn till produktens miljöpåverkan under hela dess livslängd och utgår från flera miljökriterier. På Decathlon har vi valt att använda oss av det franska miljöministeriets betygsmärkning med skalan A–E. Vi vill på detta sätt främja etableringen av en gemensam utvärderingsmetod för alla märken, i alla länder.
Decathlon driver den här frågan hårt på europeisk nivå.

Plaggets vattentäthet

Detta plagg har godkänts i ett vattentest med 60 liter vatten/m²/timme under en timme. Detta test imiterar förhållandena vid regn. Materialet är vattenavstötande. Tyget suger därmed inte upp vatten och förblir därför lätt, varmt och ventilerande. Den vattenavvisande förmågan uppnås genom en behandling av tygets yttersida. Vi har dessutom gjort de viktigaste sömmarna vattentäta, de som utsätts mest för regnet.

Hur underhåller man jackans vattenavvisande förmåga?

För att behålla vattentätheten rekommenderar vi att man återaktiverar tygets vattenavvisande förmåga. Vi rekommenderar vid var tredje tvätt eller efter ett tiotal användningstillfällen i regn. Återaktiveringen av den vattenavvisande förmågan görs enkelt med värme: antingen i torktumlaren, eller med t.ex. en hårtork, under kort tid. Vid tvätt måste plagget sköljas mycket väl. Du finner alla våra skötselråd i informationsbladet.

Vattentätheten anges i mm eller Schmerber

Vi mäter ett tygs tålighet genom ett vattentryck uttryckt i mm i en vattenpelare (test enligt normen ISO 811). Ju högre tryck, desto mer vattentätt tyg. Ett material med en vattentäthet på 2 000 mm står alltså emot en vattenpelare på 2 000 mm.

Tygets andningsförmåga

För att veta om materialet andas mäts motståndet mot vattenånga, RET (enligt ISO 11092). Ju lägre motstånd desto bättre är tyget på att släppa igenom fukt från kroppen. Tyget andas alltså.
RET < 9 = material som andas oerhört väl
9 < RET < 12 = material som andas mycket väl
12 < RET < 20 = material som andas
RET > 20 = material som andas lite eller inte alls

HUR VÄLJER MAN VATTENTÄT JACKA BEROENDE PÅ IDROTTSAKTIVITET OCH ANSTRÄNGNING?

Oavsett om man anstränger sig mer eller mindre under en idrottsaktivitet, så svettas man. Hur mycket beror på hur mycket och hur länge man anstränger sig. Andas inte materialet lika väl som du anstränger dig, ansamlas kondens inuti jackan. Man blir fuktig på insidan. Det är inte regn som tränger igenom, utan svett som kondenseras. Därför måste man välja regnjacka efter typ av ansträngning. Denna jacka är framtagen för två timmars vandring i en takt på 5 km/tim.

Rekommenderade tilläggsprodukter

För att skydda även undre delen av kroppen och få en komplett uppsättning som mycket effektivt skyddar mot vind och skurar, rekommenderar vi överdragsbyxan Raincut. Från 2019 har vi börjat använda en mer miljövänlig infärgningsmetod för denna överdragsbyxa.

GARANTI

Våra jackor för vandring har två års garanti.
Vårt mål? Vi vill erbjuda hållbara produkter som följer dig på alla dina vandringar i naturen. Eftersom vi är starkast fästa vid de produkter som varit med om och fortsätter att uppleva vackra minnen!

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Huvudmaterial
100% Polyester
Beläggning
100% Polyuretan
Skötselråd: Tvättas med blixtlåset stängt. Använd inte sköljmedel.
Tvättråd
Tvättemperatur 30 °C - normalprogram
Tvättemperatur 30 °C - normalprogram
Ej blekning
Ej blekning
Torktumling - vid låg temperatur
Torktumling - vid låg temperatur
Ej strykning
Ej strykning
Ej kemkvätt
Ej kemkvätt
Förvaringstips Jackan måste vara helt torr innan den läggs undan för förvaring.

Vårt engagemang

Så testas produkten Alla våra modeller har testats av vandrarpaneler under förhållanden som motsvarar verkliga användarförhållanden. Vi anser nämligen att det endast är i verkliga situationer som vi kan utveckla tekniken och designen hos våra produkter.
Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen