Köp dina julklappar före den 15 december för leverans innan jul. Få expressleverans fram till den 20 december på ett urval av produkter. Läs mer, klicka här.
Referens : 8494156
Lägg till min önskelista
Produkten är redan tillagd
JAKTUTRUSTNING VATTENVILT

LOCKFÅGEL GRÄSAND HONA 500 HD SOLOGNAC

SOLOGNAC
Decathlon
Denna bulvan föreställande en gräsand med skumplast är framtagen för sjöfågeljakt och gör att du kan skapa en komplett, oerhört realistisk och naturlig flock. Nu slipper du vettar som sjunker! Tack vare den skumplast som finns inuti denna gräsand håller den längre. Och tack vare den realistiska återgivningen ökar dina chanser att fåglar går ned.

Produktens fördelar

Soliditet Tack vare skumplasten inuti gräsanden sjunker den inte.
Optisk effektivitet Realistiska former och färger och fjäderdräkt med 3D-relief.
Tålighet Huvudmaterial i tålig termoplast för att hålla längre.
Beständighet mot saltvatten Färg och huvudmaterial tål saltvatten.
Flytbarhet Bulvanen har en köl som gör att den flyter optimalt även i gropig sjö.
Ekotillverkning Realistisk bulvan tillverkad i 100 % återvunnen polyeten.

Teknisk information

Skumplasten gör att vetten inte sjunker och får längre livslängd

Det är många av er som frågat efter gräsandsvettar med skumplast. Och vi lystrade. Denna lockfågel är fylld med skumplast av typ polyuretan. Så även om några hagel träffar den när du skjuter vid vattnet kommer den inte att sjunka. Och en vette som inte sjunker, det är en vette som man inte måste ersätta i slutet av säsongen. Med denna modell håller din flock längre.

En bulvan i form av en and för att maximera chanserna att locka till sig änder

Denna gräsandsvette har helt tagits fram av våra team. Dess färger har bättre finish än hela vårt sortiment av vettar, eftersom vårt mål hos Solognac är att främja mötet mellan änder och vildmarksälskare: för att uppnå det måste man göra avståndet kortare mellan jägare och andfåglar. Därför spelar denna gräsand en avgörande roll, tack vare en profil som så nära som möjligt liknar förlagans och en textur som naturtroget återger andens fjädrar

Stegen som krävdes för att utforma denna gräsandsvette

Det krävdes flera månaders utvecklingsarbete för att nå fram till denna bulvan. Allt började med att en träskulptör skapade den första prototypen. På det följde ett arbete med 3D-modellering, liksom diverse justeringar av form och attityd för att erbjuda en lockfågel som är mer verklig än naturen själv. Efter olika steg med färgsättning och 3D-texturering av fjäderdräkten med avbrott för tester på fältet nådde man fram till en bulvan med oerhört realistiska färger.

Bulvanens realism: en avgörande förutsättning

När man jagar från gömsle/vindskydd är det viktigt att flocken är så massiv, komplett och realistisk som möjligt för att kunna locka vildänderna. Tack vare detta tillbehör ger den flock som bildas (vi rekommenderar att man också fördelar några sådana här vettar bland lockfåglarna) maximal chans att få änder att gå ned på vattnet.

Varför gör egenskaperna hos denna bulvan i form av en gräsand den till ett oundgängligt tillbehör?

För att garantera att denna bulvan flyter optimalt i både gropig sjö och lite vågor, har dess köl ballast. Och när man vet att dessa vettar kan ligga på plats i vattnet i flera månader, har våra tekniker som är hängivna andjägare valt ett huvudmaterial i tålig termoplast som ger bättre hållbarhet när det utsätts för vädrets makter och årstidernas växlingar. Observera slutligen att färgen har egenskaper som gör att den står emot eventuell påverkan av saltvatten.

En tålig lockfågel för att hålla under flera säsonger

Mot bakgrund av feedback från våra användare som jagar från gömslen och vindskydd, har även plasten valts för att stå emot påfrestningarna under transport (i bil, båt, väska osv.) och förvaring under och efter jaktsäsongen. Våra team har jobbat med denna för varje god vildmarksälskare avgörande faktor, för att ge bulvanen längsta möjliga livslängd. För att undvika att den blänker i ljuset från fullmånen, är den dessutom mattlackerad.

Men hur står det till med ekodesignen?

Under hela processen för att ta fram denna vette har miljöpåverkan av dess utformning varit en röd tråd. I stället för att inrikta sig på att använda klassisk plast för att ta fram bulvanen, har Clément, vår ingenjör, kunnat begränsa miljöpåverkan. Hur går det till? Genom att använda 100 % återvunnen och återvinningsbar högdensitetspolyeten. Det betyder alltså att man kommer att kunna återvinna dessa konstgjorda lockfåglar när de ”tjänat ut”.

Mått och vikt

Hane
Längd: 46 cm
Bredd: 18 cm
Höjd: 22 cm
Vikt med ballast: 595 g

Hona
Längd:38 cm
Bredd: 18 cm
Höjd: 22 cm
Vikt med ballast: 575 g

Se mer Se mindre

Material och råd

Komposition
Huvuddel
20% Lågdensitetspolyeten (LDPE) - Återvunnen, 80% HDPE Högdensitetspolyeten
Skum
100% Polyuretan
Skötselråd: Skölj i rent vatten efter användning. Torka efter varje användning.
Tvättråd
Handtvätt
Handtvätt
Förvaringstips Förvaras torrt och mörkt.
Begränsad användning: Håll på avstånd från värmekällor.

Vårt engagemang

Så testas produkten Dessa vettar har testats av våra testambassadörer och testjägare vid jakt på sjöfågel i norra Frankrike, i Gironde och i Camargue.
Garanti: 2 År

Omdömen

Personalens omdömen