Referens : 8403250
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
UV-TOPPAR, VÅTDRÄKTSTRÖJOR VARMT VATTEN

Neoprentights 3/4 vattensport UV-skydd 900 Junior OLAIAN

OLAIAN
Decathlon
Framtagen av vårt team för att skydda dig mot sol under surfing och bodyboard. Expertutövare.Vattentemp. minst 22°C. Värmeisolerande i upp till 3h Neoprentights 3/4 med UV-skydd även i vattnet.

Produktens fördelar

Irritationshämmande Förhindrar skav mot brädan.För ca. 3 timmar i vattnet
Värmeisolering Partier i 1,5 mm neopren.
Stabilitet Formande midja med dragsko. Möjlighet att fästa rashguarden.
Solskydd Textil UPF50+. Blockerar minst 95 % UV även när den är blöt.

Teknisk information

Skyddar även i vått tillstånd.

Tyget i OLAIANS UV-tröja blockerar minst 98 % av UVB och 95 % UVA (UPF 50+). Garanterat effektivt skydd mot sol. Kan användas i och vid vattnet.Det är tygets textilfibrer som filtrerar UV-ljuset, och plagget skyddar länge, även efter många tvättar.

Vad innebär UPF 50+?

UPF är ett standardiserat världsomfattande solskyddsindex (skyddsfaktor mot ultraviolett strålning). Det fastställer nivån av solskydd i ett tyg och mer exakt hur mycket UV-strålning det släpper igenom. För att leva upp till standarden måste det blockera minst 95 % av UV-strålningen. UPF 50+ betyder att tyget blockerar 95 % UVA och 98 % UVB.

Värmeisolering och vind

Minimal användartemperatur 22°C (om den används utan våtdräkt över). Tid för användning: 3 timmar. Värmande neopreninlägg.

Material

Tillverkad i både neopren och textil för ultimat värmeisolering.Fodrad med polyamid för slittålighet. Neoprenets tjocklek: 1,5 mm. Neopren är ett elastomerskum med stängda kärnor (polykloropren) som innehåller kvävebubblor med isolerande egenskaper. Vi testar våra neoprenmaterial för att kunna garantera deras värmeisolerande förmåga.

Begränsar skav

Skyddar mot skav och irritation orsakade av kontakt mot surf- eller bodyboard. Våra testprotokoll från brukstester visar att toppen skyddar mot skav i 3 timmar.

Sitter bra i vågorna.

Åtsittande midja med dragsko som håller tightsen på plats i vågorna. Vi rekommenderar att du använder rashguarden 500 eller 900 tillsammans med surftightsen för komplett skydd (finns i kort- eller långärmad modell).

Skydda de minsta!

Barns hud är inte färdigutvecklad. Skyddssystemet utvecklas först i 3-årsåldern. Solens skadliga effekter blir 2-3 gånger starkare för barn än för vuxna. Det är därför av största vikt att skydda dem från solen.

Solskydd

Plagget skyddar mot solens UV-strålar men speglingar på vattnet och sanden, värme, tidpunkt etc. måste också tas i beräkning. Att bära plagget utesluter inte att: bära solglasögon, solhatt och regelbundet ha på solkräm och få i sig tillräckligt med vätska osv.

Komplettera solskyddskläderna med solkräm

https://www.decathlon.se/C-1558721-solkram

Decathlons surfmärke OLAIAN

Decathlons surfmärke heter OLAIAN, med bodyboards, skimboards, surfbrädor och mycket mer! Vi märker nu om produkterna, och det är därför det eventuellt kan förekomma en annan märkning än som visas på produkten.

Betygssystem för att jämföra produkternas miljöpåverkan

Produktens miljöpåverkan beräknas för hela dess livscykel och med olika indikatorer. Vi sätter ett helhetsbetyg på skalan ABCDE för att hjälpa dig att enkelt identifiera vilka produkter som har minst miljöpåverkan när du jämför produkter av samma typ (t.ex. T-shirts, byxor eller ryggsäckar). Decathlon har på eget initiativ tagit fram denna bedömning av miljöpåverkan.För mer info: http://sustainability.decathlon.com/

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Huvudmaterial
10% Polyester, 90% Neopren
Yttertyg
85% Polyester, 15% Elastan
Skötselråd: Tvättas innan användning. Skölj i rent vatten efter användning. Handtvätt.
Tvättråd
Handtvätt
Handtvätt
Ej blekning
Ej blekning
Ej torktumling
Ej torktumling
Ej strykning
Ej strykning
Ej kemkvätt
Ej kemkvätt
Begränsad användning: Vatten 22 °C+. Skyddar även i vått tillstånd. Tar bort 95 % UV.

Vårt engagemang

De solskyddande materialen har laboratorietestats av våra ingenjörer. De uppfyller rådande standard: EN 13758-2. Vi testar samtliga material innan produktionen startas. Vi har även egna testverktyg i våra laboratorier som komplement till externa laboratorietest. Produkterna testas både våta och torra i laboratoriet samt i verkligt bruk.
Så testas produkten Utformad och testad av vårt team i Hendaye, Frankrike. Materialen i våra produkter testas i laboratorium för att säkerställa god kvalitet och hållbarhet.
Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen