Referens : 8403252
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
PROTECTION SOLAIRE HOMME

Neoprentights 3/4 vattensport UV-skydd 900 Herr svart OLAIAN

OLAIAN
3.7/5
3.7/5
Decathlon
Vårt team har tagit fram dessa innovativa, UV-skyddande byxor för dig som surfar i varmt vatten i över 2 h. 3/4-långa neoprentights med UV-skydd för att skydda från solen även när man är våt och mot irritation, med infällningar i neopren som är sköna och värmer.

Produktens fördelar

Irritationshämmande Förhindrar skav mot brädan. Godkänd för 3 timmars användningstid.
Värmeisolering Partier i 1,5 mm neopren.
Sitter på plats i vågorna Formande midja. Dragsko för att kunna fästa rashguarden. Sitter bra i vågorna.
Solskydd Textil UPF50+. Blockerar minst 95 % UV även när den är blöt.

Teknisk information

Skyddar även i vått tillstånd.

Tyget i OLAIANS UV-tröja blockerar minst 98 % av UVB och 95 % UVA (UPF 50+). Garanterat effektivt skydd mot sol. Kan användas i och vid vattnet. Det är tygets textilfibrer som filtrerar UV-ljuset, och plagget skyddar länge, även efter många tvättar. Tygfibrerna innehåller elastan, som kan skadas om de används i klorvatten.

Vad innebär UPF 50+?

UPF är ett standardiserat världsomfattande solskyddsindex (skyddsfaktor mot ultraviolett strålning).Det fastställer nivån av solskydd i ett tyg och mer exakt hur mycket UV-strålning det släpper igenom.För att leva upp till standarden måste det blockera minst 95 % av UV-strålningen. UPF 50+ betyder att tyget blockerar 95 % UVA och 98 % UVB.

Värmeisolering och skydd i vind

Minimal användartemperatur 22°C (om den används utan våtdräkt över). Tid för användning: 3 timmar. Värmande neopreninlägg.

Material

Tillverkad i både neopren och textil för ultimat värmeisolering.Fodrad med polyamid för slittålighet. Neoprenets tjocklek: 1,5 mm. Neopren är ett elastomerskum med stängda kärnor (polykloropren) som innehåller kvävebubblor med isolerande egenskaper. Vi testar våra neoprenmaterial för att kunna garantera deras värmeisolerande förmåga.

Irritationshämmande

Skyddar mot skav och irritation orsakade av kontakt mot surf- eller bodyboard. Våra testprotokoll från brukstester visar att toppen skyddar mot skav i 3 timmar.

Sitter bra i vågorna.

Åtsittande midja med dragsko som håller tightsen på plats i vågorna. Vi rekommenderar att du använder rashguarden 500 eller 900 tillsammans med surftightsen för komplett skydd (finns i kort- eller långärmad modell).

Surftights med UV-skydd för vattensporter

Våra UV-skyddande produkter är utformade för att svara mot de allra mest krävande surfares behov. Plaggets utformning gör att den passar lika bra för andra vattensporter, såsom simning, kitesurf, wakeboard, vattenskidor, promenad i vatten eller SUP (stand-up paddle).

Solskydd

https://www.decathlon.se/C-1558721-solkram

Decathlons surfmärke OLAIAN

Decathlons surfmärke heter OLAIAN.
Produkterna tillverkas vid Frankrikes sydvästra kust, i Hendaye. I vårt utvecklingscenter, som ligger precis vid havet, kan vi på samma dag ta fram en ny surfingprodukt och sedan direkt testa den under verkliga användningsförhållanden

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Huvudmaterial
10% Polyamid, 90% Gummi - Chloropren (CR)
Yttertyg
85% Polyester, 15% Elastan
Skötselråd: Tvättas innan användning. Skölj i rent vatten efter användning.
Tvättråd
Handtvätt
Handtvätt
Ej blekning
Ej blekning
Ej torktumling
Ej torktumling
Ej strykning
Ej strykning
Ej kemkvätt
Ej kemkvätt
Begränsad användning: Vatten > 22 °C. Skyddar även i vått tillstånd. Tar bort 95 % UV.

Vårt engagemang

De solskyddande materialen har laboratorietestats av våra ingenjörer. De uppfyller rådande standard: EN 13758-2. Vi testar samtliga material innan produktionen startas. Vi har även egna testverktyg i våra laboratorier som komplement till externa laboratorietest. Produkterna testas både våta och torra i laboratoriet samt i verkligt bruk.
Så testas produkten Utformad och testad av vårt team i Hendaye, Frankrike. Materialen i våra produkter testas i laboratorium för att säkerställa god kvalitet och hållbarhet.
Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen