FÖRDELARNA MED MERINOULL FÖRDELARNA MED MERINOULL

Efter många år av evolution
har ullen på merinofår utvecklat egenskaper som är perfekta för vandring.

 • Lukthämmande:

  Merinoull minskar naturligt spridning av bakterier, vilket hindrar plagget från att börja lukta. Därför kan det bäras flera dagar i rad under vandringen. Det betyder att du kan bära med dig färre kläder.

 • Värmejustering:

  Merinoull är bra på att absorbera svett. Det håller kroppen torr och hjälper till att reglera kroppstemperaturen, vilket skyddar dig från både värme och kyla.

 • Mjukhet:

  Vår merinoull är framtagen med väldigt tunna fibrer (18,5 mikron) som inte kliar. Istället känns den bara mjuk och skön mot huden.

 • Naturligt material:

  Merinoull är naturligt biologiskt nedbrytbar vid rätt förhållanden. Den är också förnybar eftersom fårens ull fortsätter att växa efter att man har klippt dem.

DJUREN HAR RÄTTIGHETER INGEN MULESING

På Forclaz vill vi se, känna, förstå och veta allt om tillverkningen. Därför är vi insatta i hela processen, från fårfarmen hela vägen fram till merinoullen som används i våra produkter.

Vi åkte till Sydafrika för att träffa fårbönderna och för att kunna garantera att ullen framställs på ett sätt som respekterar djurens välbefinnande.

Till skillnad från andra länder som exporterar merinoull så har Sydafrika förbjudit mulesing, ett smärtsamt ingrepp för att förebygga angrepp från parasiter på djuret.

Det är därför vi har valt den här ullen.
Utöver mulesing ville vi även kontrollera att fåren sköts om och klipps på rätt sätt.

De sydafrikanska merinofåren går utomhus. Ibland har de till och med 10 hektar per djur!
Flera gånger om året kommer experter och klipper fåren. De har lång erfarenhet och är både försiktiga och noggranna med att se till att djuret mår bra när det klipps.

Vi vill skapa ett riktigt partnerskap med bönderna för att säkerställa att den här typen av jordbruk överlever. På så sätt kan vi, år efter år, erbjuda plagg i merinoull som är i linje med vad du förväntar dig vad gäller tekniska egenskaper och djurskydd.

TRANSPARENS VÅR INDUSTRIELLA PROCESS

Från att de sydafrikanska fåren klipps till den färdiga produkten: en metod som förbättras kontinuerligt för att kunna skapa produkter nära användarna.

France South Africa China
 • France

  Forclaz by Decathlon

  Design and development centre

 • South Africa

  Konsortium-Merino (from 2019)

  Farming + shearing

  Segard Masurel

  Merchant

  Wool Testing Bureau (WTBSA)

  Quality control

 • China

  Chargeurs Wool

  Washing + carding + combing

  Südwolle

  Spinning + washing

  Times

  Knitting + confection

 • World

  Forclaz by Decathlon

  Logistics + Commercialisation

Our Merino wool range
products for all types of use

HERR
Upptäck våra produkter med merinoull

DAM
Upptäck våra produkter med merinoull